Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012

Η επιτροπή Πρέβεζας του ΠΑΜΕ χαιρετίζει τους χιλιάδες εργάτες, ανέργους, συνταξιούχους, τους νέους και τις νέες, τους μετανάστες, τους συναγωνιστές αυτοαπασχολούμενους, έμπορους και βιοτέχνες, που συμμετείχαν μαζικά στις σημερινές απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ σε όλη τη χώρα και ειδικότερα στην Πρέβεζα.



ΕΠ

Χιλιάδες εργαζόμενοι νίκησαν την τρομοκρατία και τις απειλές της εργοδοσίας, τις δυσκολίες που έχουν φέρει τα βάρβαρα μέτρα στη ζωή της εργατικής-λαϊκής οικογένειας, ξεπέρασαν αυταπάτες και ψεύτικες ελπίδες, κάνοντας το βήμα να σταθούν σε όλα αυτά κόντρα και ταξικά.  
Στην Πρέβεζα με όλες τις δυσκολίες η απεργία είχε πολλά θετικά στοιχεία αλλά ανέδειξε για ακόμα μία φορά το αποκρουστικό πρόσωπο της εργοδοσίας που σε συνεργασία με τις δυνάμεις καταστολής αποκαλύφθηκαν.
Από τις 6 το πρωί μέλη και στελέχη του ΠΑΜΕ βρέθηκαν έξω από το εργοστάσιο της Φοππέν για να περιφρουρήσουν την απεργία των εργαζομένων. Αλλά φαίνεται ότι πήγαν αργά αφού νωρίτερα ακόμα ύστερα από εισαγγελική παρέμβαση όλες οι αστυνομικές δυνάμεις της Πρέβεζας είχαν πάρει πόστο και απέκλεισαν την είσοδο προκειμένου να διαφυλάξουν τα κέρδη της εργοδοσίας τρομοκρατώντας ταυτόχρονα και τους εργαζόμενους. Σε ένα εργοστάσιο κάτεργο με ατέλειωτες ώρες εργασίας, με μεροκάματα της πείνας παρόλα αυτά δεν έφταναν αυτά στην εργοδοσία και επέλεξαν τις δυνάμεις καταστολής να συνδράμουν προκειμένου να τρομοκρατήσουν τους εργαζόμενους στο χώρο δουλειάς τους για να μη σηκώσουν κεφάλι. Γιατί ξέρουν πως αν οι εργαζόμενοι σηκώσουν κεφάλι και μαζί με το ταξικό κίνημα και το ΠΑΜΕ διεκδικήσουν τα δικαιώματα


 τους θα τα καταφέρουν. Αυτό θέλει να αποφύγει η εργοδοσία για αυτό και πιέζει και τρομοκρατεί! Ο επικεφαλής της αστυνομίας από την πλευρά του δικαιολόγησε την παρουσία τους με το ότι έτσι περιφρουρούν το δικαίωμα στην εργασία(!). Το δικαίωμα στη δουλεία υπηρετούσαν γιατί με τα μέτρα που έχουν παρθεί μέχρι σήμερα αλλά και αυτά που θα παρθούν το επόμενο διάστημα μόνο για δούλους κάνουν και για τίποτα άλλο.
Να το έχουν ξεκάθαρο το ταξικό κίνημα και οι εργαζόμενοι δε τους φοβούνται θα τους βρίσκουν συνέχεια μπροστά τους!
Στη συνέχεια τα μέλη του ΠΑΜΕ αποχώρησαν και συνέδραμαν στην ΠΑΣΥ για περιφρούρηση της απεργίας στην ΑΤΕ στα πλαίσια της αντίδρασης για την ιδιωτικοποίηση της αλλά και για την επερχόμενη ιδιωτικοποίηση της ΔΩΔΩΝΗΣ!
Στις 9:30 το πρωί κάτω από τους ήχους και τα λάβαρα του ΠΑΜΕ συγκετρώθηκαν εκατοντάδες εργαζομένων, συνταξιούχων, ανέργων, μικροεπαγγελματιών, αγροτών και νεολαίας. Στο βήμα εκ μέρους της ΠΑΣΥ χαιρέτισε τη συγκέντρωση ο Νίκος Τσέγκος, εκ μέρους της ΠΑΣΕΒΕ ο πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου Τάσος Κοντομίχης. Την κεντρική ομιλία έκανε το στέλεχος του ΠΑΜΕ και μέλος της διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Πρέβεζας Εύη Πάρλα.
Στη συνέχεια ακολούθησε δυναμική πορεία στους δρόμους της πόλης με συνθήματα «εμπρός λαέ μη σκύβεις το κεφάλι τώρα με το ΠΑΜΕ για κοινωνία άλλη», «καμιά θυσία για την πλουτοκρατία μέτωπο λαέ για λαϊκή εξουσία» και «χωρίς εσένα γρανάζι δε γυρνά εργάτη μπορείς χωρίς αφεντικά»!
Η επιτροπή Πρέβεζας του ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους συνταξιούχους, τη νεολαία το επόμενο διάστημα πιο δυνατά, πιο αποφασιστικά να στριμώξουμε την κυβέρνηση, την ΕΕ, το ΔΝΤ, την μεγαλοεργοδοσία και τους βιομηχάνους. Προετοιμάζουμε το επόμενο βήμα, είμαστε σε αγωνιστική ετοιμότητα με νέες κινητοποιήσεις σε κάθε κλάδο, σε κάθε τόπο δουλειάς, για να μην περάσουν τα νέα μέτρα εξαθλίωσης του λαού. Με αφοβία να δυναμώσουμε τους αγώνες μας, να μη δεχτούμε τη σύγχρονη σκλαβιά.

Link με βίντεο της κινητοποίησης του ΠΑΜΕ

http://www.youtube.com/watch?v=R2FAS_cfue8&list=UUibPzKB9a2ja7tldmxicIGQ&index=1&feature=plcp

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου