Κυριακή 19 Ιουνίου 2011

Κρίση δημοκρατικότητας, βρωμάει απο χιλιόμετρα παγίδα



Στο παρακάτω άρθρο/βίντεο του in.gr ο Γ.Παπανδρέου μιλά για πολλά και διάφορα και είναι αρκετά τα συμπεράσματα που μπορούν να βγούν απο τα λεγόμενα του.
http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231114057
Θέλω να σας εφιστήσω την προσοχή μετά το 23ο λεπτό, όπου αρχίζει να λέει για την αλλαγή συντάγματος και το δημοψήφισμα. Επειδή δεν εχω καταλάβει ακριβώς τι παίζεται με το δημοψήφισμα, το συμπέρασμα που βγάζω απο τα όσα αναφέρει ο πρωθυπουργός, είναι οτι αυτό θα πραγματεύεται την αποδοχή ή όχι, ενός νέου συντάγματος.
Στην περίπτωση που είναι έτσι όπως εγω το κατάλαβα από την ομιλία, ετοιμάζεται να αλλάξει το σύνταγμα, με βασικό του στόχο να θεσμοθετηθούν σε βάθος οι καταστροφικές
μεταρρυθμίσεις που έχουν εφαρμοστεί στην Ελληνική κοινωνία με πρόσχημα την κρίση.
Προσέξτε το ψευδοδίλλημα που βάζει ο Παπανδρέου!!!
Λέει ότι στα πλαίσια του νέου συντάγματος θα αρθεί η ασυλία των βουλευτών, κάτι που έχει διαφημιστεί πολύ τον τελευταίο καιρό, με αποτέλεσμα ο λαός που διψά για εκδίκηση για τα όσα του συμβαίνουν, να νομίζει ότι το πρόβλημα της χώρας αυτήν την στιγμή είναι η ατιμωρισία της διαφθοράς, ενώ στην πραγματικότητα η διαφθορά είναι ένα απο τα βασικά χαρακτηριστικά του καπιταλιστικού συστήματος και δεν γίνεται να λειτουργήσει χωρίς αυτήν.
Όμως εκεί που θέλω να εστιάσω δεν είναι αν είναι δίκαιο ή άδικο το μέτρο αυτό της άρσης, αλλά στον κίνδυνο που κρύβεται πίσω από όλο αυτό το δημοψήφισμα γενικά. Αν λοιπόν γίνει δημοψήφισμα για την αλλαγή του συντάγματος, εισάγοντας μέσα στο νέο σύνταγμα μια τέτοιου είδους μεταρρύθμιση που την έχουν κάνει να μοιάζει σαν λαϊκή εντολή, δηλαδή την άρση της ασυλίας, μπορεί να χρησιμεύσει ως δόλωμα για να φάει ο λαός την παραμύθα και να ψηφίσει υπέρ ενός συντάγματος, το οποίο θα μπει ταφόπλακα στο μέλλον του.
Αν δείτε ολόκληρη την ομιλία του πρωθυπουργού, δίνονται μερικά tips για το τι μας περιμένει, με το νέο αυτό σύνταγμα. Μιλάει πχ για δημόσια τάξη, και εννοεί το κράτος του αστυνόμου, απαγόρευση διαδηλώσεων κ.α. Μιλάει για εργασιακά, για νομοθετικά, για
μεταρρυθμίσεις στην παιδεία κλπ.(καλύτερα να τα ακούσετε από τον ίδιο για να μην κάθομαι να τα επαναλαμβάνω από εδώ)
Δεν θα επεκταθώ παραπάνω καθότι μπορεί και να μην έχω καταλάβει καλά τι θα πραγματεύεται αυτό το περιβόητο δημοψήφισμα, πάντως σε κάθε περίπτωση ΠΡΟΣΟΧΗ, δεν γίναν αυτόματα δημοκράτες οι πασόκοι, το δημοψήφισμα άσχετα ποιά θα είναι η μορφή του, θα είναι παγίδα!!!
Λαγωνικάκης Φραγκίσκος(Poexania)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου