Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

ΔΑΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ-ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΕΦΕΔΡΕΙΑ



Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ καθημερινά εντείνει την επίθεση της σε βάρος των εργαζόμενων με μια σειρά αντεργατικά μέτρα. Οι δηλώσεις υπουργών της κυβέρνησης (ΛΟΒΕΡΔΟΣ, ΚΟΥΚΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ κ.λ.π: για μαζικές απολύσεις) μας δείχνει ότι το βαρέλι δεν έχει πάτο.
Με περισσό θράσος η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ καυγαδίζουν για το ποιος ξέρει να εφαρμόσει καλύτερα την αποκαλούμενη «εργασιακή εφεδρεία».
Τα κόμματα του κεφαλαίου επιδιώκουν να κρύψουν αυτό που πραγματικά ετοιμάζεται: Απολύσεις χιλιάδων εργαζομένων στο Δημόσιο Τομέα, και τους ΟΤΑ, στις Δημοτικές Επιχειρήσεις. Το δρόμος για την ανεργία θα πάρουν εκτός από τους συμβασιούχους, οι αορίστου χρόνου και μόνιμοι εργαζόμενοι στους δήμους όλης της χώρας με την «εργασιακή εφεδρεία» Ο διακηρυγμένος πλέον στόχος της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ είναι: Να δουλεύει ένας σε κάθε οικογένεια!!!
Το όλο ζήτημα δημιουργείται αντικειμενικά από την εφαρμογή του «Καλλικράτη», ο οποίος μεταξύ άλλων προβλέπει τη μείωση των νομικών προσώπων των ΟΤΑ από περίπου 6.000, που ήταν πριν, σε περίπου 2.000. Ένα μέρος των εργαζομένων στα καταργούμενα ή συγχωνευόμενα νομικά πρόσωπα μπαίνει στην κατηγορία του «πλεονάζοντος προσωπικού» και συνεπώς στη λεγόμενη «εργασιακή εφεδρεία», δηλαδή στην ανεργία. Το ίδιο θα συμβεί και με τους δήμους που έχουν «πλεονάζον προσωπικό» και κατά συνέπεια θα ενταχθούν σε καθεστώς «εργασιακής εφεδρείας» και με μισθό το 60% του βασικού μισθού (δηλαδή περίπου 600 ευρώ) και στη συντριπτική τους πλειοψηφία, θα απολυθούν μόλις περάσει το ένα έτος της «εφεδρείας».
Το ποια από αυτά τα βάρβαρα μέτρα κυβέρνησης, κεφαλαίου και τρόικας θα εφαρμοστούν και πόσο, δεν εξαρτάται μόνο από αυτούς.
Πριν από όλα θα εξαρτηθεί από την δική μας αποφασιστικότητα.
Από την οργανωμένη δική μας απόφαση να πούμε ως εδώ και μη παρέκει.

Δεν δεχόμαστε καμιά απόλυση. Οργανωμένη, συλλογική αλληλεγγύη σε κάθε απολυμένο, σε κάθε άνεργο συνάδελφο.
Όχι στο καθεστώς «εργασιακής εφεδρείας»

Δεν έχουμε - δεν θέλουμε - αρνούμαστε να πληρώσουμε τα χαράτσια τους.
Με  συνελεύσεις των σωματείων, με συνελεύσεις στους τόπους δουλειάς, Να αρνηθούμε συλλογικά και οργανωμένα να πληρώσουμε τα χαράτσια, να αντισταθούμε στις απολύσεις, στην λεηλασία των μισθών κ’ των συντάξεων.

Όλοι για έναν και ένας για όλους! Απαντάμε σε κάθε απόλυση με κατάληψη του δημαρχείου, και άλλες δυναμικές μορφές.

Δεν δεχόμαστε καμία πρόσληψη μέσω ΜΚΟ και τις μπλοκάρουμε.

Οργανωμένη απειθαρχία στην εφαρμογή αυξημένου ωραρίου

7ωρο, πενθήμερο, 35ωρο.

ΔΑΣ  ΠΡΕΒΕΖΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου