Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2011

«Πλημμύρισε» το Πάρκο «Τρίτση» από νεολαία και εργατόκοσμο, χτες 1η μέρα

Ναι, στη δράση με το ΚΚΕ ο λαός μπορεί να νικήσει


Μια μεγάλη μαζική διαδήλωση. Μια συνάντηση του ΚΚΕ με πολλές χιλιάδες νεολαίας και εργατόκοσμου από τις δυτικές συνοικίες και την υπόλοιπη Αθήνα. Ενα αντάμωμα της νεολαίας και των λαϊκών στρωμάτων με την πολιτική του ΚΚΕ, με τις θέσεις του για όλες τις πλευρές της ζωής των εργαζομένων, με τη στρατηγική του Κόμματος για τη διέξοδο υπέρ του λαού.Στο 37ο Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του «Οδηγητή», στο Πάρκο «Τρίτση» στο Ιλιον. Εκεί που από χτες το απόγευμα και για δυο ακόμα μέρες, επεκτείνεται η πλατιά και πολύμορφη πολιτική δράση του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, που ολημερίς απλώνεται σε κάθε τόπο δουλειάς, μόρφωσης και κατοικίας του λαού. Για την πλατιά διάδοση της στρατηγικής του ΚΚΕ για τη διέξοδο υπέρ των εργαζομένων, της νεολαίας και των λαϊκών στρωμάτων. Για την ανάδειξη του δικού τους δρόμου, για τις δικές τους ανάγκες: Της λαϊκής συμμαχίας και αντεπίθεσης, της συμπόρευσης με το ΚΚΕ, για τη λαϊκή εξουσία και οικονομία, το σοσιαλισμό.
Η μεγάλη γιορτή της νεολαίας, το Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του Οδηγητή επιβεβαίωσε και χτες, πρώτη μέρα, ότι αποτελεί θεσμό για τη νεολαία, ότι αποτελεί σταθμό στη δράση και την παρέμβαση της ΚΝΕ, ότι είναι σταθερός πόλος έλξης για τη νεολαία, αλλά και για τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα, ότι είναι το κορυφαίο πολιτικό και πολιτιστικό γεγονός της νεολαίας. Και όσο περνούσε η ώρα, τόσο μεγάλωνε η ροή του κόσμου που συνέρρεε στο Φεστιβάλ. Που συζητούσε, γέμιζε τις μουσικές και θεατρικές σκηνές, που αναζητούσε μια πνοή πολιτισμού και μόρφωσης σε κάθε σπιθαμή του χώρου. Και ανανέωνε το ραντεβού για σήμερα, ξανά στον ίδιο χώρο και για αύριο.
«Στη δράση με το ΚΚΕ για να νικήσει ο λαός». Το σύνθημα δεσπόζει, ξεκάθαρα καλεί τη νεολαία και τους εργαζόμενους σε συστράτευση, συμπόρευση, οργάνωση, ανάπτυξη της ταξικής πάλης. Γιατί, ειδικά στην τωρινή συγκυρία, που η αντιλαϊκή επίθεση της πλουτοκρατίας και των πολιτικών της εκφραστών κλιμακώνεται βίαια, που οι εργαζόμενοι, τα λαϊκά στρώματα και η νεολαία βιώνουν τη σφοδρότερη επίθεση των τελευταίων δεκαετιών, που η λαϊκή οικογένεια στενάζει από τα επαχθή χαράτσια και το τσάκισμα των κατακτήσεων και των δικαιωμάτων των εργαζομένων, η πολιτική πρόταση του ΚΚΕ είναι όχι μόνο επίκαιρη αλλά και αναγκαία: «Ο σοσιαλισμός ανάγκη του καιρού το δρόμο να φωτίσει στην πάλη του λαού».
Γι' αυτό ακριβώς «μιλάει» όλο το Φεστιβάλ. Από το μεγάλο περίπτερο στην «καρδιά» του χώρου, το αφιερωμένο στην μεγάλη και ένδοξη 93χρονη ιστορία του Κόμματος, την πρωτοπόρα θεωρία και δράση του, την πολιτική και στρατηγική του, μέχρι τα περίπτερα - αφιερώματα στην Κομμούνα του Παρισίου, στη Διεθνή και στους αγώνες του εργατικού κινήματος στην Ελλάδα και διεθνώς χάρη στους οποίους κατακτήθηκαν τα δικαιώματα που σήμερα βάζει το κεφάλαιο στο στόχαστρο. Αφιερώματα που καταγράφουν την Ιστορία που έχουν γράψει με την πάλη τους οι λαοί, αναδεικνύουν τη διέξοδο και την ελπίδα, την ακούραστη μάχη που δίνουν οι εργαζόμενοι με το κεφάλαιο μέχρι τη νίκη. Και, κυρίως, την καθοριστική σημασία που έχει η ύπαρξη Κομμουνιστικού Κόμματος, η ύπαρξη της οργανωμένης πρωτοπορίας της εργατικής τάξης με στρατηγική νίκης για την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα.
Αυτό είναι το Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του «Οδηγητή»: Μια μεγάλη συγκέντρωση νεολαίας και εργατιάς, μια μεγάλη και διαρκής κουβέντα του ΚΚΕ και της ΚΝΕ με το λαό. Σε κάθε περίπτερο - «στέκι»: Για τα προβλήματα των νέων εργαζομένων που δουλεύουν χωρίς δικαιώματα για ένα κομμάτι ψωμί, των σπουδαστών στην κατάρτιση που μαθαίνουν από νωρίς να γίνονται γρανάζι στο κέρδος του κεφαλαιοκράτη. Για τα ιδιαίτερα προβλήματα των νέων γυναικών, για τα αδιέξοδα των νέων ζευγαριών. Για τα προβλήματα των μαθητών, που δεν έχουν σχολειά, βιβλία, δασκάλους. Για τα προβλήματα των φοιτητών, που διογκώνονται με το νέο νόμο πλαίσιο.
Μια διαρκής συζήτηση, που αγκαλιάζει τα προβλήματα και τις δυσκολίες, και κυρίως αναδεικνύει τις ανάγκες και τη διέξοδο, τις σημερινές και πραγματικές ανάγκες της νεολαίας και των λαϊκών στρωμάτων που πρέπει να μπουν στο προσκήνιο και να αποτελέσουν πόλο συσπείρωσης, ταξικής συστράτευσης και πάλης. Και είναι εκεί, στο Φεστιβάλ, το ΠΑΜΕ και οι αγωνιστικές συσπειρώσεις, η ΠΑΣΥ, η ΠΑΣΕΒΕ, η ΟΓΕ, το ΜΑΣ για να απλώσουν το κάλεσμα σε ταξική οργάνωση και κλιμάκωση της λαϊκής πάλης.
Στο Φεστιβάλ κυριαρχεί η αισιοδοξία. Οτι υπάρχει λύση, υπάρχει διέξοδος για το λαό. «Πάλη ταξική ο δρόμος του εργάτη κόντρα στη συναίνεση του κεφαλαιοκράτη». Αυτός είναι ο δρόμος του λαού, των εργαζομένων, της νεολαίας. Για μια ζωή ολόκληρη, για μια ζωή με δικαιώματα, για μια ζωή όπου οι ανάγκες τους θα ικανοποιούνται. Στο πλευρό του ΚΚΕ, στη λαϊκή συμμαχία και αντεπίθεση. Αυτό είναι το μήνυμα του Φεστιβάλ. Υπάρχει δρόμος, υπάρχει λύση. Ο λαός έχει τη δύναμη να οδηγήσει τις εξελίξεις. Αρκεί να μη φοβηθεί, να μη σκύψει το κεφάλι. Να πιστέψει στη δύναμή του. Και το Φεστιβάλ τη δείχνει. Μέσα από κάθε ταμπλό και κάθε περίπτερο. Μέσα από την πλατιά διακίνηση του «Ριζοσπάστη», του «Οδηγητή», των ανακοινώσεων του ΚΚΕ. Μέσα από τα συνθήματα που στέλνουν μήνυμα ελπίδας, «για να σωθεί ο λαός, λαϊκή συμμαχία, ισχυρό ΚΚΕ». Μέσα από τα ταμπλό που καταγράφουν κάθε στιγμή της αλύγιστης ταξικής πάλης, της αδιάκοπης υπεράσπισης των συμφερόντων των εργαζομένων, των αιματηρών θυσιών των κομμουνιστών και των αγωνιστών για να γίνει πραγματικότητα μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση. Γιατί κάθε στιγμή του εργατικού και λαϊκού αγώνα μετράει θυσίες των πρωτοπόρων εργαζομένων, που έδωσαν νέα πνοή στους αγώνες, που πυροδότησαν τη συνέχιση της πάλης του λαού, που συνέβαλαν καθοριστικά στις κατακτήσεις. Γιατί αυτές οι θυσίες, οι θυσίες που γίνονται στο πεδίο της ταξικής πάλης και του αγώνα καρπίζουν.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου