ΙΣΠΑΝΙΑ
Τι κι αν διάφοροι πολίτες χωρών της Λατινικής Αμερικής έχουν το όνομα «Λένιν»;
Αν μεταναστεύσουν στην Ισπανία και ζητήσουν ιθαγένεια, θα πρέπει να το αλλάξουν. Αυτό προέκυψε σε μια σειρά ληξιαρχεία στην Ισπανία. Το θέμα έφερε στην ισπανική Βουλή ο Γκ. Γιαμαθάρες, βουλευτής της Ενωμένης Αριστεράς (συμμαχία του μεταλλαγμένου Κομμουνιστικού Κόμματος Ισπανίας που πρωτοστατεί στο Κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς).
Σε γραπτή απάντησή της η κυβέρνηση  απάντησε ότι το όνομα «Λένιν» δημιουργεί... σύγχυση με το επίθετο του Βλαντιμίρ Ίλιτς Ουλιάνοφ. Και αυτό, παρά το γεγονός ότι αυτό δεν ήταν το επώνυμο του ηγέτη των Μπολσεβίκων, αλλά το  ψευδώνυμό του.
Για να κρύψουν οι εκμεταλλευτές ότι ο μεγάλος ηγέτης των Μπολσεβίκων ήταν και είναι ο φόβος και ο τρόμος τους και το ότι ο αντικομμουνισμός δεν έπαψε ποτέ να είναι η επίσημη ιδεολογία του αστικού κράτους, καταφεύγουν σε δικαιολογίες οι οποίες σε ορισμένες περιπτώσεις φτάνουν σε επίπεδα γελοιότητας.
Η αλήθεια για το λόγο της απαγόρευσης βέβαια δεν είναι καμία... «σύγχυση», αλλά ότι ο Λένιν είναι αυτός που καθοδήγησε την πάλη της εργατικής τάξης στην ΕΣΣΔ για την κατάκτηση της εξουσίας. Θέλουν να ξεγράψουν οτιδήποτε τον θυμίζει.
Καλά κάνουν από την πλευρά τους... Ας σκεφτούν όμως οι λαοί: Αν όντως, όπως οι αστοί λένε, ο μαρξισμός - λενινισμός είναι κάτι που «πέθανε», «ιδεολογία περασμένου αιώνα», «που ανήκει για πάντα στο παρελθόν», κάτι «ακίνδυνο», γιατί σπεύδουν να σβήσουν οτιδήποτε τον θυμίζει;