Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2012

Και έτσι.....και γιουβέτσι



Αναξιόπιστοι...
«Οχι στην ιδιωτικοποίηση της διαχείρισης των απορριμμάτων» είναι ο τίτλος χτεσινής ανακοίνωσης της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ στην Περιφέρεια Αττικής. Καταγγέλλει λοιπόν ότι η ΕΕ του ΕΔΣΝΑ (Ενιαίος Διαβαθμιδικός Σύνδεσμος Νομού Αττικής) αποφάσισε να υποβάλει αίτημα προς την Ειδική Γραμματεία ΣΔΙΤ (Συμπράξεις Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα) του Υπουργείου Ανάπτυξης και Υποδομών για το έργο «Μελέτη, χρηματοδότηση, κατασκευή, συντήρηση, τεχνική διαχείριση και λειτουργία 4 Μονάδων Επεξεργασίας Απορριμμάτων στην Αττική». Σημειώνει: «Από πολύ νωρίς έχουμε διατυπώσει ως Περιφερειακή Παράταξη την αντίθεσή μας στο σχέδιο διαχείρισης απορριμμάτων μέσω ΣΔΙΤ»... Κι ακόμα πως «η ΕΕ του ΕΔΣΝΑ με δραματικούς τόνους και με τα γνωστά επιχειρήματα των μνημονιακών κυβερνήσεων και κομμάτων, ισχυρίζεται πως η οικονομική κρίση κάνει την εμπλοκή των ιδιωτών - επενδυτών δήθεν μονόδρομο».
Προχτές επίσης οι βουλευτές του νομού Αττικής του ΣΥΡΙΖΑ σε δήλωσή τους αναφέρουν σχετικά με την απόφαση της ΕΕ του ΕΔΣΝΑ: «Το πολιτικό κατεστημένο, εξαρτημένο από μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα, ακολουθεί τυφλά το δρόμο της ιδιωτικοποίησης και του επιχειρηματικού κέρδους (...) Η μνημονιακή συγκυβέρνηση με τη μέθοδο των ΣΔΙΤ (...) μετατρέπει την Τοπική Αυτοδιοίκηση σε εργαλείο εφαρμογής αυτής της πολιτικής. Τη μετατρέπει σε εισπρακτικό μηχανισμό στην υπηρεσία των επιχειρηματικών συμφερόντων, που ετοιμάζονται να λεηλατήσουν το δημόσιο πλούτο και τα λαϊκά εισοδήματα και με τη διαχείριση των απορριμμάτων, εκτοξεύοντας στα ύψη τα δημοτικά τέλη».

... από τη μια μέρα στην άλλη
Φυσικά τη δήλωση αυτή υπογράφει ο βουλευτής Αττικής του ΣΥΡΙΖΑ Νάσος Αθανασίου. Προχτές... Την προηγούμενη υπέγραφε στην «Αυγή» άρθρο όπου ανέφερε: «Στη σκέψη πολλών ευαισθητοποιημένων πολιτών της περιοχής (σ.σ. Ανατολική Αττική) γεννήθηκε το εξής εύλογο ερώτημα: Πώς είναι δυνατόν η αποκομιδή των σκουπιδιών να γίνεται μέσω των δήμων και για τα λύματα να μην μπορεί να συσταθεί ένας αντίστοιχος φορέας; Μιλούμε για μια επιχείρηση που λόγω της φύσης και της έκτασης του προβλήματος απαιτεί κατ' ελάχιστο τη συνεργασία των όμορων δήμων. Είναι τούτο εφικτό; Με δεδομένη την περιστολή των κρατικών κονδυλίων προς όλους τους δήμους της χώρας και την υποχρηματοδότηση των δημοτικών επιχειρήσεων, η ενδεχόμενη λύση πρέπει να αναζητηθεί κυρίως στο πλαίσιο της σύμπραξης των δήμων με τους ιδιώτες. Μια επιχείρηση αυτής της μορφής, με τη συμμετοχή δηλαδή ενός διαδημοτικού φορέα και ενός ιδιωτικού σχήματος, θα είχε τη δυνατότητα να μειώσει αισθητά τις τιμές, εντείνοντας τον ανταγωνισμό, να εξασφαλίσει κερδοφόρα αποτελέσματα τόσο για τους ιδιώτες που θα συμμετέχουν όσο και για τους δήμους και εν τέλει να συμβάλει δραστικά στη μείωση της περιβαλλοντικής επιβάρυνσης».
πηγή 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου