Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

Πέθανε χθες το βράδυ σε ηλικία 60 ετών ο βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ Άγγελος Τζέκης.

Στην ανακοίνωσή του το ΚΚΕ επισημαίνει: «Ο σύντροφος Άγγελος Τζέκης έγινε μέλος του Κόμματος το 1982, ήταν πτυχιούχος του Παντείου Πανεπιστημίου και εργάστηκε στην ΚΥΔΕΠ και στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Θεσσαλονίκης. Υπηρέτησε το Κόμμα από διάφορες θέσεις. Το 2000 εκλέχθηκε για πρώτη φορά βουλευτής του ΚΚΕ στη Β' Θεσσαλονίκης.

»Ως στέλεχος και ως βουλευτής του ΚΚΕ δούλεψε ακούραστα για την ισχυροποίηση του κόμματος, για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων, των αγροτών, του λαού της Θεσσαλονίκης και της Μακεδονίας. Τίμησε τον τίτλο του κομμουνιστή βουλευτή με σεμνότητα, μαχητικότητα και ανιδιοτέλεια. Βρέθηκε πάντα δίπλα στους αγώνες, στα προβλήματα και στις αγωνίες των λαϊκών στρωμάτων, σε ολόκληρη τη Μακεδονία και όπου αλλού χρειάστηκε».
«Χάσαμε έναν λαμπρό κομμουνιστή, έναν λαϊκό αγωνιστή που πάλευε για τα συμφέροντα της εργατικής τάξης», ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Σπύρος Χαλβατζής που χαρακτήρισε τον Αγγελο Τζέκη «συνεπή πρωτοπόρο, μαχητή με ανιδιοτέλεια, που υπερασπίστηκε με συνέπεια και με πολιτικό θάρρος τις ιδέες του μαρξισμού λενινισμού». Έβαζε πάνω από όλα τα συμφέροντα της εργατικής τάξης, πρόσθεσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ για τον εκλιπόντα επισημαίνοντας ότι «ο Αγγελος Τζέκης μπορεί να ήταν μαχητικός και αδιάλλακτος στα πολιτικά και ιδεολογικά ζητήματα, αλλά νυχοπερπατούσε για να μην βλάψει κανέναν». 

«Ο Αγγελος Τζέκης ήταν συνεπής αγωνιστής και εξαίρετος άνθρωπος», ανέφερε από την πλευρά του ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης, αναγνωρίζοντας ότι ο βουλευτής του ΚΚΕ είχε έναν τρόπο να περιγράφει το πρόβλημα του κάθε πολίτη με έναν τρόπο όχι δραματικό αλλά πραγματικό.



Τη βαθύτατη θλίψη της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ εξέφρασε ο βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος Δημήτρης Παπουτσής. «Τον γνωρίσαμε από τη μεγάλη του δράση. Προσέφερε στους λαϊκούς αγώνες με πανάξιο τρόπο», δήλωσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.

«Εμβρόντητοι για το ξαφνικό και συντετριμμένοι για το ξαφνικό γεγονός καταθέτουμε τα συλλυπητήρια μας στη μνήμη του ’γγελου Τζέκη», ανέφερε με τη σειρά του ο γραμματέας της Κ.Ο. της ΝΔ Κώστας Τασούλας.
«Υπήρξε δύσκολος ιδεολογικός αντίπαλος», σημείωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ Αδωνις Γεωργιάδης και ευχήθηκε να είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει.
«Η οδύνη ολόκληρης της Βουλής επιβεβαιώνει μια ακράδαντη αλήθεια. Ο ξαφνικός χαμός του Αγγελου Τζέκη είναι σημαντική απώλεια για την ελληνική Βουλή και την ελληνική κοινωνία», δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης.
Τη θλίψη της εξέφρασε και η Δημοκρατική Αριστερά και έστειλε τα συλλυπητήριά της στην οικογένεια του και στο κόμμα του.

2 σχόλια:

  1. ΚΩΣΤΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ20 Ιουνίου 2011 στις 10:55 π.μ.

    ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΑΓΓΕΛΕ.ΟΙ ΖΕΥΓΑΔΕΣ ΦΕΥΓΟΥΝ Η ΣΠΟΡΑ ΜΕΝΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μαχητικός,συνεπής και τίμιος Κομμουνιστής.Πρόωρος ο χαμός σου σύντροφε, μα πλούσια η συνεισφορά σου στο Κόμμα μας, στην εικόνα του, στο ήθος και το πρότυπο του νέου ανθρώπου που θέλουμε να προβάλλουμε ως υπόδειγμα, έτσι που να καμαρώνουμε και δίκαια να λέμε : Κομμουνιστές και βουλευτές του ΚΚΕ,σαν τον Τζέκη... Καλό ταξίδι, σύντροφε
    Σπύρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή