Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2011

Αντί βιβλίων, φωτοτυπίες


  Φωτοτυπίες και CD θα πάρουν οι μαθητές με την έναρξη της σχολικής χρονιάς. Ακυρώθηκαν οι δύο διαγωνισμοί προμήθειας χάρτου, λόγω κρίσης. Αδυναμία ΟΕΔΒ να τύπωση βιβλίωνΧωρίς βιβλία κινδυνεύουν να μείνουν κυρίως τα Γυμνάσια και τα Λύκεια, καθώς περίπου 10 μέρες πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς τα βιβλία δεν είναι ακόμα έτοιμα.
Μάλιστα, το υπουργείο Παιδείας προσανατολίζεται στο να μοιράσει... φωτοτυπίες και CD στους μαθητές.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα, το πρόβλημα οφείλεται στο ότι δύο διαγωνισμοί ακυρώθηκαν για νομικούς λόγους και το σχετικό κονδύλι άργησε να εγκριθεί, με αποτέλεσμα ο Οργανισμός Εκδόσεων Διδακτικών Βιβλίων (ΟΕΔΒ) να μην μπορεί να προμηθευτεί χαρτί.
Με τα αποθέματα χαρτιού που είχε στη διάθεσή του o Oργανισμός, τυπώθηκαν 35 βιβλία Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου.
Το πρόβλημα εστιάζεται στα Γυμνάσια και τα Λύκεια, όπου θα εφαρμοστεί η παγκόσμια πρωτοτυπία των φωτοτυπιών, ενώ όσοι μαθητές έχουν δηλώσει πως διαθέτουν ηλεκτρονικό υπολογιστή θα πάρουν CD. 
Σύμφωνα, πάντως, με στελέχη του ΟΕΔΒ, ακόμα και αν οι εκτυπώσεις ξεκινήσουν σήμερα, όλα τα βιβλία θα είναι έτοιμα τον... Νοέμβρη, ενώ οι 80 βασικοί θα είναι έτοιμοι μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου, με έμφαση στα βιβλία της Α' Δημοτικού και της Γ' Λυκείου.
Να σημειωθεί μάλιστα, ότι ακόμα και ο ίδιος ο Οργανισμός ΟΕΔΒ είναι υπό κατάργηση και
Η Άννα Διαμαντοπούλου ενημέρωσε σχετικά τους περιφερειακούς διευθυντές εκπαίδευσης και προανήγγειλε συνέντευξη Τύπου για το θέμα, ενώ ο αρμόδιος τομεάρχης της ΝΔ, Άρης Σπηλιωτόπουλος, έκανε λόγο για έλλειψη οργάνωσης και προγραμματισμό ζητώντας να αποδοθούν ευθύνες στους αρμόδιους.
news247

1 σχόλιο: