Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ Μπλόκα παντού ενάντια στη φοροληστεία


Συγκεντρώσεις, αποκλεισμοί και παραστάσεις μπροστά από τις Εφορίες έγιναν χτες
Από την κινητοποίηση στη Λάρισα
Εμπρακτο μήνυμα οργανωμένης λαϊκής άρνησης των πληρωμών έστειλαν εργαζόμενοι, αυτοαπασχολούμενοι, άνθρωποι του μόχθου και νεολαίοι, μέσα από τις κινητοποιήσεις που έγιναν χτες σε όλη τη χώρα, ενάντια στη φοροληστεία του εργατικού - λαϊκού εισοδήματος.
Στα Γιάννενα από το πρωί έγινε συμβολικός αποκλεισμός της Α' και Β' ΔΟΥ. Μπλοκαρίστηκαν τα ταμεία, κρέμασαν σε σχοινί και στη συνέχεια έκαψαν τα εντάλματα πληρωμών. Στην κινητοποίηση συμμετείχαν μεταξύ άλλων και οι εργαζόμενοι από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, που έφτασαν με τις στολές τους στο χώρο.
Στην Πρέβεζα έγινε επίσης συμβολικός αποκλεισμός της Εφορίας, όπου συμμετείχε και αντιπροσωπεία των απεργών ιδιοκτητών ταξί. Αντίστοιχη κινητοποίηση έγινε στην Αρτα. Στο Αγρίνιο έγινε συμβολικός αποκλεισμός για μισή ώρα της Εφορίας και επιστράφηκαν τα χαρατσόχαρτα. Το ίδιο έγινε στην Κέρκυρα. Συλλαλητήριο έγινε στην Ηγουμενίτσα.
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ - ΘΡΑΚΗ
Καταλήψεις από το πρωί στις Εφορίες, καθώς και απογευματινές συγκεντρώσεις και πικετοφορίες πραγματοποιήθηκαν χτες σε πολλές πόλεις. Σήμερα, στη Θεσσαλονίκη, σωματεία, λαϊκές επιτροπές και φορείς συναντιούνται στις 9 το πρωί έξω από τις κατά τόπους Εφορίες προκειμένου να επιστρέψουν τα χαράτσια της κυβέρνησης.
Χτες, στην Κοζάνη, πραγματοποιήθηκε συμβολική κατάληψη της Εφορίας, από τις 8 έως τις 10 το πρωί. Στη διάρκεια της κινητοποίησης εργάτες, άνεργοι, αυτοαπασχολούμενοι και αγρότες έκαψαν τα χαρατσόχαρτα. Εγινε μαζική εξόρμηση στους εργαζόμενους της Εφορίας. Αντίστοιχες κινητοποιήσεις έγιναν επίσης σε Πτολεμαΐδα και Φλώρινα. Το απόγευμα πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στα Νέα Μουδανιά της Χαλκιδικής και μαζική πικετοφορία, που πήρε το χαρακτήρα δυναμικής κινητοποίησης, στην Καβάλα.
Σήμερα, Παρασκευή, νέες συγκεντρώσεις έξω από τις Εφορίες για την επιστροφή των χαρατσιών προγραμματίζονται σε: Θεσσαλονίκη, στις 9 π.μ., Φλώρινα, στις 8.30 π.μ., Κατερίνη, στις 9 π.μ., Κιλκίς, στις 11 π.μ., Σέρρες, στις 10 π.μ., Κομοτηνή, στις 9 π.μ., Καβάλα, στις 10 π.μ.
Το δικό τους ραντεβού έχουν καθορίσει οι πέντε ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης και οι σύλλογοι δασκάλων. Καλούν τους εκπαιδευτικούς να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση που προγραμματίζουν έξω από την Ι' Εφορία, από τις 12.30 μ.μ., έως τις 4.30 μ.μ., και να καταθέτουν τα χαρατσόχαρτα.
ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Με συγκεντρώσεις έξω από τις Εφορίες συνεχίστηκαν και χτες στη Θεσσαλία οι κινητοποιήσεις ενάντια στα χαράτσια της κυβέρνησης. Στη Λάρισα, σήμερα, στις 7 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί πικετοφορία, η οποία θα ξεκινήσει από το Εργατικό Κέντρο. Χτες οι δυνάμεις του Εργατικού Κέντρου, της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων, του Συλλόγου Γυναικών - μέλους ΟΓΕ και των αγωνιστικών συσπειρώσεων συγκεντρώθηκαν από νωρίς έξω από την Α' και Β' ΔΟΥ. Αργότερα, μαζί τους ενώθηκαν οι αγωνιζόμενοι μαθητές, οι οποίοι σταμάτησαν εκεί την πορεία που πραγματοποιούσαν στους δρόμους της πόλης, βροντοφωνάζοντας συνθήματα κατά της αντιεκπαιδευτικής - αντιλαϊκής πολιτικής. Συγκεντρώσεις έξω από τις Εφορίες έγιναν χτες στη Νέα Ιωνία Βόλου, στα Τρίκαλα, όπου κι εκεί κατέληξε η μαθητική πορεία, και στην Καρδίτσα.
Δυναμική ήταν η συγκέντρωση κατά των χαρατσιών χτες βράδυ στην πλατεία Πανεπιστημίου στο Βόλο. Ακολούθησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης. Κινητοποίηση έγινε χτες το πρωί και στον Αλμυρό, με δίωρο αποκλεισμό της Εφορίας.
ΚΡΗΤΗ
Στο Ηράκλειο η συγκέντρωση ξεκίνησε στις 7 το απόγευμα στην πλατεία Ελευθερίας. Στη συγκέντρωση συμμετείχαν μαζικά το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων, οι ομάδες γυναικών της ΟΓΕ Νότιων συνοικιών, Μαλεβυζίου, οι επιτροπές Μαλεβυζίου του ΠΑΜΕ, οικοδόμων Αλικαρνασσού, σωματειακές επιτροπές στο χώρο του εμπορίου, η επιτροπή αγώνα κατοίκων δυτικών συνοικιών, οι επιτροπές της ΠΑΣΕΒΕ Νότιων συνοικιών και Αλικαρνασσού καθώς και της ΠΑΣΥ. Ξεχωριστή ήταν η παρουσία της νεολαίας κάτω από το πανό του ΜΑΣ. Αμέσως μετά ακολούθησε πορεία στο κέντρο της πόλης.
Συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε και στα Χανιά στα Νέα Καταστήματα με τη συμμετοχή πολλών εργαζομένων και αγροτών μέσα από αποφάσεις και καλέσματα συμμετοχής των Αγροτικών συλλόγων Καΐνας, Μήθυμνας, Παλαιών Ρουμάτων, Αρμένων, Μεσκλών και Γαβαλοχωρίου καθώς και του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Ν. Χανίων. Μετά τη συγκέντρωση ακολούθησε μαζική πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης. Συγκέντρωση και πορεία πραγματοποιήθηκαν και στο Ρέθυμνο
ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Ξανά χτες στους δρόμους
Μαζί με τα χαράτσια να «κάψουμε» και την πολιτική τους
«
Η νομιμότητά σας είναι μια απάτη νόμος είναι το δίκιο του εργάτη», «όχι στα χαράτσια και τη φοροληστεία την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία», τα συνθήματα αυτά ήχησαν χτες το μεσημέρι στους δρόμους γύρω από το λιμάνι του Πειραιά, ξεσηκώνοντας τους πάντες. Τα βροντοφώναζαν οι εργάτες και άνεργοι της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης και μαζί τους εργαζόμενοι από το δήμο Περάματος, εργαζόμενοι πολλών κλάδων και γυναίκες που συμμετείχαν στην κινητοποίηση ανταποκρινόμενοι στο αγωνιστικό κάλεσμα της Λαϊκής Επιτροπής Περάματος και γυναικείων Συλλόγων του Κερατσινίου και άλλων περιοχών του Πειραιά.
Η αγωνιστική κινητοποίηση, των ταξικών, αγωνιστικών δυνάμεων, η οποία «κατέγραψε» νέο αίμα να εντάσσεται στην πάλη κυρίως από τους εργαζόμενους στους ΟΤΑ, ξεκίνησε με συγκέντρωση στην πλατεία του Ηλεκτρικού Σταθμού Πειραιά στη 1 το μεσημέρι. Οι εργαζόμενοι της Ζώνης συγκεντρώθηκαν στα πλαίσια στάσης εργασίας που είχαν κηρύξει τα ταξικά τους σωματεία.
Ολοι μαζί ξεκίνησαν αμέσως δυναμική πορεία, η οποία κατέληξε στην Ε' ΔΟΥ Πειραιά, όπου εκεί βρίσκονταν συγκεντρωμένοι να τους περιμένουν και άλλοι συνάδελφοί τους. Μπροστά στην είσοδο της ΔΟΥ έκαψαν τα χαράτσια, ενώ μιλώντας από την ντουντούκα ο πρόεδρος του Σωματείου Ηλεκτρολόγων Πλοίων Θ. Παναγιωτόπουλος επισήμανε: «Μαζί με τα χαράτσια να "κάψουμε" στη συνείδησή μας και την πολιτική τους. Να διατρανώνουμε τη θέληση για έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης που θα έχει στόχο την ευημερία του λαού». Την αγωνιστική κινητοποίηση χαιρέτισε και ο Ν. Ξουράφης επικεφαλής της Γραμματείας Πειραιά του ΠΑΜΕ και πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου, ο οποίος κάλεσε τους εργαζόμενους να κάνουν «ένα βήμα παραπάνω στην οργάνωση της πάλης μέσα στα συνδικάτα, στις επιτροπές αγώνα, παντού».
Χτες, επίσης, παρεμβάσεις έγιναν στις ΔΟΥ Κορυδαλλού και Νίκαιας από Επιτροπές Ανέργων, σωματεία και μαζικούς φορείς. Οι αγωνιστικές παρεμβάσεις θα συνεχιστούν σήμερα με συλλαλητήριο στις 7 το απόγευμα στην πλατεία Ελευθερίας του Κορυδαλλού.  
ΦΟΡΕΙΣ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
«Δεν μπορούμε - δεν πληρώνουμε»

Με σύνθημα «Δεν μπορούμε - δεν θέλουμε - δεν πληρώνουμε» φορείς της Τέχνης και του Πολιτισμού πραγματοποίησαν χτες το μεσημέρι αγωνιστική διαμαρτυρία στο υπουργείο Οικονομικών, όπου έκαψαν χαράτσια της κυβέρνησης. Ηθοποιοί, εικαστικοί, λογοτέχνες, σκηνοθέτες, τραγουδιστές, μουσικοί κ.ά., ανταποκρινόμενοι στις αποφάσεις των κλάδων τους και στο κοινό κάλεσμα των Σωματείων τους έκαναν πορεία διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα καταλήγοντας στο υπουργείο Οικονομικών όπου και κατέστρεψαν τα επαίσχυντα χαρτιά της εφορίας.Σ' αυτήν τη διαμαρτυρία - άρνηση πληρωμής, η οποία παίρνει μαζικές διαστάσεις σ' όλη τη χώρα, συμμετείχαν το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών, το Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος, οι Εταιρείες Ελλήνων Λογοτεχνών και Ελλήνων Σκηνοθετών, τα Σωματεία Μοντέλων Σχολής Καλών Τεχνών, «μικρό» για την υποστήριξη και τη διάδοση της ελληνικής ταινίας μικρού μήκους, Τραγουδιστών Μελοδράματος Ελληνικής Λυρικής Σκηνής, ο Σύλλογος Εκτάκτων Αρχαιολόγων κ.ά. «Δεν βάζουμε τη ζωή μας υποθήκη για να κερδίζει η πλουτοκρατία», τόνισαν οι καλλιτέχνες, που όπως όλοι οι εργαζόμενοι δοκιμάζονται από την ανεργία, τις απολύσεις, την απλήρωτη και ανασφάλιστη εργασία, τη φτώχεια. Υπογράμμισαν πως παρά τους εκβιασμούς της κυβέρνησης δεν πρόκειται να υποχωρήσουν: «Ούτε δεκάρα τσακιστή σ' αυτούς που δημιούργησαν την κρίση. Δεν γονατίζουμε στους εκβιασμούς του κεφαλαίου, της κυβέρνησης και της τρόικας. Κάνουμε πράξη την αλληλεγγύη, περνάμε στην αντεπίθεση. Διεκδικούμε όλα όσα μας ανήκουν». Καλώντας όλους να συσπειρωθούν στα σωματεία τους για να αποκρουστεί η ταξική πολιτική της κυβέρνησης, που εξαθλιώνει το λαό και πλουτίζει τα αφεντικά, ανανεώνουν το αγωνιστικό ραντεβού για τις 5 Οκτώβρη, ημέρα πανελλαδικής απεργίας στο Δημόσιο, και στις 19 Οκτώβρη, ημέρα πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου