Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012

ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΠΑΡΓΑΣ Τμήμα της καθαριότητας παραδίδει στους ιδιώτες


 Η δημοτική πλειοψηφία του  δήμου Πάργας (ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ) με την αμέριστη συμπαράσταση της μείζονος αντιπολίτευσης (ΝΔ) προωθεί την αποκομιδή των σκουπιδιών στην Δημοτική Ενότητα Πάργας στα χέρια ιδιωτών.
Είναι σίγουρο ότι η συγκεκριμένη ενέργεια αποτελεί απαρχή της διαδικασίας  να περάσει ολόκληρη η υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου σε ιδιώτες. Είναι αναπόσπαστο κομμάτι της πολιτικής πρακτικής που χρόνια τώρα μεθοδευμένα οδηγεί σε αυτή την κατεύθυνση. Δεν είναι τυχαίο ότι χρόνια τώρα δεν επανδρώθηκε η υπηρεσία καθαριότητας με το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό, έχει προετοιμαστεί με τη συνειδητή απαξίωση του μηχανισμού που έχει ο δήμος. Οι ενέργειες αυτές εναρμονίζονται με την συνολικότερη αντίληψη περί ιδιωτικοποίησης τμημάτων ή ολόκληρων υπηρεσιών του Δήμου με αποτέλεσμα ο λαός να πληρώνει πανάκριβα υπηρεσίες που δικαιούται δωρεάν ή με πολύ μικρό κόστος.    
 Η ιδιωτικοποίηση της υπηρεσίας καθαριότητας θα επιφέρει σαφώς μεγαλύτερο κόστος σε βάρος των δημοτών και το συγκεκριμένο σχέδιο μετατρέπει 


το Δήμαρχο και τη διοίκηση του Δήμου σε ομάδα managers που θα διαπραγματευτεί την παράδοση στους μεγαλοεπιχειρηματίες, όλων των δράσεων που αφορούν την κοινή ωφέλεια.
Κάνουν μπίζνες στην πλάτη μας και στο τέλος μας στέλνουν και το λογαριασμό, μέσω της αύξησης των δημοτικών τελών. Κανένας έλεγχος από φορείς και ανεξέλεγκτη δράση των επιχειρηματιών από τη μία πλευρά και ξήλωμα δικαιωμάτων και θέσεων εργασίας για τους εργαζόμενους από την άλλη. Αυτό είναι το νόημα της ανάληψης αρμοδιοτήτων από τους Δήμους για την κυβέρνηση και τους θιασώτες της. Δεν είναι μόνο η καθαριότητα. Την ύδρευση, τις υποδομές και κάθε είδους υπηρεσία θα την παραδώσουν στους ιδιώτες. Αυτοί θα κερδοσκοπούν και εμείς θα καλούμαστε να πληρώνουμε όλο και περισσότερα.
Διεκδικούμε επείγοντα μέτρα που ανακουφίζουν τις λαϊκές οικογένειες σε σύγκρουση με την πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ:
  • Πλήρη κρατική χρηματοδότηση που να καλύπτει το σύνολο των αναγκών των Δήμων που θα προέρχεται από αύξηση της φορολόγησης στο 45% του μεγάλου κεφαλαίου, από τη φορολόγηση της εκκλησιαστικής περιουσίας, από την αύξηση του ΦΠΑ στα είδη πολυτελείας κ.λπ.
  • Πλήρη επιστροφή των παρακρατηθέντων πόρων.
  • Απόδοση όλων των χρημάτων της ΣΑΤΑ που δεν αποδόθηκαν το 2011 - 2012.
  • Άμεση δραστική μείωση ανταποδοτικών και άλλων τελών, με στόχο την κατάργηση κάθε είδους τοπικής φορολογίας, ανταποδοτικών, αντισταθμιστικών και άλλων τελών, που χτυπάνε το λαϊκό εισόδημα.
  • Κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης στη λειτουργία, στις υπηρεσίες και τα έργα των Δήμων. Καμιά ιδιωτικοποίηση στην καθαριότητα.
  • Καμία απόλυση - Όχι στη νέα εφεδρεία. Ανανέωση άμεσα όλων των συμβάσεων και δρομολόγηση της μονιμοποίησής τους, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
  • Προσλήψεις νέου μόνιμου προσωπικού, με πλήρη μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα για να καλυφθούν οι αυξανόμενες κοινωνικές ανάγκες σε υπηρεσίες και υποδομές.
  • Ενίσχυση και επέκταση του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» και ένταξή του στις δομές των Δήμων. Διασφάλιση της εργασίας των εργαζομένων σε αυτό και άμεση πληρωμή των δεδουλευμένων.
  • Πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων με αξιοποίηση και των κονδυλίων του ΕΣΠΑ ή άλλων πόρων για σύγχρονες κτιριακές κοινωνικές υποδομές που καλύπτουν όλο το φάσμα των προνοιακών, αθλητικών και πολιτιστικών αναγκών. Έργα πολιτικής προστασίας: αντισεισμική θωράκιση, αντιπλημμυρικής - αντιπυρικής προστασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου