Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2012

ΚΚΕ Κ.Ο. ΠΡΕΒΕΖΑΣ-ΠΡΟΜΕΛΕΤΗΜΕΝΟ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ Η ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΔΩΔΩΝΗΣ






Ο καπιταλιστικός διαγωνισμός  για την αγορά του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών που κατέχει η  Αγροτική Τράπεζα (67,7%) στην ΔΩΔΩΝΗ ολοκληρώθηκε με την ανακοίνωση της εταιρικής κοινοπραξίας Strategic Initiatives UK LLP και ΣΙΜΟΣ Food Group ΑΕ. Η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ- ΔΗΜΑΡ  υπερασπιζόμενη την στρατηγική του κεφαλαίου και της ΕΕ επιδιώκει έτσι να ολοκληρώσει το προδιαγεγραμμένο έγκλημα  ιδιωτικοποίησης της ΔΩΔΩΝΗΣ.  Έγκλημα που οργανώθηκε  από τις προηγούμενες κυβερνήσεις που μαζί με την τρόικα στα πλαίσια του μνημονίου Ι όπου συναποφασίστηκε  η απαλλαγή της Αγροτικής Τράπεζας  από  εταιρίες μη χρηματοπιστωτικού χαρακτήρα.
 Συνεργοί στο έγκλημα αυτό οι φτωχοί και μεσαίοι κτηνοτρόφοι δεν πρέπει να γίνουν. Οι επιχειρηματικές κόντρες και κερδοσκοπικές διαμάχες για την εξαγορά της ΔΩΔΩΝΗΣ που επανέρχονται ακόμη και σήμερα  με την ολοκλήρωση του διαγωνισμού  ως «αγωνιστικός προσανατολισμός» και «πάλη» των αγροτοκτηνοτρόφων   δεν τους αφορά. Επιβεβαιώνει  την ανάγκη οι αγροτοκτηνοτρόφοι  να απομονώσουν τις  δυνάμεις εκείνες στο αγροτικό κίνημα που  είτε  καλούν όπως οι Ενώσεις  τους αγροτοκτηνοτρόφους να  διαλέξουν   άλλο  δήμιο- ντόπιο 


αγοραστή-  για την  ΔΩΔΩΝΗ, είτε όπως ο Κτηνοτροφικός Συνεταιρισμός  επιλέγουν άλλο σχήμα ιδιωτικοποίησης μέσω των «φυσικών φορέων». Να απομονώσουν ταυτόχρονα όλους εκείνους τους βουλευτές και παράγοντες που από τη μια συμβάλουν στο ακέραιο για την υλοποίηση της αντιλαϊκής πολιτικής και από την άλλη  χύνουν κροκοδείλια δάκρυα και ότι τους πήρε τάχα ο πόνος για τη Δωδώνη και τους παραγωγούς          
 Καλλιεργείται επίσης αποπροσανατολιστικά στον αγροτικό κόσμο ως σκάνδαλο η επιλογή της συγκεκριμένου επιχειρηματικού ομίλου  και το χαμηλό τίμημα εξαγοράς της ΔΩΔΩΝΗΣ. Η ΔΩΔΩΝΗ όμως, όπως και οι υπόλοιπες μεταποιητικές βιομηχανικές μονάδες βγαίνουν στο σφυρί για να αυγατίσουν τα κέρδη του κεφαλαίου. Έτσι λοιπόν και διαγωνισμός για την ΔΩΔΩΝΗ ένα και μοναδικό σκοπό είχε :  την αγορά της ΔΩΔΩΝΗΣ   από οποιαδήποτε επιχειρηματικό όμιλο σε όσο το δυνατό  καλύτερη γι αυτόν  τιμή  με στόχο  την αύξηση των κερδών του  μέσα από βάθεμα της εκμετάλλευσης κτηνοτρόφων και εργαζομένων. Ήταν διαγωνισμός των καπιταλιστών, διαγωνισμός  για την ιδιωτικοποίηση της ΔΩΔΩΝΗΣ και αυτό είναι από μόνο του σκάνδαλο. 
Μπροστά σε αυτή την κατάσταση μικρομεσαίοι κτηνοτρόφοι και εργαζόμενοι  καλούνται να παλέψουν να μην γίνει πράξη το ξεπούλημα της ΔΩΔΩΝΗΣ, να διατηρηθεί ο δημόσιος χαρακτήρας των αγροτοσυνεταιριστών μεταποιητικών επιχειρήσεων  και να σχεδιαστεί η ανάπτυξη τους για παράγωγη  που να καλύπτει τις εργατικές λαϊκές ανάγκες και όχι τα συμφέροντα του κεφαλαίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου