Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012

ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΚΝΕ ΠΡΕΒΕΖΑΣ-Εκδήλωση το Σάββατο για το μήνυμα της 28ης Οκτωβρίου

Εκδήλωση διοργανώνει το Σάββατο η ΚΝΕ για το μήνυμα της 28ης Οκτωβρίου 

Οι Οργανώσεις της ΚΝΕ Πρέβεζας, διοργανώνουν εκδήλωση το Σάββατο 27 Οκτώβρη (18:00) στο Εργατικό Κέντρο Πρέβεζας, με αφορμή τις εκδηλώσεις και το νόημα της 28ης Οκτωβρίου.
Σε ενημερωτικό δελτίο τους οι τοπικές οργανώσεις της ΚΝΕ, αναφέρουν:

«Mε αφορμή τις εκδηλώσεις για την 28η Οκτώβρη: Εμπνεόμαστε από τους αγώνες του λαού μας, συνεχίζουμε στο δρόμο της ανατροπής!

-Ο Χίτλερ ήταν ψυχοπαθής;… μήπως αυτό μας λένε για να κρύψουν ότι ο ναζισμός- φασισμός είναι 


παιδί του καπιταλισμού;.. αυτό που δε μας έχουν πει ποτέ είναι ότι ο Χίτλερ και το κόμμα του χρηματοδοτούνταν απλόχερα από τους οικονομικούς γίγαντες των ΗΠΑ (“Στάνταρτ Όϊλ”, “Ντιπόν”, “Φορντ” κά), όπως έκαναν και τα γερμανικά μονοπώλια (“Κρουπ”, “Τίσεν”, “Φλικ”, κά),για εξυπηρετεί τα συμφέροντά τους!
-Ο δικτάτορας Μεταξάς είπε το «ΟΧΙ»;… σίγουρα όχι..
Αντίθετα, ο λαός, με το γνήσιο και πατριωτικό “Όχι” του, έγραψε χρυσές σελίδες στα βουνά της Πίνδου, καταδιώκοντας τους Ιταλούς έξω απ’ τα ελληνικά σύνορα. Ενώ 2 μέρες αργότερα κι όσο ο ελληνικός στρατός μάχονταν ακόμη, ο αρχιστράτηγος Παπάγος έδωσε εντολή για άνευ όρων παράδοση του ελληνικού στρατού στα χιτλερικά στρατεύματα.
-Γιατί κανένα σχολικό βιβλίο δε μιλάει για την πρωτοπόρα δράση των κομμουνιστών; Για το «ανοιχτό γράμμα προς τον ελληνικό λαό» (Οκτώβρης 1940)  του Νίκου Ζαχαριάδη, ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, από τα μπουντρούμια της Ασφάλειας, που καλούσε τον ελληνικό λαό να παλέψει «για τη λευτεριά, την τιμή, την εθνική μας ανεξαρτησία». Έπαθλο αυτού του αγώνα θα ήταν μια νέα Ελλάδα, όπου κουμάντο θα έκανε ο εργαζόμενος λαός.
ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ τις αποκρύπτουν όλες αυτές τις πλευρές γιατί δε θέλουν να ξέρουμε ότι η μόνη υπερδύναμη είναι ο οργανωμένος λαός! Ότι όταν ο λαός πάρει την κατάσταση στα χέρια του, δεν τον σταματάει τίποτα.. ούτε οι βόμβες Ναπάλμ με τις οποίες τα έβαλε ο Δημοκρατικός Στρατός..
Οι λαοί έδειξαν με την πάλη τους τι σημαίνει πατριωτισμός!
Σήμερα, προσπαθούν με κάθε τρόπο να μας πείσουν ότι πατριωτισμός είναι να σκύψουμε το κεφάλι και να πληρώσουμε τα σπασμένα της κρίσης τους. Όπως αποδείχτηκε όμως, ο καλύτερος πατριωτισμός είναι η πάλη της εργατικής τάξης σε κάθε χώρα ενάντια στην αστική εξουσία, η πάλη ενάντια στον ιμπεριαλισμό. Αυτός είναι ο αληθινός πατριωτισμός.
Απέναντι σ’ όλους αυτούς που σήμερα διδάσκουν την υποτέλεια με όλους τους τρόπους, η ιστορία διδάσκει την απειθαρχία και την ανυπακοή. Η ιστορία δε σβήνεται με βρώμικο μελάνι. Η ιστορία έχει μόνο μια αλήθεια και τη γράφουν οι λαοί!».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου