Κυριακή 26 Ιουνίου 2011

Κάλεσμα της Επιτροπής ΠΑΜΕ Πρέβεζας στην 48ωρη απεργία στις 28 και 29 Ιούνη 2011

                                   ΔΕΝ ΓΟΝΑΤΙΖΟΥΜΕ –ΔΕΝ ΣΚΥΒΟΥΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ
ΌΛΟΙ ΣΤΙΣ 28 ΙΟΥΝΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ
ΜΕ ΤΟ ΠΑΜΕ ΣΤΟ ΠΑΛΙΟ ΚΤΕΛ ΣΤΙΣ 10 πμ
ΣΤΙΣ 29 ΙΟΥΝΗ ΕΞΟΡΜΗΣΕΙΣ ΣΕ ΧΩΡΟΥΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ
     ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΡΕΒΕΖΑΣ
ΌΛΟΙ και ΌΛΕΣ στην 48ωρη πανελλαδική πανεργατική απεργία στις 28-29 Ιούνη ημέρες συζήτησης στην βουλή του νέου αντιλαϊκού μνημονίου.
Να «νεκρώσουμε» εργοστάσια, εργοτάξια, γραφεία, μαγαζιά, λιμάνια, τα πάντα.
        Για να είναι μαζική καθολική η καταδίκη των αντιλαϊκών μέτρων και ισχυρό το μήνυμα μας σε πλουτοκρατία, κυβέρνηση και τρόικα.
        Για να είναι αυτή η απεργία αφετηρία ματαίωσης μέσα από τους αγώνες μας αυτών των βαρβάρων μέτρων ακόμα και αν η κυβερνητική πλειοψηφία μαζί πιθανόν με άλλους πρόθυμους τα ψηφήσουν.
        Να μπούμε ορμητικά στον αγώνα για να φέρουμε πιο κοντά τη μέρα που θα απαλλαγούμε οριστικά από την ταξική εκμετάλλευση και την καταπίεση. Μόνο τότε θα σωθούμε και θα σωθεί ο τόπος οριστικά από χρεοκοπίες, κρίσεις, μνημόνια, δανειστές και την ανεργία.  
Σήμερα συνάδελφοι εργαζόμενοι δε φτάνει μόνο να αγανακτούμε με τη χειροτέρευση της ζωής μας και των παιδιών μας αλλά πρέπει αυτή η αγανάκτηση να οδηγεί σε δράση και ανατροπή των πολιτικών που οδηγούν το λαό στη δυστυχία και την εξαθλίωση.
Η αγανάκτηση πρέπει να έχει μορφή και πλαίσιο πάλης που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες των καιρών ενάντια στη «σούπα της πλατείας» που είναι εύκολα καθοδήγισιμη και αποπροσανατολιστική. Που οδηγείται με ευκολία στις συγκεντρώσεις των ξεπουλημένων εργοδοτικών συνδικαλιστών. Όπως στην τελευταία απεργία όπου με τη συνδρομή των δήθεν  επαναστατών των Παρεμβάσεων οδηγήθηκαν σε κοινή πορεία με το Εργατικό Κέντρο Πρέβεζας. Δηλαδή με αυτούς που τόσα χρόνια με τον ένα ή τον άλλο τρόπο ξεπουλάνε τα δικαιώματα των εργαζομένων και σήμερα παρουσιάζονται  ως οι θεματοφύλακες τους.
Γι’ αυτό η συμμετοχή με το ΠΑΜΕ στην απεργία και η επιτυχία της θα είναι ένα δυνατό μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση: 
-πως είμαστε αποφασισμένοι δεν συμβιβαζόμαστε με το εφιαλτικό μέλλον που μας ετοιμάζουν.
-πως θα έχουν απέναντι τους όχι ένα κίνημα χυλό, κίνημα «πλατείας», παθητικό και άβουλο, γενικά και αφηρημένα κάποιων αγανακτισμένων. Αλλά το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα οργανωμένο και δυνατό σε κάθε τόπο δουλειάς.
ΚΑΜΙΑ ΑΥΤΑΠΑΤΗ –ΟΥΤΕ ΛΕΠΤΟ ΧΑΜΕΝΟ
Η κρίση είναι βαθειά και οξύνεται παραπέρα. Δεν είναι αποτέλεσμα κλεφτών και κακών διαχειριστών δεν είναι  κρίση χρέους. Αυτά είναι τα συμπτώματα δεν είναι η ασθένεια. Είναι κρίση υπέρ-συσσώρευσης κεφαλαίων και υπερπαραγωγής. Είναι κρίση του καπιταλισμού. Είναι κρίση που δεν αφορά μόνο την Ελλάδα αλλά όλες τις χώρες.  Για αυτό και η επίθεση στα εργατικά, λαϊκά δικαιώματα δεν θα έχει τέλος.
Γι’ αυτό σήμερα κιόλας είναι η ώρα οι εργαζόμενοι να πετάξουν από τα χεριά τους τις ξένες σημαίες και να απορρίψουν τα πλαστά διλλήματα.
Το χρέος δεν δημιουργήθηκε από και για την ευημερία του λαού. Το έλλειμμα στα δημοσία ταμεία και στις τσέπες των λαϊκών νοικοκυριών είναι τα τεραστία κέρδη στα θησαυροφυλάκια των καπιταλιστών.
Ο ΛΑΟΣ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑ ΤΟΥ ΧΡΩΣΤΑΝΕ.
-Δεν παζαρεύουμε απλά την απόσυρση του μνημονίου. Παλεύουμε ενάντια στις πολιτικές που γενούν τα μνημόνια                                                                                                                                  
-Δεν θέλουμε μόνο να φύγει το ΠΑΣΟΚ, να αλλάξει και πάλι ο διαχειριστής. Θέλουμε να τελειώνουμε με το κεφάλαιο και τις πολυεθνικές τα συμφέροντα των οποίων διαχειρίζονται οι διάφοροι διαχειριστές.
 Όποιοι και να είναι οι διαχειριστές του καπιταλισμού στην Ελλάδα και την Ευρώπη ανθρωπινότερος δεν γίνεται ο καπιταλισμός. Θα γίνεται όλο και πιο βάρβαρος απέναντι στα λαϊκά στρώματα.
Μπορούμε! Γιατί χωρίς εμάς γρανάζι δεν γυρνά.
Δεν πρέπει να πέσουμε ούτε και στην παγίδα των Δημοψηφισμάτων. Πρόκειται για αποπροσανατολισμό, καρικατούρα δήθεν «άμεσης δημοκρατίας». Στην ουσία επιδιώκουν την αντιδραστικοποίηση του συστήματος και το πέρασμα της αντιλαϊκής πολιτικής με τη συμμετοχή του λαού. Είναι ώρες ευθύνης για όλους μας και κυρίως για όσους με την ψήφο τους και την στάση τους ενίσχυαν το ΠΑΣΟΚ και την ΝΔ, τα κόμματα του ευρομονόδρομου.
ΑΠΕΥΘΥΝΟΜΑΣΤΕ σε όλους και όλες που πίστεψαν και έδωσαν δύναμη στο ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ και στους μηχανισμούς τους στο συνδικαλιστικό κίνημα να κάνουν σήμερα το βήμα.
Να συνταχθούμε στον κοινό αγώνα να ματαιώσουμε το γονάτισμα του λαού. Να χαράξουμε τη δική μας προοπτική. Γιατί η επίθεση στα δικαιώματα μας εντείνεται με πάρα πολλά παραδείγματα σε όλους τους εργασιακούς χώρους.
Στην ΕΑΣ Πρέβεζας οι εργαζόμενοι (κάτω και από την πίεση της ανεργίας και της τρομοκρατίας) με απόφαση της διεύθυνσης και της διοίκησης αναγκάζονται να αποδεχτούν να αμείβονται με το 40% του μισθού τους σε είδος, το 30% θα το πάρουν όταν η ΕΑΣ ανακάμψει, και μόνο το τελευταίο 30% σε χρήμα για τις ανάγκες τους (νερό, ΔΕΗ κτλ).  
Στο εργοστάσιο της FOPPEN κυριαρχεί η τρομοκρατία αφού η εργοδοσία δεν αφήνει μέλη του σωματείου Ιδιωτικών  υπαλλήλων αλλά και της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου να έρθουν σε επαφή με τους εργαζόμενους. 
Η επιχείρηση ΝΑΣΤΑΣ ανακοίνωσε απολύσεις. Στα σούπερ μάρκετ του νομού οι εργαζόμενοι δουλεύουν περισσότερες ώρες και αμείβονται για λιγότερες.
Τι στιγμή που συμβαίνουν όλα αυτά δηλαδή η ασυδοσία της εργοδοσίας να αυξάνεται και συνθλίβει τα δικαιώματα των εργαζομένων η εργατική αριστοκρατία του νομού μας βλ. συμβιβασμένη πλειοψηφία του Εργατικού Κέντρου σφυρίζει αδιάφορη. 
Πρέπει να μαζικοποιήσουμε, να συσπειρωθούμε στα συνδικάτα μας να τα μετατρέψουμε σε μετερίζια αγώνα. Να σπάσουμε την εργοδοτική τρομοκρατία. Οργάνωση μαζικά όλων των εργαζομένων στα σωματεία.
Ζωντανή καθημερινή δράση των εργατών μέσα από το σωματείο με λόγο και δράση μέσα από την συλλογική διαδικασία της γενικής συνέλευσης. Σωματεία που θα αντιπαρατίθενται με την εργοδοσία και θα σπάνε την τρομοκρατία στους χώρους δουλειάς.
Να πετάξουμε έξω από αυτά τους εργοδοτικούς, τους συμβιβασμένους, την εργατική αριστοκρατία που είναι σύμμαχος και δεξί χέρι του κεφαλαίου. Σύμμαχοι που οδηγούν τους εργαζόμενους στο συμβιβασμό με την εργοδοσία και την αποδοχή όλων των αντιδραστικών μέτρων. Όπως εργασία από νύχτα σε νύχτα, αποδοχή της απλήρωτης εργασίας, εκ περιτροπής και ανασφάλιστη εργασία.
Να αναδείξουμε στα συνδικάτα αγωνιστές τίμιους και αφοσιωμένους στα συμφέροντα της εργατικής τάξης. Να αποδυναμώσουμε το ΠΑΣΟΚ και την ΝΔ και όλα τα κόμματα διαχειριστές των συμφερόντων του κεφαλαίου. Να βελτιώσουμε τους συσχετισμούς υπέρ μας και σε βάρος τους.
Στην δική τους προσπάθεια να ενωθούν όλοι μαζί για να περάσουν τα μέτρα, για να μας τα πάρουν όλα και για να μας γονατίσουν για 10ετιες, να χτίσουμε το δικό μας λαϊκό μέτωπο.
Να δυναμώσουμε το ΠΑΜΕ, την ΠΑΣΕΒΕ, την ΠΑΣΥ, το ΜΑΣ, την Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας δυναμώνοντας έτσι την κοινή δράση όλων των λαϊκών στρωμάτων. Να δημιουργήσουμε παντού γερές βάσεις της συμμαχίας στον κλάδο στην γειτονιά, με λαϊκές επιτροπές.
Αυτή η ενότητα και αυτή η συμμαχία είναι ωφέλιμη για την εργατική τάξη και τον λαό μας και όχι αυτή που προσπαθεί το κεφάλαιο και τα κόμματα του να χτίσουν δήθεν για να σώσει την Ελλάδα. Ένα τέτοιο ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα και μια τέτοια λαϊκή συμμαχία μπορεί να παρεμποδίσει τα αντιλαϊκά μέτρα και να ανατρέψει όλους τους αντεργατικούς, αντιλαϊκούς νόμους και μέτρα. Να τσακίσει το καταπιεστικό και αντιλαϊκό αστικό κράτος και να φτιάξει το κράτος των εργατών .
ΌΛΟΙ ΣΤΙΣ 28 ΙΟΥΝΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ
ΜΕ ΤΟ ΠΑΜΕ ΣΤΟ ΠΑΛΙΟ ΚΤΕΛ ΣΤΙΣ 10 πμ
ΣΤΙΣ 29 ΙΟΥΝΗ ΕΞΟΡΜΗΣΕΙΣ ΣΕ ΧΩΡΟΥΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ
ΜΕ ΠΑΝΙΣΧΥΡΟ ΤΟ ΠΑΜΕ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου