Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

ΣΑΤΙΡΑ

Δελφινάριο στο σύνταγμα. 
ellinofreneia.net 
Προσοχή, η στήλη σήμερα είναι άκρως χιουμοριστική και αυτό επειδή παραθέτουμε αυτούσιους τους διαλόγους, μεταξύ του Γ. Στουρνάρα και του Π. Τόμσεν, όπως τους μετέφερε το «Έθνος της Κυριακής». Στα λόγια του Γ. Στουρνάρα, θα αναγνωρίσετε τον δυναμισμό της πατρίδας μας, την αδιάλλακτη θέση της πολιτείας και την σθεναρή απόφαση της κυβέρνησης να υπερασπιστεί  τους αδύναμους αυτού του τόπου. Ακολουθεί αυτούσιο κείμενο ηρωικό και πένθιμο…

«Ο κ. Στουρνάρας συνοδευόμενος από τους Π. Τόμσεν, Κ. Μαζούχ και Μ. Μορς ανέβηκαν στον έκτο και πέρασαν στο γραφείο του υπουργού. Είχαν να κλείσουν μια διαφορά 2 με 2,5 δισ. ευρώ. Γι' αυτό και προτίμησαν μία «κλειστή» σύσκεψη, με τους συνεργάτες τους να εξετάζουν λεπτομέρειες του προγράμματος στην αίθουσα Παπαληγούρα. Κανείς δεν μπορούσε να προβλέψει την... έκρηξη που θα ακολουθούσε.
Είχαν συμπληρώσει μία ώρα συζήτησης σε υψηλούς τόνους όταν η εμμονή του κ. Τόμσεν έφερε


 στα όριά του τον υπουργό Οικονομικών. Ο Γ. Στουρνάρας σηκώθηκε από το τραπέζι και απευθύνθηκε στον εκπρόσωπο του ΔΝΤ σε έντονο ύφος.
«Τέλος, ως εδώ. Σας έχω παρουσιάσει παρεμβάσεις 7,5 δισ. ευρώ από περικοπές σε μισθούς, συντάξεις και επιδόματα. Καταργούμε δώρα, μειώνουμε προνοιακά επιδόματα. Δεν πάω παραπάνω», είπε και ξεκαθάρισε: «Αρνούμαι να εισηγηθώ στους τρεις πολιτικούς αρχηγούς έστω και ευρώ παραπάνω από μειώσεις σε μισθολόγιο και συνταξιοδοτική δαπάνη».
«Ούτε ένα ευρώ» επανέλαβε ανεβάζοντας τον τόνο της φωνής του. Ο Π. Τόμσεν έδειξε να ξεπερνά το αρχικό σοκ θεωρώντας ότι ο συνομιλητής του «μπλοφάρει» στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης.
Παρέμεινε ψύχραιμος και πιστός στην αρχική του θέση λέγοντας. «Εδώ έχουμε αδιευκρίνιστα μέτρα 4 με 5 δισ. ευρώ. Δεν μπορούμε να προχωρήσουμε έτσι και να κλείσει με αυτά το πακέτο». Ήταν φανερό πως ήθελε να οδηγήσει τη συζήτηση σε αδιέξοδο. Ο υπουργός Οικονομικός το αντελήφθη και... αντεπιτέθηκε
«Τελειώσαμε. Είμαι έτοιμος να υποβάλω την παραίτησή μου. Να πάτε να βρείτε καλύτερο υπουργό Οικονομικών, να βρείτε καλύτερη κυβέρνηση», είπε αφήνοντας εμβρόντητη την ηγετική ομάδα της τρόικας. Στο σημείο αυτό ο Π. Τόμσεν έδειξε να αντιλαμβάνεται ότι δεν ετίθετο θέμα «μπλόφας».
«Δηλαδή μας λες να φύγουμε;» ρώτησε. Ο υπουργός ήταν εκτός εαυτού και πλέον οι φωνές του παρά τη «διπλή» ηχομόνωση της βαριάς πόρτας ακούγονταν στον χώρο υποδοχής. «Ναι, να σηκωθείτε και να φύγετε», αντέτεινε. Η κατάσταση έδειχνε να ξεφεύγει. Ο Γ. Στουρνάρας, ένας τεχνοκράτης εξαιρετικά ήπιων τόνων, ζητούσε από την τρόικα να φύγει από το γραφείο του.
Ο Π. Τόμσεν κοιτούσε απορημένος τον υπουργό Οικονομικών που μόλις του είχε ζητήσει να αποχωρήσει. Ο Γιάννης Στουρνάρας κοίταξε έξω από το παράθυρο, το οποίο «κοσμεί» εδώ και καιρό, από τις ημέρες του Γιώργου Παπακωνσταντίνου, μια τρύπα από σφαίρα. Την έδειξε στον Τόμσεν και τον ρώτησε: «Όσο για εσένα, δεν καταλαβαίνω τις θες από την Ελλάδα. Τη βλέπεις αυτή, έγινε από σφαίρα. Εκεί θέλεις να πάμε; Έτσι θέλεις να γίνει η Ελλάδα; Θέλεις να ρίξεις την κυβέρνηση».

Και μετά έκοψαν για διαφημίσεις…
Πραγματικά υπερήφανος για τον Υπουργό μας, για την κυβέρνησή μας και την χώρα γενικότερα, θέλησα να μοιραστούμε αυτή την ρωμαλέα στάση ενός Υπουργού, που έκανε τα μούτρα της Τρόικας κρέας. Η αντίσταση άρχισε από εκεί και από αυτόν που δεν το περιμέναμε. Τυχεροί έλληνες ο Στουρνάρας, έδιωξε την Τρόικα, τόλμησε να της αντιμιλήσει και να της δείξει και το σημάδι από μια σφαίρα(!!!;;;).
Και όλα αυτά χωρίς να γνωρίζει τίποτα ο Κουβέλης.

Η σάτιρα ποτέ δεν πεθαίνει!

Θύμιος Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου