Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΟΥ 38ου ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ – ΟΔΗΓΗΤΗ

Ολοκληρώθηκαν με μεγάλη επιτυχία οι εκδηλώσεις του 38ου Φεστιβάλ ΚΝΕ – Οδηγητή. Κύριο χαρακτηριστικό των φετινών εκδηλώσεων σε όλη την Ελλάδα και στο κεντρικό τριήμερο ήταν η μαζική συμμετοχή της νεολαίας, μαθητών, φοιτητών, ανέργων και εργαζομένων. Αυξημένη ήταν η συμμετοχή εργαζομένων και ανέργων όλων των ηλικιών.
Οι εκδηλώσεις του 38ου Φεστιβάλ ΚΝΕ – Οδηγητή με το σύνθημα «δίνε το χέρι σε όποιον σηκώνεται… εσύ να πάρεις πρέπει την εξουσία» αποτέλεσαν αποστομωτική απάντηση στους μηχανισμούς του συστήματος, που με τη συκοφαντία και άλλα δόλια μέσα επιχειρούν να ορθώσουν τείχος ανάμεσα στο ΚΚΕ, την ΚΝΕ και τη νεολαία. Δείχνει ότι παρά και ενάντια στο κλίμα της απογοήτευσης και της τυφλής αγανάκτησης υπάρχουν προϋποθέσεις να εκφραστεί πιο δυναμικά και αποφασιστικά η λαϊκή χειραφέτηση, η οργάνωση και η αντεπίθεση εργαζομένων και νεολαίας κατά του κεφαλαίου, της ΕΕ, των κομμάτων που τα υπηρετούν, για τη ριζική ανατροπή.
Το ΚΚΕ χαιρετίζει τα μέλη και τα στελέχη της ΚΝΕ, τους φίλους της, που με αυταπάρνηση εργάστηκαν για τη διοργάνωση και λειτουργία των εκατοντάδων πολύμορφων εκδηλώσεων του 38ου Φεστιβάλ ΚΝΕ – Οδηγητή, για το μεγάλο άνοιγμα που πραγματοποίησαν στη νεολαία. Το ΚΚΕ χαιρετίζει τους εκατοντάδες καλλιτέχνες που με τη συμμετοχή και το έργο τους συνέβαλαν στην επιτυχία του Φεστιβάλ, αναδεικνύοντάς το σε μοναδικό πολιτικό – πολιτιστικό γεγονός που αγκαλιάζεται από τη νεολαία και το λαό.
Καλούμε όλους όσοι πήραν μέρος να συνεχίσουν πιο θαρραλέα και να οικοδομήσουν ισχυρούς δεσμούς με τα παιδιά των εργατικών – λαϊκών οικογενειών, με τους νέους ανέργους και εργαζόμενους. Αυτοί έχουν περισσότερο ανάγκη από κάθε άλλο να γνωρίσουν και να αγωνιστούν για την πρόταση διεξόδου του ΚΚΕ, για να απαλλαγούν από την καπιταλιστική βαρβαρότητα. Να παλέψουν για μια ζωή με σύγχρονα δικαιώματα.
ΑΘΗΝΑ 17/9/2012                              ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

1 σχόλιο:

 1. Προς ΚΚΕ:

  Ξέρετε τι μας κάνετε κάθε φορά με το Φεστιβάλ τής ΚΝΕ και του ΟΔΗΓΗΤΗ;
  Μας αφήνετε μισοταϊσμένους-μισοπεινασμένους.
  Εκεί που γευόμαστε το απόλυτο της ομορφιάς, αλλά δεν έχουμε προλάβει να το χορτάσουμε, τελειώνει το τριήμερο...

  Κακώς κρατά μόνο 3 μέρες το Φεστιβάλ τής ΚΝΕ. Βάλτε βρε παιδιά δίπλα στο 3 κι ένα 65 να γίνει 365 μέρες το χρόνο!
  Ίσως τότε προλάβουμε να το χορτάσουμε.

  Νομίζετε πως κάνω χιούμορ;
  Μωρέ για όμορφο όνειρο πρόκειται και μ' ανοιχτά τα μάτια!

  Διότι όταν, όποτε, ανατραπεί ο καπιταλισμός και ξεκινήσει στη χώρα μας η οικοδόμηση του σοσιαλισμού-κομμουνισμού, τότε ξέρω πως θα χορτάσουμε ψωμί και πολιτισμό 365 μέρες το χρόνο!

  ΑΝΕΡΓΟΣ και ΑΦΡΑΓΚΟΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή