Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013

Η βία έχει χρώμα

902.gr
Η ΟΝΝΕΔ διοργάνωσε, υπό την αιγίδα της Διεθνούς Ένωσης Κεντροδεξιών Νεολαιών (IYDU), μια διεθνή συνάντηση με τίτλο «Διεθνής Διάσκεψη Νέων ενάντια στη Βία των Άκρων», στην οποία απηύθυνε και χαιρετισμό ο Α. Σαμαράς.
Ο πρωθυπουργός, ανάμεσα σε άλλα, είπε: «Η άκρα Αριστερά συναντά την αναρχία, με το λαϊκισμό να αποτελεί το συνδετικό τους κρίκο. Όμως, δυστυχώς ο λαϊκισμός, όταν συνδυάζεται με την απόγνωση και τη δημαγωγία, μπορεί να γίνει ακόμα περισσότερο επικίνδυνος. Το είδαμε στα επεισόδια βίας σε πολλές χώρες, αλλά και σε φαινόμενα μισαλλοδοξίας. Και η άκρα Δεξιά, επίσης, συστηματικά καλλιεργεί τη μισαλλοδοξία και δηλητηριάζει τις κοινωνίες. Το χειρότερο είναι ότι και τα δύο άκρα τροφοδοτούν το ένα το άλλο. Και διαλύουν τις κοινωνίες. (…) Δεν φοβόμαστε, γιατί πολύ απλά, αν εμείς κάνουμε σωστά τη δουλειά μας, οι ακραίοι δεν θα έχουν λόγο ύπαρξης.» Για να καταλήξει και στο γνωστό «κλισέ»: «Τη βία, λοιπόν, πρέπει να την καταδικάζουμε στην οποιαδήποτε μορφή της, από όπου και αν προέρχεται».
Όπως αναφέρει η ΟΝΝΕΔ στο σχετικό δελτίο Τύπου: «Στόχος είναι να αναδείξουμε ως νέοι άνθρωποι τα αδιέξοδα της βίας σε κάθε επίπεδο, αλλά και να στείλουμε ένα οικουμενικό μήνυμα ενάντια στον εξτρεμισμό». Η εκδήλωση είναι ενταγμένη σε καμπάνια που κάνει η ΟΝΝΕΔ το τελευταίο διάστημα με τίτλο «Η βία δεν έχει χρώμα».
Όμως η βία έχει χρώμα: Είναι ταξική. Την ασκούν οι κεφαλαιοκράτες, μέσα από την ταξική εκμετάλλευση, μέσα από το κράτος τους και τους μηχανισμούς τους.
Στην πραγματικότητα, όταν οι αστοί μιλούν για «καταδίκη της βίας», στο στόχαστρό τους βάζουν το


 μαζικό, οργανωμένο εργατικό - λαϊκό κίνημα και τις μορφές πάλης που επιλέγει, την επαναστατική πάλη που στοχεύει στην ανατροπή της αστικής εξουσίας. Επιδιώκουν να θωρακίσουν το καπιταλιστικό σύστημα, να ενεργοποιήσουν αντανακλαστικά ενάντια στο λαϊκό κίνημα, τσουβαλιάζοντάς το με τις προβοκάτσιες που οι ίδιοι ενορχηστρώνουν, στηρίζουν και αξιοποιούν.
Αυτοί που τάχα «καταδικάζουν τη βία από όπου κι αν προέρχεται», την ίδια ώρα αθωώνουν και ευλογούν τη βία που εξυπηρετεί τα συμφέροντα της αστικής τάξης,
Η συγκυβέρνηση εφαρμόζει το δόγμα «Νόμος και Τάξη» και χρησιμοποιεί την καταστολή, τα ΜΑΤ και το ξύλο απέναντι σε απεργούς εργάτες, στους αγρότες, χρησιμοποιεί την πολιτική επιστράτευση κλπ.
Μέχρι και ο Κασιδιάρης πριν μερικές μέρες (με αφορμή το εμετικό βίντεο που έδειχνε τον υποψήφιο της Χρυσής Αυγής να λέει για «σαπούνια» κλπ.) βγήκε στα κανάλια να καταδικάσει τη βία: «Καταδικάζουμε κάθε πράξη βίας. Όλες οι πράξεις βίας (…) είναι καταδικαστέες»!
Με το ιδεολόγημα των «άκρων» που φοριέται πολύ τώρα τελευταία θέλουν να συκοφαντήσουν το λαϊκό κίνημα. Θέλουν το λαό στη γωνία, να μη βγάζει άχνα. Στα σχολεία π.χ. οι Κνίτες έρχονται αντιμέτωποι με καθηγητές και διευθυντές που δεν τους αφήνουν να μοιράζουν ανακοινώσεις, να κολλάνε αφίσες κλπ. και λένε: «Αν αφήσω εσάς θα πρέπει να αφήσω και τη ΧΑ». Να τι σημαίνει η προπαγάνδα των δύο «άκρων».
Η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν δυο μπλοκ. Από τη μια οι εργαζόμενοι, οι φτωχοί αγρότες και οι αυτοαπασχολούμενοι και από την άλλη τα μονοπώλια, τα κόμματα του ευρωμονόδρομου και η εξουσία τους. Η ναζιστική Χρυσή Αυγή είναι με το δεύτερο μπλοκ. Εξάλλου, το καπιταλιστικό σύστημα τη γεννά. Δικό τους μόρφωμα είναι. Ας μην προσπαθούν να θολώσουν τα νερά, προσπαθώντας να τσουβαλιάσουν το φασισμό με το σοσιαλισμό, όπως κάνουν η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι απολογητές του καπιταλιστικού συστήματος με τη θεωρία των δυο άκρων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου