Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012

Μπλόκο στην τρόικα από το ΠΑΜΕ.ΤΡΟΙΚΑ-ΔΝΤ-ΕΚΤ έξω από εδώ-ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

Αποκλεισμένη η είσοδος του υπ. Εργασίας από το ΠΑΜΕ

 
Μπλόκο στην τρόικα από το ΠΑΜΕ έξω από το Υπ. Εργασίας.  
Εμποδίζουν την τρόικα να εισέλθει στο υπουργείο
Την είσοδο του Υπουργείου Εργασίας στην οδό Σταδίου έχουν αποκλείσει περίπου 60 μέλη του ΠΑΜΕ λίγο πριν από την έναρξη της προγραμματισμένης συνάντησης του Υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση με τους επικεφαλής της τρόικας.
Στην ανακοίνωση που εξέδωσε το ΠΑΜΕ αναφέρει:
"Αυτή τη στιγμή οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ βρίσκονται μπροστά στο Υπουργείο Εργασίας (Σταδίου 29) καταδικάζοντας την πολιτική της κυβέρνησης, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΔΝΤ, που επιδιώκουν την κατάργηση της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, του 8ωρου, τις 73 ώρες δουλειά και το νέο χτύπημα στο ασφαλιστικό, που οδηγεί στη σύνταξη στα 70".
Μάλιστα, επικεφαλής ενημέρωσαν πως αν δε διασφαλιστεί ασφαλής εισοδος και έξοδος από το κτίριο δε θα γίνει συνάντηση.
Το κρίσιμο ραντεβού του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση και του υφυπουργού Νίκου Παναγιωτόπουλου με τους επικεφαλής της τρόικας αναμενότνα να ξεκινήσει στις 13.00.
Στο επίκεντρο των συνομιλιών αναμένεται να τεθούν ο κατώτατος μισθός, με την κυβέρνηση να


προτίθεται να προχωρήσει σε διευθέτησή του μέσω νομοθετικής ρύθμισης.
Το μοντέλο που αναμένεται να υιοθετηθεί θα προβλέπει τον καθορισμό του κατώτατου μισθού από την κυβέρνηση, ύστερα από διαβούλευση με τους κοινωνικούς εταίρους και σε συνάρτηση με την κατάσταση της οικονομίας μας.
Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου επιμένει πάντως πως δεν τίθεται θέμα νέας μείωσης του κατώτερου μισθού και ημερομισθίου.
Από την πλευρά της η τρόικα φέρεται αποφασισμένη να ασκήσει πιέσεις και για άλλες μεταρρυθμίσεις στα εργασιακά, όπως νέες παρεμβάσεις στα θέματα των αποζημιώσεων και της διευθέτησης του χρόνου εργασίας με περαιτέρω ενίσχυση του διευθυντικού δικαιώματος στον καθορισμό των ωρών εργασίας.
Για τις αποζημιώσεις τα σενάρια αναφέρονται στο χρόνο προειδοποίησης - που σήμερα φτάνει μέχρι τους έξι μήνες - για την καταβολή μειωμένης κατά 50% αποζημίωσης και ειδικότερα σε μείωση του χρόνου.
Η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας επιμένει ωστόσο ότι στην παρούσα φάση δεν θα συζητηθούν θέματα που αφορούν σε νέες αλλαγές στις αποζημιώσεις και το ωράριο εργασίας.
Αντιθέτως, κατά τις σημερινές συνομιλίες, αναμένεται να αναφερθούν στις παρεμβάσεις στο ασφαλιστικό που έχουν συμφωνηθεί.
Πηγή 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου