Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2012

Δ.Α.Σ-Ο.Τ.Α ΠΡΕΒΕΖΑΣ...Ανακοίνωση για τον ΔΗΜΟ ΠΡΕΒΕΖΑΣ«Τις τελευταίες μέρες ο ένας μετά τον άλλο οι δήμαρχοι της περιοχής μας με δραματικούς τόνους επισημαίνουν καθημερινά τον κίνδυνο να κλείσουν οι δήμοι, να μην έχουν να πληρώσουν τους εργαζόμενους, συγκαλούν έκτακτες συνελεύσεις για να πείσουν τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα ότι κόπτονται για τη μη επαρκή κρατική χρηματοδότηση.
Ακολουθώντας το γνωστό δρόμο των διαπιστώσεων, παρουσιάζουν τα προβλήματα εργαζομένων συμφωνούν ότι υπάρχουν ΑΛΛΑ κρατάνε κλειστές πόρτες με την δικαιολογία των οικονομικών δυσκολιών, ποτέ όμως δεν ανέδειξαν τις πραγματικές αιτίες και τους υπεύθυνους για αυτά .

Το ίδιο έργο παίχτηκε και στη συνεδρίαση του ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΡEΒΕΖΑΣ.
Με άλλοθι την κρατική υποχρηματοδοτηση-όχι μόνο αρνήθηκαν να λύσουν πάγια και σοβαρά ζητήματα των εργαζομένων – αλλά απειλούν και με στάση πληρωμών τους εργαζόμενους .

Όμως πιστεύουμε πως η στάση τους είναι υποκριτική, θέλουν να κρύψουν τις δικές τους ευθύνες στην υλοποίηση της Αντιλαϊκής πολιτικής στη διαχρονική συμφωνία τους και αποδοχής των 


κυβερνητικών επιλογών
Οι δήμοι που σήμερα «διαμαρτύρονται» είναι αυτή που αποδέχτηκαν το κεντρικό πλαίσιο περί ανταγωνιστικότητας της οικονομίας του Καλλικράτη και από την άλλη ακολουθούν φορομπηχτική πολιτική απέναντι στους δημότες .
Είναι οι ίδιοι που αποδέχονται τις δραστικές περικοπές στα έσοδά τους χωρίς μεταφορά πόρων από το κεντρικό κράτος
Είναι αυτοί οι δήμοι που μιλούν για τις- νεοφιλελεύθερες και μνημονικές πολιτικές- για να αθωώσουν τις στρατηγικές επιλογές της Ευρωπαϊκής Ένωσης που θέλουν Δήμους απαλλαγμένους από το κεντρικό κράτος και την χρηματοδότηση .
Που θέλουν δήμους να στηρίζονται στην ανταποδοτικότητα –με φτηνούς εργαζόμενους -με ιδιωτικοποιημένες υπηρεσίες για να μείνουν όσο γίνεται Περισσότερα χρήματα στο κρατικό κουρβανα για να δοθούν στα δάνεια, στους τόκους και στο κρατικοδίαιτο κεφάλαιο για νέες επενδύσεις.

Αξιοποιούν την κρατική υποχρηματοδότηση και τις περικοπές για να προωθήσουν τις ιδιωτικοποιήσεις και το μετασχηματισμό κοινωνικών δομών, που εδώ και χρόνια η Ευρωπαϊκή Ενωση έβαζε επί τάπητος. Γι' αυτό και οι κραυγές τους για τον υπαρκτό κίνδυνο στάσης πληρωμών είναι υποκριτικές.

Γνωρίζουν πολύ καλά ότι οι πολιτικοί σχεδιασμοί κυβέρνησης και τρόικας για ιδιωτικοποιήσεις περνάνε μέσα από τον οικονομικό στραγγαλισμό των ΟΤΑ, δρόμο από τον οποίο περνάνε και οι απολύσεις και οι εφεδρείες των εργαζομένων.
Ποτέ μέχρι σήμερα. δεν αναφέρθηκαν σε ζητήματα απολύσεων ,εφεδρείας , ούτε ποτέ τους απασχόλησε σαν μέτωπο πάλης .

Μέσα από αυτή τη γενική διαπίστωση, οι εργαζόμενοι πρέπει να μείνουν έξω από συμβιβαστικές λογικές που πάντα καταλήγουν αρνητικά γι αυτούς

Και όταν υπήρχαν τα χρήματα δεν είδαμε να ικανοποιούνται τα πάγια αιτήματα των εργαζομένων.

Πολύ περισσότερο σήμερα πρέπει να καταλήξουμε το πως θα κλιμακώνεται η πάλη των εργαζομένων- για άμεσα νόμιμα κατοχυρωμένα ζητήματα, ζήτημα των κλαδικών συμβάσεων, ζητήματα επικινδυνότητας για τους εργαζόμενους λόγω απαξίωσης τομέων, ζητήματα υγιεινής των εργαζομένων και των πολιτών.

Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στους ΟΤΑ αναδείχνοντας τις ευθύνες των δημοτικών αρχών, καλεί τους εργαζομένους στους ΟΤΑ ΠΡΕΒΕΖΑΣ να πάρουν την υπόθεση της πάλης ενάντια στην πολιτική της συγκυβέρνησης και της Τρόικας στα χεριά τους. Να οργανώσουμε τις κινητοποιήσεις με τα δικά μας αιτήματα, να κλιμακώσουμε τις δικές μας μορφές πάλης, να προετοιμάσουμε με γενικές συνελεύσεις και συσκέψεις την ΓΕΝΙΚΗ ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ .μέσα από τα πρωτοβάθμια σωματεία .

Καμία εμπιστοσύνη στις ξεπουλημένες ηγεσίες της ΠΟΕ-ΟΤΑ και ΑΔΕΔΥ .
Σε κοινό μέτωπο βοηθούν στις πολιτικές επιλογές τους Δημάρχους συγκαλύπτοντας τη συμφωνία τους με τον «Καλλικράτη», την πολιτική ανταγωνιστικότητας και κερδοφορίας των επιχειρήσεων και με κορώνες καλύτερης διαχείρισης του συστήματος και αποσπασματικές προτάσεις, προσπαθούν να εγκλωβίσουν τους εργαζόμενους στον συμβιβασμό και τη μοιρολατρία. Αυτοί είναι που θεωρούν σύμφωνα με τις δηλώσεις τους – ότι οι Δημοτικές Αρχές του κυβερνητικού και Ευρωενωσιακού μπλόκ παλεύουν μαζί με τους εργαζόμενους από το ίδιο μετερίζι για τα εργατικά δικαιώματα.

Απορρίπτουμε και τα μέτρα και τα μνημόνια σας!

Απαιτούμε:
Διασφάλιση της μισθοδοσίας όλων των εργαζομένων

Απαιτούμε:

Άμεση και πλήρη χρηματοδότηση των Δήμων και των υπηρεσιών τους.

Διεύρυνση των κοινωνιών δομών και προγραμμάτων και μόνιμο προσωπικό.

Κανένας ιδιώτης στις υπηρεσίες των Δήμων, έξω οι Μ.Κ.Ο, όχι στην βάρβαρη εκμετάλλευση των απολυμένων και άνεργων συναδέλφων.

Τα πακέτα χρηματοδότησης του ΕΣΠΑ να στηρίξουν αποκλειστικά και μόνο τις δημόσιες κοινωνικές δομές, να φύγουν από τη μέση οι ιδιώτες που τα λυμαίνονται σήμερα.

Καμιά απόλυση, καμιά εφεδρεία, να μονιμοποιηθούν επιτέλους όλοι οι συμβασιούχοι συνάδελφοι.
Να εξαιρεθούν οι Δήμοι και οι δημόσιες δομές προνοίας, υγειάς, παιδείας από την απαγόρευση των προσλήψεων.

Μισθοί και μεροκάματο Ζωής, όχι εξαθλίωσης.

Με αυτό το πλαίσιο πάλης η ΔΑΣ-ΟΤΑ καλεί όλους τους εργαζόμενους στους δήμους να οργανώσουν την αντεπίθεση τους.
Απέναντι στην επικίνδυνη πολιτική κυβέρνησης, Ε.Ε., Τρόικας και Δημάρχων, προτάσσουμε τα δικά μας συμφέροντα, που απαιτούν άμεση λύση μέσα από μία άλλη πολιτική υπέρ των εργαζομένων να έχουν τα μέσα παραγωγής στα χέρια τους, με κεντρικό σχεδιασμό, με υπηρεσίες αναβαθμισμένες, σύγχρονες, δημόσιες και δωρεάν, με εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό, με εργαζόμενους με μόνιμη και σταθερή δουλειά, με αξιοπρεπείς μισθούς και πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου