Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2012

Πανεξόρμηση με τις Θέσεις του 19ου Συνεδρίου


Τις Θέσεις της ΚΕ του ΚΚΕ για το 19ο Συνέδριό του, που θα διεξαχθεί τον Απρίλη, «φιλοξενεί» την Κυριακή ο «Ριζοσπάστης» και οι Κομματικές Οργανώσεις όλης της χώρας τις «υποδέχονται» με πανεξόρμηση προκειμένου να διαδοθεί το ντοκουμέντο πλατιά στο λαό. Οι Θέσεις περιλαμβάνουν την Εκθεση Δράσης της ΚΕ από το 18ο έως το 19ο Συνέδριο και τα νέα καθήκοντα του Κόμματος έως το 20ό Συνέδριο, το Πρόγραμμα και το Καταστατικό του ΚΚΕ. Με τη δημοσιοποίηση των Θέσεων ξεκινάει και ο δημόσιος Προσυνεδριακός Διάλογος, η συζήτηση των Θέσεων με οπαδούς και φίλους του Κόμματος σε πλατιές συσκέψεις και εκδηλώσεις. Κάθε Συνέδριο αποτελεί για το ΚΚΕ σταθμό στη δράση του. Η δημοσιοποίηση, η μελέτη, ο προσυνεδριακός διάλογος πάνω στο κείμενο των Θέσεων είναι μια διαδικασία ενταγμένη στο σύνολο της πολιτικής μας δράσης. Στόχο έχει να παρακινήσει σε συμμετοχή όχι μόνο τους ανθρώπους που ακουμπούν με εμπιστοσύνη στο ΚΚΕ και τη στρατηγική του, αλλά πλατύτερες δυνάμεις της εργατικής τάξης, των άλλων φτωχών λαϊκών στρωμάτων.
Να φέρει σε επαφή το λαό με την πλούσια πείρα του διαστήματος που μεσολάβησε απ' το προηγούμενο διάστημα και αποκρυσταλλώνεται στις Θέσεις, αλλά κυρίως με την πρόταση διεξόδου του ΚΚΕ, που σήμερα περισσότερο από ποτέ έχει συμφέρον να την περιβάλλει με εμπιστοσύνη. Με τις Θέσεις στο χέρι συνεχίζουμε το πλατύ πολιτικό άνοιγμα που ήδη υλοποιούμε με την αφορμή των 
 
94 χρόνων απ' την ίδρυση του Κόμματός μας, με αφορμή την Οικονομική Εξόρμηση για την ενίσχυση της δράσης του. Συζητάμε ουσιαστικά τις εξελίξεις που μεσολάβησαν απ' το 18ο Συνέδριο με το ξέσπασμα της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης και την οριστική διέξοδο απ' αυτήν σε όφελος της εργατικής τάξης και των άλλων φτωχών λαϊκών στρωμάτων.
Η συζήτηση αυτή, εσωκομματική και δημόσια με τους οπαδούς μας, εξοπλίζει με τη στρατηγική του ΚΚΕ, κερδίζει συνειδήσεις με την πολιτική πρόταση διεξόδου, τη μόνη που επιβεβαιώνεται απ' την ίδια τη ζωή και αναδεικνύεται απ' τα πράγματα ως απόλυτα ρεαλιστική κι επιτακτικά αναγκαία. Αρχής γενομένης απ' την Κυριακή και για τους επόμενους μήνες, μόνιμο μέλημά μας είναι η αφομοίωση των Θέσεων, η μετατροπή τους σε εργαλείο δουλειάς, για το άνοιγμα πλατιάς γόνιμης συζήτησης πάνω σ' αυτές, η συμβολή μας στο να πείσουμε τους ανθρώπους του μόχθου γύρω μας πως η υιοθέτηση και η συμμετοχή στην πάλη με το ΚΚΕ αποτελούν το μόνο τρόπο διαφυγής απ' τη βαρβαρότητα που βιώνουν.
Προχωράμε με αισιοδοξία προς το 19ο Συνέδριο του Κόμματός μας, με εμπιστοσύνη στο λαό. Μέρα με τη μέρα ο καθένας από μας, όπου δρα, στους χώρους δουλειάς και στους κλάδους, στις φτωχογειτονιές, στα χωριά, στα σχολεία και τις σχολές, παντού και πάντα με αυταπάρνηση και αποφασιστικότητα, για να αποκτήσει το Κόμμα μας εκεί γερά «πόδια». Για να φτάσουμε στο Συνέδριο με το ΚΚΕ πιο ισχυρό, πιο ικανό να ανταποκριθεί στα σύνθετα καθήκοντά του. Με ακατάπαυστη δράση για την επίτευξη των στόχων μας και με την ακλόνητη βεβαιότητα πως το Συνέδριό μας θα δώσει αποφασιστική ώθηση στην ισχυροποίηση του Κόμματος, στην ισχυροποίηση του εργατικού - λαϊκού κινήματος για την αντεπίθεσή του και τη νίκη του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου