Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012

ΔΕ ΜΠΟΡΟΥΜΕ- ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ - ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ




ΔΕ ΜΠΟΡΟΥΜΕ- ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ - ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ
να πληρώνουμε για φόρους και χαράτσια
Απέναντι στη φορολογική επέλαση που εξαπλώνει τη φτώχεια και την εξαθλίωση και διαλύει τα λαϊκά εισοδήματα σε ολοένα και μεγαλύτερα τμήματα του πληθυσμού, οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, οι αυτοαπασχολούμενοι-μικροεπαγγελματίες, οι φτωχοί αγρότες θα πρέπει να βροντοφωνάξουν «ΚΑΤΩ ΟΙ ΦΟΡΟΙ».
Να δημιουργηθεί στα σωματεία, στις λαϊκές επιτροπές, στους συλλόγους των αυτοαπασχολούμενων ένα οργανωμένο ορμητικό ποτάμι αντίθεσης, αντίστασης απέναντι στο φορολογικό κυκλώνα. Να υπερασπιστούμε τις ζωές των οικογενειών μας. Την ιδία ώρα που η λαϊκή οικογένεια χτυπημένη στο δικαίωμα στην εργασία, με τσακισμένο μεροκάματο και μισθό και μαθημένη στην απληρωσιά προσπαθεί να διακανονίσει φόρους και χαράτσια του 2011 χωρίς ακόμα να μπορεί να ασχοληθεί με αυτούς του 2012, έρχονται σε λίγους μήνες νέοι φόροι, ένα ασήκωτο βάρος χρεών και οφειλών. Ένα ασήκωτο βάρος με τσακισμένα μεροκάματα, αλλεπάλληλους φόρους και κύμα ακρίβειας (ΔΕΗ, εισιτήρια στις μεταφορές κλπ) που θεριεύει.
Με το νέο φορολογικό η συγκυβέρνηση (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) εντείνει τη φτωχοποίηση εργαζομένων και λαϊκών στρωμάτων, με φορολόγηση από το πρώτο ευρώ για όλους, με αυξημένους συντελεστές, με κατάργηση και μειώσεις φοροεκπτώσεων. Μαζεύουν λεφτά, για να χρηματοδοτήσουν τους μεγάλους μονοπωλιακούς ομίλους, τις τράπεζες, τους εφοπλιστές κ.λπ., που θα υλοποιήσουν την περιβόητη ανάπτυξη.
Οι βασικές διατάξεις του φορολογικού νομοσχεδίου προβλέπουν:
·        Κατάργηση του γενικού αφορολόγητου ορίου για όλους τους φορολογούμενους.
·        Κατάργηση του αφορολόγητου ορίου για τα προστατευόμενα παιδιά των λαϊκών νοικοκυριών.
Κατάργηση της γκάμας των φορολογικών ελαφρύνσεων για τις στοιχειώδεις


 δαπάνες διαβίωσης (νοίκια, φροντιστήρια παιδιών, τόκοι στεγαστικών δανείων κ.ά.).
Νέα φορολογική κλίμακα - καρμανιόλα που ξεκινά με συντελεστή στο 21% για τα πρώτα 25.000 ευρώ του ετήσιου εισοδήματος, με 36% για το εισόδημα 25.000 - 40.000 ευρώ και 40% για τα επιπλέον ποσά.
Την ίδια στιγμή φέρνουν νέες τρανταχτές φόρο-ελαφρύνσεις για τους ισχυρούς επιχειρηματικούς ομίλους, τα μονοπώλια, και για μεγαλοεισοδηματίες. Μειώνουν τη φορολογία στα κέρδη από το 40% στο 33,6%. Χρόνια τώρα πληρώνουν «ψίχουλα», τα οποία ολοένα και μειώνονται. Διατηρούν άθικτα τα προνόμια και τις απαλλαγές του εφοπλιστικού κεφαλαίου.
Όχι στην υποταγή και στην εξαθλίωση

Τσακίζουν τους εργαζόμενους με μπλοκάκι, χτυπούνε ανελέητα τους αυτοαπασχολούμενους τόσο με την κατάργηση του αφορολόγητου ορίου και την αφαίμαξη από το πρώτο ευρώ ,όσο και με την αύξηση του περιβόητου τέλους επιτηδεύματος, σε συνδυασμό και με όλα τα άλλα μέτρα που έχουν προβλέψει για μισθωτούς, συνταξιούχους (κατάργηση αφορολογήτου παιδιών, οικογενειακών δαπανών κλπ). Διαμορφώνουν συνθήκες για μαζικά λουκέτα, προκειμένου να διευκολύνουν τους ισχυρούς ομίλους και επιχειρήσεις στην απόσπαση της πίτας που απομένει σε ολοένα και λιγότερα χέρια, για την τόνωση της ανταγωνιστικότητας του κεφαλαίου.
Καταργούνται οι φοροαπαλλαγές για τόκους στεγαστικών δανείων πρώτης κατοικίας, ενοίκια κύριας κατοικίας, ενοίκια παιδιών που σπουδάζουν, δίδακτρα φροντιστηρίων και ιδιαιτέρων μαθημάτων και ασφάλιστρα ζωής. Οι μόνες δαπάνες που θα εκπίπτουν από τον φόρο εισοδήματος κατά ποσοστό 10% θα είναι τα έξοδα ιατρικής και νοσοκομειακής περίθαλψης.
Το χαράτσι της «έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης», που επιβάλλεται στους φορολογούμενους με εισοδήματα άνω των 12.000 ευρώ, διατηρείται μέχρι και το 2015. Διπλασιάζουν το χαράτσι για τα λαϊκά νοικοκυριά που δε θα καταφέρουν να συμπληρώσουν το απαιτούμενο ύψος αποδείξεων λιανικής (25% του ετήσιου εισοδήματος). Πάνω στην αξία των αποδείξεων που τους «λείπει» επιβάλλουν πρόστιμο με συντελεστή 21%, από 10% πέρυσι. Ο φόρος στους μισθούς για τα πληρώματα του εμπορικού ναυτικού αυξάνεται σε 15% για τους αξιωματικούς και 10% για το κατώτερο πλήρωμα.
Η με τις ανάγκες του λαού ή με τη χλιδή και τα πλούτη των μονοπωλίων.
Για τους φτωχομεσαίους αγρότες τα νέα μέτρα κινούνται με κατεύθυνση το γενικευμένο αποχαρακτηρισμό των «κατά κύριο επάγγελμα αγροτών», τους οποίους και εξομοιώνουν με τις επιχειρήσεις και τους αυτοαπασχολούμενους. Η επίθεση στο αγροτικό εισόδημα για το 2013 κλιμακώνεται και με προηγούμενους νόμους, όπως με τη διόγκωση των ειδικών φόρων στο αγροτικό πετρέλαιο, την καρατόμηση των προβλεπόμενων επιστροφών ΦΠΑ, το κόστος τήρησης βιβλίων, το χαράτσι τέλους επιτηδεύματος, στοχεύοντας στο βίαιο ξεκλήρισμα των φτωχών αγροτών και στη συγκέντρωση της γης και της παραγωγής σε επιχειρηματίες.
Ο νέος φόρος στα ακίνητα θα επιβληθεί σε κάθε σπιθαμή γης αφού θα αφορά τα ακίνητα, κατοικίες, καταστήματα, γραφεία, οικόπεδα, ενώ για πρώτη φορά θα φορολογηθούν και τα αγροτεμάχια, από τα οποία αναμένονται έσοδα περίπου 500 εκατομμύρια ευρώ. Οι ιδιοκτήτες αγροτεμαχίων με το νέο φορολογικό καθεστώς για τα ακίνητα θα κληθούν για πρώτη φορά να πληρώσουν φόρο.
ΠΟΛΕΜΑ ΤΑΞΙΚΑ, ΣΗΜΑΔΕΨΕ ΣΩΣΤΑ, ΓΚΡΕΜΙΣΕ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΑΦΕΝΤΙΚΑ
Είναι πρόκληση και κοροϊδία το να μιλάει η κυβέρνηση για ελαφρύνσεις. Τα νέα φορολογικά μέτρα μαζί με όλα τα προηγούμενα που έχουν παρθεί και σε συνδυασμό με τη συνολική επίθεση που ήδη έχει δεχθεί το λαϊκό εισόδημα, από μειώσεις μισθών, απολύσεις, ανεργία κτλ. διαμορφώνουν συνθήκες μαζικής και απόλυτης φτώχειας και εξαθλίωσης για το σύνολο του λαού.
Οι εργαζόμενοι, οι εργαζόμενες του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, οι άνεργοι, οι άνεργες, το μεγάλο τμήμα των επαγγελματιών, εμπόρων, επιστημόνων, οι μικροί επιχειρηματίες και αγρότες πρέπει να συσπειρωθούν σε κοινή γραμμή διεκδίκησης και πάλης με δύο βασικούς άξονες:
·        Να πληρώσει το μεγάλο κεφαλαίο, οι εφοπλιστές, οι βιομήχανοι, οι τράπεζες, οι μεγαλέμποροι, Να φορολογηθούν με συντελεστή 45% στα διανεμόμενα και αδιανέμητα κέρδη.
·        Να καταργηθούν τα αφορολόγητα αποθεματικά και οι λεγόμενες αναπτυξιακές φοροελαφρύνσεις. Να καταργηθεί το ειδικό φορολογικό καθεστώς για τους εφοπλιστές.
·        Να φορολογηθεί η μεγάλη ακίνητη περιουσία όλων των κεφαλαιουχικών επιχειρήσεων και να υπάρξει αύξηση του αφορολόγητου ορίου για τη μεταβίβαση της μικρής ακίνητης περιουσίας
·        Να καταργηθούν εδώ και τώρα τα χαράτσια, οι έμμεσοι φόροι στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, στο πετρέλαιο θέρμανσης και στα καύσιμα.
·        Να ληφθούν μέτρα προστασίας για τους ανέργους, νέους, μισθωτούς, εμπόρους και βιοτέχνες.
·        Να καταργηθούν όλοι οι άμεσοι φόροι που πνίγουν και εξοντώνουν τα λαϊκά στρώματα.
Οι επιτροπές Πρέβεζας, του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΥ, της ΠΑΣΕΒΕ, του ΜΑΣ και του συλλόγου  «Γυναικών Πρέβεζας»  καλούν σε δυνάμωμα του κοινού αγωνιστικού μετώπου ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και των κομμάτων του κεφαλαίου!
Να δυναμώσει η αλληλεγγύη, να μη μείνει κανείς μόνος του!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου