Τετάρτη 3 Αυγούστου 2011

Δώστε μαστούρα στον λαό, μπας και γλυτώσετε απο την οργή του

από globbing

Δεν μας φτάνει που μας ποτίζουν καθημερινά τον εγκέφαλο - μέσω των αστικών μέσων ενημέρωσης - με τόνους απύθμενης ηλιθιότητας και σωρεία αντεπιστημονικών και χαλκευμένων δεδομένων ... αλλά δρομολογούν την σταδιακή αποποινικοποίηση της μαστούρας και του σώματος (εαν δεχτούμε πως το πρώτο αποτελεί την μαστούρα του πνεύματος).

Όπως διαβάζουμε στην Ελευθεροτυπία και σύμφωνα με τον υπουργό Δικαιοσύνης, προωθείται νομοσχέδιο το οποίο θα προβλέπει την αποποινικοποίηση της χρήσης ναρκωτικών ενώ η προμήθεια, η κατοχή και η καλλιέργεια ναρκωτικών για προσωπική χρήση θα μετατραπεί σε πταίσμα. Επίσης στο ίδιο νομοσχέδιο προβλέπεται η διαβάθμιση των ποινών για τους διακινητές.

Με λίγα λόγια, ελευθερώνεται το πεδίο για χιλιάδες νέους και εργαζόμενους, αντί να αντιστέκονται, να οργανώνονται και να αγωνίζονται για το μέλλον τους, να μαστουρώνουν όσο θέλουν, όποτε θέλουν και μάλιστα να τα καλλιεργούν στα μπαλκόνια και στις αυλές τους. Μάλλον η εξουσία ευελπιστεί πως με αυτόν τον τρόπο οι νέοι και οι εργαζόμενοι, θα αναπληρώσουν τα όνειρά που τους κλέβει το εκμεταλλευτικό μας σύστημα, με οράματα για ιπτάμενους ροζ ελέφαντες ...

Για το τι έχουν στο νου τους οι αστοί και οι εξουσιαστές μας, ως προς την εξέλιξη της ελληνικής κοινωνίας, αρκεί να δει κάποιος μια απο τις χιλιάδες χολλυγουντιανές νεανικές ταινίες αποβλάκωσης, όπως το American Pie, στο οποίο οι νέοι φοιτητές ανήκουν σε αδελφότητες όπου μαστουρώνουν όλη μέρα και το μόνο που τους απασχολεί είναι τα σιλικονάτα βυζιά της διπλανής φοιτήτριας.


Εμείς σε αυτό απαντάμε 

ΟΧΙ 
σε όλα τα ναρκωτικά.
στο διαχωρισμό «σκληρών» και «μαλακών».
στην αποποινικοποίηση του χασίς.
στα προγράμματα υποκατάστασης που συντηρούν και δε θεραπεύουν.
στην ιδιωτικοποίηση της απεξάρτησης.

ΖΗΤΑΜΕ 

Πολιτική «μείωσης της ζήτησης» και «μείωσης της διαθεσιμότητας» και όχι «πολιτική μείωσης της βλάβης».
Αύξηση των κονδυλίων για κοινωνική πολιτική και εφαρμογή πανελλαδικού αντιναρκωτικού σχεδίου δράσης, που να βασίζεται στο τρίπτυχο πρόληψη - θεραπεία - επανένταξη.
Ανάπτυξη των προγραμμάτων πρόληψης και θεραπευτικών προγραμμάτων στο επίπεδο των αναγκών της χώρας.
Περισσότερες προσλήψεις προσωπικού στις ήδη υπάρχουσες μονάδες απεξάρτησης.
Οικονομικά, επιστημονικά κίνητρα στους εργαζόμενους στην απεξάρτηση.
Πολιτική για την κοινωνική επανένταξη με ιδιαίτερη μέριμνα και μέτρα για εργασιακή προοπτική.
Η ευθύνη της πολιτικής να βρίσκεται αποκλειστικά στο κράτος που πρέπει να έχει και την ευθύνη επιχορήγησης και στήριξης των προγραμμάτων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου