Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2012

Το θράσος αυτών που πραγματικά έκαναν τον «Ριζοσπάστη» και τον «902» μπίζνα...




του Τάκη Βαρελά

«…το ΚΚΕ επιδίδεται σε επιχειρηματικές μπίζνες,
ύψους εκατομμυρίων ευρώ…»
(«Αυγή» 28/12/2012)
Αφορμή για το σχόλιό μου αυτό είναι η μέθοδος που επιλέγει ο ΣΥΡΙΖΑ και, κατ' επέκταση, το δημοσιογραφικό του όργανο, η «Αυγή», για να σχολιάσει τις μειώσεις του προσωπικού του «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ», κυρίως ως δημοσιογραφικού οργάνου της ΚΕ του ΚΚΕ από την ίδρυσή του.
Δεν έχω την πρόθεση να μπω σε λεπτομέρειες, άλλωστε οι ανακοινώσεις του «Ριζοσπάστη» για το θέμα είναι σαφείς,
Δεν νομίζω όμως ότι υπάρχει κανείς νοήμων άνθρωπος (ποσό μάλλον αριστερός) που να μην κατανοεί τις δυσκολίες του Τύπου, αλλά και της βιομηχανίας γενικότερα αυτή την περίοδο. Γνωστό είναι σε όλους ότι η κρίση χτυπά τους πάντες. Στον καπιταλισμό ζούμε άλλωστε, δεν θα αποτελούσε εξαίρεση ως «σοσιαλιστική νησίδα» ο «Ριζοσπάστης».
Μακάρι το κίνημα και η δυναμική του να ήταν τέτοια και να είστε σίγουροι για αυτό, ότι και προσλήψεις θα γίνονταν και άλλες εκδόσεις, ακριβώς για να υποστηρίζουν τη δράση του κινήματος,


όσο και του ΚΚΕ. Δεν έχω την αίσθηση ότι στο ΚΚΕ πετούν από τη χαρά τους, κάνοντας μειώσεις προσωπικού, αν και το κείμενο της «Αυγής» αυτό υπονοούσε.
Δεν είδα βέβαια και την Αλέκα (για να μιλήσω με στιλ …ξύλινης γλώσσας) να συντρώγει με τους εφοπλιστές και κάθε λογής ατζέντηδες του διεθνούς χρηματοοικονομικού κατεστημένου στα ελληνοαμερικανικά φόρουμ... (έχει μια αδυναμία σε αυτά η κεντροαριστερά σας, τώρα τελευταία προσαρμόζεται…).
Μήπως στα φόρουμ αυτά, λέω μήπως, «μάθατε» ή σας σφύριξαν ότι το ΚΚΕ «...ενώ συρρικνώνει την εφημερίδα του, μετατρέποντάς την σε κομματική μπροσούρα για να μεταφέρει την κομματική γραμμή στα μέλη του κόμματος, το ΚΚΕ επιδίδεται σε επιχειρηματικές μπίζνες, ύψους εκατομμυρίων ευρώ…» (σχόλιο στην «Αυγή» 28/12/2012).
Αυτά μαζί με άλλα γράφτηκαν στην «Αυγή», έτσι που να θυμίζουν βιομηχανική κατασκοπεία, ίντριγκες, μηχανορραφίες, εμπλοκή του ΚΚΕ σε μπίζνες και αλισβερίσι με το σύστημα. Παλιά και δοκιμασμένη μέθοδος, με σαφή στόχο να κάμψουν την εμπιστοσύνη στην εφημερίδα και το Κόμμα, να διαρρήξουν τη σχέση του με την κοινωνία και το λαό.
Εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ γνωρίζουν τη θέση του Λένιν για το ρόλο της κομματικής εφημερίδας: «Προπαγανδίζει, οργανώνει, καθοδηγεί» και ως τέτοια αποτελεί πρωταρχικό εργαλείο για το ΚΚΕ. Άρα η αρθρογραφία των αστικών ΜΜΕ και της «Αυγής», με αφορμή τη μείωση προσωπικού, δεν αποτελεί είδηση, αλλά συμμετοχή σε συντονισμένη δράση.
Αυτά λοιπόν από τους «φίλους» που μας εγκαλούν σε ενότητα, «πονώντας» για την απομόνωσή μας! Άμα έχεις τέτοιους φίλους, τι τους θέλεις τους εχθρούς!
Αυτά, λοιπόν, από το συνονθύλευμα του NEW LOOK του ΠΑΣΟΚ, που ετοιμάζεται να συμμετάσχει στη διαχείριση του συστήματος, διαιωνίζοντας την κυριαρχία της αστικής τάξης με τον έναν ή τον άλλον τρόπο.
Αυτά από τον ΣΥΡΙΖΑ και την «ΑΥΓΗ», που σχεδιάζει τη μεγαλύτερη μεταπολεμική εξαπάτηση του λαού, σε συγχορδία με τις επιλογές των θεσμών που δημιούργησε η αστική τάξη (ΕΕ, ΝΑΤΟ, ΔΝΤ).
Μέλι στάζει η πένα τους! Δυστυχώς, η τακτική τους θυμίζει το γνωστό «ο σκοπός αγιάζει τα μέσα» κατά Μακιαβέλι.
Αυτοί, λοιπόν, που εγκαλούν το ΚΚΕ και τον «Ριζοσπάστη» για τα εργασιακά του θέματα, πρέπει να γνωρίζουν τα εξής:
  1. Δεν νοείται Κομουνιστικό Κόμμα χωρίς επαναστατική εφημερίδα και στρατευμένους κομμουνιστές δημοσιογράφους.
  2. Σε οποιεσδήποτε συνθήκες, με νόμιμο το ΚΚΕ ή παράνομο, η εφημερίδα και η λειτουργία της, άρα και το προσωπικό της δεν υποτάσσονται στις δυσκολίες που ανακύπτουν από εξωτερικούς παράγοντες.
  3. Για την ενημέρωση του λαού, την έκδοση και διανομή του «Ριζοσπάστη» στήθηκαν στον τοίχο χιλιάδες κομμουνιστές και δεκάδες δημοσιογράφοι του και, αν χρειαστεί, θα το ξανακάνουν.
  4. Δεν νοείται κομμουνιστής που του ανατέθηκε να προσφέρει τις υπηρεσίες του από αυτό το πόστο να συμπεριφέρεται στις δύσκολες εποχές για το λαό και τον κομματικό Τύπο ως εργαζόμενος, με μόνο κριτήριο την προσωπική του επιβίωση.
  5. Οι κομμουνιστές δημοσιογράφοι στις δυσκολίες, το τονίζω αυτό, υπηρετούν την εφημερίδα τους με όρους αλληλεγγύης στο Κόμμα τους και την εργατική τάξη.
  6. Οι κομμουνιστές είναι παντός καιρού, σε κόμμα παντός καιρού, ανοικτό στην εργατική τάξη και κλειστό στον οπορτουνισμό.
  7. Κάποιοι από τους δημοσιογράφους που σήμερα βρίσκονται στον αστικό Τύπο πέρασαν από τον «Ριζοσπάστη» και από άλλα κομματικά έντυπα και γνωρίζουν πολύ καλά και τη λειτουργία τους και ποιος είναι ο ρόλος τους. Στις δύσκολες εποχές του '90 κάποιοι με θράσος έστειλαν τον «Ριζοσπάστη», αλλά και τον «Οδηγητή» στα δικαστήρια. Από εκείνη τη στιγμή για εμένα προσωπικά έχασαν τη βασική τους ιδιότητα. Την ιδιότητα του κομμουνιστή, με ό,τι απορρέει από αυτό και κατ' επέκταση την ηθική τους υπόσταση απέναντι στην εργατική τάξη και το ΚΚΕ.
  8. Πολλοί δημοσιογράφοι «βρήκαν» δουλειά στη ρούγα του αστικού Τύπου και αποδείχτηκαν οι ικανότεροι να ξελασπώσουν την αστική τάξη, επ' αμοιβή βέβαια.
  9. Άλλοι δημοσιογράφοι «έφτυσαν στο πηγάδι που ήπιαν νερό». (...και όσοι σπούδασαν στο πανεπιστήμιο των καπιταλιστών, στο Χάρβαρντ, λένε ότι το μόνο μάθημα που δεν μας δίδαξαν εκεί ήταν η ηθική).
  10. Άλλοι πάλι απέκτησαν διδακτορικό στα ΜΜΕ και μόνιμη στήλη στην κουκουεδολογία.
  11. Άλλοι πάλι πήγαν στα σπίτια τους, δεν πέρασαν απέναντι με τον αντίπαλο.
  12. Άλλοι τιμούν τη διαδρομή τους και σήμερα συμπορεύονται με το Κόμμα που τους άνοιξε τα μάτια, με τη συνείδηση τους καθαρή απέναντι στην εργατική τάξη και στο ρόλο της.
Ποιος λοιπόν έκανε τον «Ριζοσπάστη» και τον «902» μπίζνα; Το ΚΚΕ;
Ή αυτοί που πέρασαν και δεν κόλλησαν από το ΚΚΕ και σήμερα βολοδέρνουν ως συνιστώσες του εαυτού τους στον ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ - 5η ΜΕΖΟΝΕΤΑ κλπ. και ξαναετοιμάζονται να κάνουν ρεσάλτο σε κυβέρνηση πλέον της αριστεράς, της αστικής τάξης;
Δυστυχώς, οι συνήθεις ύποπτοι. Οι οπορτουνιστές!

1 σχόλιο:

  1. Στην κατακλείδα τού άρθρου υπάρχει το ρητορικό ερώτημα, του οποίου βέβαια δίνεται και η αυτονόητη απάντηση.

    "Ποιος λοιπόν έκανε τον «Ριζοσπάστη» και τον «902» μπίζνα;"

    Τα φίδια που τρέφαμε στο κόρφο μας και κόβαμε απ' το γάλα των παιδιών μας για να τους πληρώνουμε. Αυτοί είναι που βρήκαν καλό φαγητό στο ΣΥΡΙΖΑ κι αλλού και στρέφονται με μανία ενάντια στο ΚΚΕ. Αυτοί είναι που κατάντησαν οι καλύτεροι βαστάζοι τού καπιταλισμού.
    Ας προσέχαμε...

    ΑΝΕΡΓΟΣ και ΑΦΡΑΓΚΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή