Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012

Η «μικροπολιτική» προπαγάνδα... ... και η αποκάλυψή της

Η «μικροπολιτική» προπαγάνδα...
Η στήλη του «Μικροπολιτικού» στα χθεσινά «ΝΕΑ», αναγγέλλει ότι η «Χρυσή Αυγή» δεν έστειλε εκπροσώπους στη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής και προσπαθεί χυδαία να παραλληλίσει αυτή της την επιλογή με την απόφαση του ΚΚΕ να μη συμμετέχει στο συγκεκριμένο όργανο, απ' την πρώτη κιόλας μέρα της λειτουργίας του. Τα «ΝΕΑ» γράφουν για «ενδιαφέρουσα ταύτιση» μεταξύ ΚΚΕ και «Χρυσής Αυγής», προσπαθώντας να δημιουργήσουν εντυπώσεις και τελικά να συκοφαντήσουν το Κόμμα. Η «Χρυσή Αυγή» κάνει λόγο για «προδότες» και «ενδοτικούς» πολιτικούς, δε λέει τίποτα για το ΝΑΤΟ και το γεγονός ότι έχει καταστήσει το Αιγαίο «γκρίζα ζώνη», ξεστομίζει σοβινιστικές κορόνες και το μεγαλοϊδεατισμό. Ο εθνικισμός της είναι η άλλη όψη του κοσμοπολιτισμού του κεφαλαίου που υπηρετούν τα αστικά κόμματα και ο ΣΥΡΙΖΑ, και ο οποίος καμιά σχέση δεν έχει με τα συμφέροντα του λαού. Το ΚΚΕ αντιπαλεύει τον εθνικισμό και τον κοσμοπολιτισμό του κεφαλαίου, σαν βασικό συστατικό της πάλης για ανατροπή της εξουσίας του κεφαλαίου και την εγκαθίδρυση ισότιμων σχέσεων με τις άλλες χώρες, με κριτήριο τα πραγματικά


συμφέροντα του λαού. Από αυτή τη σκοπιά ήταν και η κριτική που άσκησε το 2003 στη σύσταση του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής, με επιστολή της Αλέκας Παπαρήγα στον τότε ΥΠΕΞ, Γ. Παπανδρέου, με την οποία ενημέρωνε για τη μη συμμετοχή του Κόμματος.
... και η αποκάλυψή της
Εγραφε μεταξύ άλλων η ΓΓ της ΚΕ: «Οπως είναι γνωστό, το Κόμμα μας κατά τη συζήτηση αναθεώρησης του Συντάγματος, είχε επισημάνει την ανάγκη αναβάθμισης της Διαρκούς Επιτροπής Εξωτερικών και Αμυνας της Βουλής, κάνοντας συγκεκριμένες προτάσεις για να μπορεί να γίνει ουσιαστική συζήτηση για τα κρίσιμα θέματα της εξωτερικής πολιτικής. Προτάσεις που σκόνταψαν στην άρνηση της κυβέρνησης. Αντί για αναβάθμιση της Διαρκούς Επιτροπής της Βουλής, η κυβέρνηση προώθησε την ψήφιση του νόμου για τη σύσταση του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής, που θα λειτουργεί, έξω από τα πλαίσια του κοινοβουλευτικού ελέγχου, θα είναι απόλυτα ελεγχόμενο από την εκάστοτε κυβέρνηση, ενώ κρίσιμα θέματα της λειτουργίας της θα καθορίζονται με αποφάσεις του εκάστοτε υπουργού των Εξωτερικών, και θα οδηγεί στην υποβάθμιση της Διαρκούς Επιτροπής της Βουλής μέσα από την «αλληλοεπικάλυψη». Ολα αυτά έρχονται να επιβεβαιώσουν την εκτίμησή μας, ότι με τη δημιουργία του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής δεν επιδιώκεται η ουσιαστική αναβάθμιση της συζήτησης και η διαφάνεια μπροστά στον ελληνικό λαό, αλλά η κάλυψη των κυβερνητικών επιλογών με την επίφαση του «διαλόγου». Για τους λόγους αυτούς, το ΚΚΕ δε θα πάρει μέρος στο Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής και θα επιμείνει στην ουσιαστική ενημέρωση και συζήτηση στα πλαίσια της Διαρκούς Επιτροπής Εξωτερικών και Αμυνας της Βουλής». Αυτά, για να αποκαλυφθεί πόσο δόλια και συκοφαντική είναι η προπαγάνδα των αστικών εφημερίδων και στην προκειμένη περίπτωση των «ΝΕΩΝ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου