Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2012

Εκδήλωση τιμής και μνήμης για τους πεσόντες στην Παργινόσκαλα

Η ΠΕΑΕΑ και η Κ.Ο. Πρέβεζας του ΚΚΕ διοργανώνουν εκδήλωση τιμής και μνήμης αύριο, Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου, στις 11 το πρωί στην Παργινόσκαλα της Πρέβεζας, για τους εκτελεσθέντες του Σεπτεμβρίου του 1944.
Η ανακοίνωση που εξέδωσαν για την εκδήλωση αναφέρει:
«Η ΠΕΑΕΑ και η Κ.Ο. Πρέβεζας του ΚΚΕ διοργανώνουν εκδήλωση τιμής και μνήμης την Κυριακή 23 Σεπτέμβρη στις 11 το πρωί στην Παργινόσκαλα, για τους δολοφονημένους ήρωες το Σεπτέμβρη του 1944 από το χτύπημα των αγγλοαμερικάνων επικυρίαρχων και των ντόπιων υποτακτικών τους. Η εκδήλωση δεν γίνεται μόνο για απόδοση τιμής σ’ αυτούς που έπεσαν, πιστοί στα ιδανικά και τα οράματα για μια άλλη Ελλάδα, για μια άλλη κοινωνία. Αλλά και για να φανεί ότι η μνήμη είναι νωπή και πως αυτά τα ιδανικά είναι επίκαιρα σήμερα που το κεφάλαιο, η ΕΕ, η τρικομματική κυβέρνηση 


ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ συνεχίζουν την άνευ προηγουμένου επίθεση στην εργατική τάξη. Για την αντιμετώπιση αυτής της επίθεσης απαιτείται το ενιαίο μέτωπο αγώνα των εργαζομένων των μικροεπαγγελματιών με τη φτωχή αγροτιά, που είναι τα "κοινά θύματα" αυτής της πολιτικής.
Γι΄ αυτό ο αγώνας και η θυσία των εκτελεσμένων στην Παργινόσκαλα πρέπει να αποτελεί (και αποτελεί) ισχυρή παρακαταθήκη για τη γενιά μας και πρέπει να αξιοποιηθεί τώρα που οι καιροί και οι περιστάσεις το επιβάλλουν. Παρακαταθήκη που μας προετοιμάζει και για τη δράση φασιστικών και ναζιστικών μορφωμάτων όπως η «Χρυσή Αυγή» σήμερα. Παρακαταθήκη που μας δείχνει πως το δίκιο του λαού είναι πάντα πιο ισχυρό από το δίκιο του κεφαλαίου και αλίμονο σ’ αυτούς που το ξεχνούν. Στεκόμαστε όρθιοι και προχωράμε στο δρόμο που χάραξαν εκείνοι και τόσοι άλλοι λαϊκοί αγωνιστές.
Τιμή και δόξα στους πεσόντες της Παργινόσκαλας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου