Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

Τα τεχνάσματα και οι παγίδες τους να μην περάσουν
Παρακολουθούμε από εχθές, ένα θέατρο του παραλόγου να διαδραματίζεται μπροστά στα μάτια μας, και αφορά το πολιτικό προσωπικό που εκπροσωπεί το κεφάλαιο στην χώρα μας και τις σπασμωδικές του προσπάθειες για να δει με πιο σχήμα είναι δυνατόν να καταφέρει να επιβιώσει για λίγο ακόμα.


 Βασικός τους στόχος, όπως το βλέπω εγώ, δεν είναι άλλος από το να δουν με ποιο τρόπο, και σε ποια μορφή, θα καταφέρουν να περάσουν το «μεσοπρόθεσμο» που αποτελεί την νούμερο ένα προτεραιότητα για το μεγάλο κεφάλαιο, όσον αφορά την χώρα μας. Ακούστηκαν πολλά όπως συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, που θα κρατούσε όσο θα κρατούσαν οι «διαβουλεύσεις» για το μεσοπρόθεσμο, για κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Στεφανόπουλο, όπως πρότεινε ο αρχηγός του ΛΑΟΣ «κ». Καρατζαφέρης, κ.α. Τελικά χθες το βράδυ ο πρωθυπουργός(η ιδιότητα αυτή δεν βλέπω να τον συνοδεύει για πολύ ακόμα), ανακοίνωσε ότι αυτό που χρειάζεται η χώρα είναι ένας μετασχηματισμός της κυβέρνησης, προκειμένου να συνεχιστεί στο ίδιο τέμπο η «σωτηρία» της Ελλάδας.
Ελπίζουν υποθέτω, ότι αν απομακρυνθούν από τον κυβερνητικό στίβο πρόσωπα που είναι «στιγματισμένα» στα μάτια του λαού, όπως για παράδειγμα ο Κ. Παπακωνσταντίνου, θα αμβλυνθούν οι αντιδράσεις και θα καταφέρουν να κερδίσουν χρόνο για να περάσουν το μεσοπρόθεσμο ή έστω για να βρουν ως τόσο μια εναλλακτική λύση.
Ήδη από εχθές ξεκίνησαν αυτού του είδους τα τεχνάσματα, όταν η κυβέρνηση παρουσίασε μια πιο «ήπια» εκδοχή του μνημονίου ελπίζοντας πως έτσι θα κατάφερνε να μετριάσει τις αντιδράσεις του ελληνικού λαού για να αφήσει τις πλατείες(που είναι η μια μορφή των διαμαρτυριών) και την ταξική πάλη(που είναι η άλλη και πιο επικίνδυνη για το σύστημα μορφή μιας και δημιουργεί στέρεες δομές για συνέχεια και κλιμάκωση του αγώνα) και να επιστρέψουν όλοι στα σπίτια τους, μιας και στην παρούσα φάση, αυτό είναι που τους ενοχλεί περισσότερο από όλα.

Ο λαός ευτυχώς δεν «τσίμπησε» και αντί να υποχωρήσει, κλιμάκωσε τον αγώνα του, ύψωσε την φωνή του και έδειξε ότι δεν είναι απλά αγανακτισμένος, αλλά και αποφασισμένος. Η άλλη πλευρά του (ίδιου) νομίσματος, ο λαός που είναι προσκείμενος στο ΚΚΕ με συνεχή εμπειρία στους δρόμους, με ασταμάτητη παρουσία και συμβολή εδώ και χρόνια στην οικοδόμηση ενός μετώπου ενάντια στην άρχουσα τάξη και την κυρίαρχη ιδεολογία, έδειξε ότι έχει τα απαραίτητα αντανακλαστικά για να συνεχίσει και να εντείνει την δράση του, προχωρώντας άμεσα σε προγραμματισμό κινητοποιήσεων πανελλαδικά για όλες τις επόμενες μέρες.


Με όχημα το ΠΑΜΕ έχουμε διπλό στόχο, αφενός να αντιταχθούμε (με τελικό σκοπό την ανατροπή του), στο βάρβαρο καπιταλιστικό σύστημα που δεν διστάζει να δείξει στις μέρες μας το σκληρό του πρόσωπο και να αρχίσουμε να οικοδομούμε μια άλλου είδους κοινωνία. Και αφετέρου, να ευαισθητοποιήσουμε τον κόσμο, χωρίς την συμμετοχή του οποίου δεν πάμε πουθενά, και να τον κάνουμε να δει την πραγματική διάσταση των εξελίξεων. Δεν ψηφοθηρούμε, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν θέλουμε μια εκλογική άνοδο, αλλά δεν είναι αυτό που μας ενδιαφέρει πάνω από όλα. Σκοπός μας είναι να δώσουμε στον κόσμο να καταλάβει, ότι πρέπει να βρει τρόπο να εκφραστεί, και να συσπειρώσει την δύναμη του, μέσα από τον οργανωμένο, συνειδητό, ταξικό αγώνα, απέναντι στον οποίο καμιά ΤΡΟΙΚΑ, κανένα μνημόνιο και κανένα μεσοπρόθεσμο δεν έχει νομιμοποίηση. Ο κόσμος να μην δεχθεί καμία «εκδοχή» του μεσοπρόθεσμου, να μην πειθαρχήσει σε κανένα πολιτικό «μόρφωμα» που πιθανόν να προκύψει με στόχο του να θολώσει τα νερά για την εκπλήρωση των σχεδίων της πλουτοκρατίας.


Ο λαός μα μην δεχθεί τίποτα λιγότερο από αυτό που του αξίζει, να γίνεται ο κόπος του κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα, να είναι ο ίδιος κοινωνός και αποδέκτης αυτού του αγαθού και όχι εργαλείο και ιδιοκτησία.
Λαγωνικάκης Φραγκίσκος(Poexania)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου