Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2011

Όχι σε ΟΛΑ τα ναρκωτικά (ιδιαίτερα σ' αυτά που διαφημίζουν τα αμερικάνικα σήριαλ!)

Το ΚΚΕ κατέθεσε επερώτηση για το πρόβλημα των ναρκωτικών σε μια πλήρως αναλυτική παρουσίαση του προβλήματος που δεν αφήνει και πολλά περιθώρια να υποστηρίξει κανείς το αντίθετο (http://www.rizospastis.gr/wwwengine/story.do?id=6413130) Παρακαλούμε, ιδιαίτερα όσοι φίλοι μας διαβάζουν και πιστεύουν ότι εδώ το ΚΚΕ κάνει λάθος, να διαβάσουν προσεχτικά αυτό το λινκ και να μας πουν αν η στάση αυτή του ΚΚΕ οφείλεται σε ξεροκεφαλιά ή σε ψύχραιμη, επιστημονική και πολιτική προσέγγιση στο θέμα.

Αυτό που μ' έκανε εμένα εντύπωση στην επερώτηση είναι το εξής απόσπασμα: 

"Η Διεθνής Επιτροπή του ΟΗΕ για τον έλεγχο των ναρκωτικών στην Εκθεσή της το 2009 αναφέρει:
Η Επιτροπή προειδοποιεί ότι η κατάχρηση συνταγογραφούμενων φαρμάκων θέτει σε ιδιαίτερο κίνδυνο τα παιδιά και τους νέους, και η Εκθεση εστιάζεται στην κατάχρηση οπιοειδών που πωλούνται με τις ετικέτες Oxycontin και Vicodin και έχουν προκαλέσει πολλούς θανάτους νέων ανθρώπων στις Ηνωμένες Πολιτείες..."
Ως γνωστόν, το Vicodin είναι το περίφημο αναλγητικό χάπι που παίρνει με τα τσουβάλια ο περίφημος Dr House, ο είρων, μισάνθρωπος, αντικοινωνικός, πλην όμως "Μέγας Επιστήμων" γιατρός και διαγνώστης περίπλοκων ιατρικών καταστάσεων. 
Η σειρά αυτή, ανερυθρίαστα και με πολύ ύπουλο τρόπο διαφημίζει ένα φάρμακο το οποίο το παίρνει ο άλλος, ξεχνάει τον πόνο του επειδή έχει πρόβλημα στο πόδι, κι έτσι γίνεται μάγκας και πρώτος. 
Θα μου πεις, αν είναι ηλίθιο το μέσο αμερικανάκι κι αντιγράφει τον τηλεοπτικό ήρωα, ποιος φταίει; Κι εγώ θα σου πω, επειδή ξέρουν εκεί το μέσο επίπεδο του αμερικάνου (το έχουν διαμορφώσει έτσι) μια χαρά αυξάνει τις πωλήσεις της φαρμακοβιομηχανίας που το φτιάχνει, και μια χαρά δημιουργούν εξαρτημένο κι άρρωστο κόσμο.
Ε, και τι να κάνουμε θα μας πείτε; Να απαγορέψουμε και τις αμερικάνικες σειρές τώρα; Όχι βέβαια, είναι βλακώδες κάτι τέτοιο αφού υπάρχει το μTorrent. Το θέμα είναι εξ' αρχής να μη φτιάχνονταν τέτοιες σειρές, αλλά τώρα που τις φτιάξαν και μπήκαν και στο πάνθεον της 7ης τέχνης, άστα να παν στο διάλο. Kι ένα disclaimer να βάλεις δε σώνεται. Κι εμένα μ' άρεσε η σειρά, αλλά τουλάχιστον εγώ είχα το μυαλό να μην πάω ν' αγοράζω χάπια με τσουβάλια. 
Στα πιτσιρίκια που δεν βλέπουν μπροστά τους και είναι έρμαια της βλακείας τους, της απειρίας τους και της ακατάσχετης επιθυμίας τους να ταυτιστούν με κάποιον ήρωα, θα τους το απαγόρευα, ναι. 
Και θα προσπαθούσα να τους σπρώξω σε άλλα πρότυπα.


από globbing

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου