Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2012

Μα πόσο «τραμπούκος» είσαι!

Σοϊμπλερνάρα

Την περασμένη βδομάδα ο Λυκουρέντζος, ο υπουργός Υγείας, είχε δεχτεί στο υπουργείο την επίσκεψη του Ε. Βενιζέλου.
Κατά τη συνάντηση περίσσεψαν τα χαμόγελα και οι εγκαρδιότητες και όπως είθισται η σεμνή τελετή ολοκληρώθηκε με την εκφώνηση πολιτικά στιβαρών δηλώσεων στις οποίες προέβησαν οι δύο εξέχουσες πολιτικές φυσιογνωμίες.
*
Πρώτος έλαβε το λόγο ο Βενιζέλος, ο οποίος ως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, δηλαδή ως «νούμερο 2» συνιστώσα της τριφασικής κυβέρνησης, απευθύνθηκε στους πολίτες:
«Αυτό το μήνυμα που θέλω να στείλω στον πολίτη - είπε - είναι πως ξέρουμε τι γίνεται στην καθημερινότητα στο χώρο της Υγείας, δεν θέλουμε να ταλαιπωρείται, θέλουμε να νιώθει ασφαλής και αξιοπρεπής και θα γίνει όλη η προσπάθεια που απαιτείται προς την κατεύθυνση αυτή»...
*
Αμέσως μετά παρέλαβε τη σκυτάλη ο Λυκουρέντζος, ο οποίος μιλώντας στο λαό (προφανώς του... Κονγκό), δήλωσε:
«(Θέλουμε) να διασφαλίσουμε το επίπεδο υπηρεσιών Υγείας στο υψηλό επίπεδο που παρέχονται σήμερα»!
*
Από όσους (στο... Κονγκό) δεν κατάλαβαν τι ισχυρίστηκαν οι δυο ταγοί για τα όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα στο χώρο της Υγείας, να το «μεταφράσουμε»:
Η κυβέρνηση, αφενός είναι πλήρως αφοσιωμένη στα ζητήματα που άπτονται της Υγείας του λαού,


κάτι που αποδεικνύεται από τη διαβεβαίωση ότι - επί καθημερινής βάσης - δε χάνει από τα μάτια της τα συμβαίνοντα στο συγκεκριμένο χώρο,
αφετέρου, οι καθ' ύλην αρμόδιοι θεωρούν ότι ο χώρος της Υγείας λειτουργεί με προδιαγραφές τόσο «υψηλού επιπέδου» (!), ώστε ο εντεταλμένος υπουργός, παρουσία του αρχηγού του δεύτερου κόμματος που συγκροτεί την κυβέρνηση, να δηλώνει ότι επιθυμεί τη διατήρησή τους στο σημερινό επίπεδο!
*
Υπενθυμίζουμε ότι τα προηγούμενα ειπώθηκαν την περασμένη βδομάδα προς ένα λαό, τον ελληνικό, που (επειδή δεν κατοικεί στο... Κονγκό) γνωρίζει ότι σε αυτή τη χώρα, την Ελλάδα,
- αυτή τη στιγμή -
  • από τα νοσοκομεία, με τα οργανικά κενά 6.000 γιατρών και 25.000 νοσηλευτών, λείπουν ακόμα και γάζες,
  • οι κατ' ευφημισμόν «δημόσιες και δωρεάν» δαπάνες Υγείας πληρώνονται κατά τουλάχιστον 40% απευθείας από την τσέπη των αρρώστων,
  • οι ασφαλισμένοι, με πρώτα θύματα τους συνταξιούχους, όταν δε στερούνται τα φάρμακα που τα έχουν άμεση ανάγκη για τη ζωή τους, τα πληρώνουν από το γλίσχρο εισόδημά τους,
  • ο ανύπαρκτος ΕΟΠΥΥ έχει μετατραπεί σε «υγειονομική βόμβα» για το 95% των Ελλήνων ασφαλισμένων!
*
Αυτά, λοιπόν, συμβαίνουν - σήμερα - στην Ελλάδα.
Και γι' αυτά βγήκαν χτες στους δρόμους οι συνταξιούχοι. Αυτοί ήταν οι λόγοι που τους οδήγησαν να διαμαρτυρηθούν έξω από την πόρτα του υπουργείου Υγείας.
Αλλά εκεί τους περίμενε ως άλλος Κέρβερος ο υπουργός.
Ο Λυκουρέντζος.
Και με το που τους αντίκρισε, ο Κέρβερος (σ.σ.: ο Λυκουρέντζος), τους έβαλε στη θέση τους - το κατήγγειλαν οι ίδιοι οι γέροντες:
«Είστε τραμπούκοι, επιδεικνύετε τραμπούκικη συμπεριφορά» (!), τους είπε!
Ο Λυκουρέντζος...
Αυτός που την περασμένη βδομάδα μιλούσε για «υψηλό επίπεδο υπηρεσιών Υγείας»!
Και το είπε στους συνταξιούχους!
Ποιος;
Αυτός που μαζί με τους ομοίους του «αποφασίζει, διατάζει» και κόβει από τους συνταξιούχους συντάξεις. Που τους κόβει φάρμακα.
Αυτός και οι όμοιοί του που έχουν μετατρέψει τα νοσοκομεία σε «προκοιμητήρια», είχε το ανάστημα να αποκαλέσει τους συνταξιούχους «τραμπούκους»!
Ποιος;
Ο Λυκουρέντζος!
Αυτή η επιτομή της πολιτικής του θράσους (σ.σ.: πρόκειται για την άλλη όψη του πολιτικού αρχιτραμπουκισμού)
που διακήρυξε ότι θα «διασφαλίσει» τις παροχές των υπηρεσιών Υγείας στο «υψηλό επίπεδο που παρέχονται σήμερα»!

Γράφει:
ο Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου