Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012

ΚΚΕ: Σχόλιο για τις ομιλίες Σαμαρά-Τσίπρα στο Ελληνοαμερικάνικο Επιμελητήριο

www.902.gr
Σε σχόλιό του για τις ομιλίες του Αντώνη Σαμαρά και του Αλέξη Τσίπρα, στο Ελληνοαμερικάνικο Επιμελητήριο, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σημειώνει:
«Ο πρωθυπουργός, επαναλαμβάνοντας τα γνωστά ψέματα, με θράσος ισχυρίστηκε ότι τα νέα φοροεξοντωτικά μέτρα σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων για να δοθούν νέες φοροαπαλλαγές προς το μεγάλο κεφάλαιο γίνονται με γνώμονα το συμφέρον του λαού. Το ίδιο και η υλοποίηση των βάρβαρων μέτρων και των μνημονίων.
Από την άλλη, η ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ήταν συρραφή συνθημάτων από προηγούμενες ομιλίες του Γ. Παπανδρέου και του Αντ. Σαμαρά στον ίδιο χώρο, με ολίγη αριστερή σάλτσα. Δηλαδή εμφάνισε ως νέο και ριζοσπαστικό το παλιό και αποτυχημένο σοσιαλδημοκρατικό "μαγικό" φάρμακο, με το οποίο και τα θηρία – μονοπώλια – θα αποκτήσουν υψηλή κερδοφορία και το θύμα – ο λαός – θα ευημερήσει.
Οι εργαζόμενοι πρέπει να το πάρουν απόφαση. Τα κόμματα που υπερασπίζονται την ΕΕ, τον "ευρωμονόδρομο" και δεν έχουν στόχο την ανατροπή των μονοπωλίων τσακώνονται για το ποιος θα είναι στην κυβέρνηση και για το ποιος εξυπηρετεί καλύτερα τα συμφέροντα της ελληνικής πλουτοκρατίας, όχι για τα συμφέροντα του λαού».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου