Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

Υπομονή - τέλος, καταναλώθηκε!


Μέχρι τώρα μας λεηλατούσαν, μας φορολογούσαν και μας οικτήριζαν γιατί ως ανεπρόκοποι και κακομαθημένοι που είμαστε «καταναλώναμε - όπως μας έλεγαν - περισσότερα απ' όσα παράγαμε»!
*
Τώρα, οι ίδιοι άνθρωποι, αποφάσισαν ότι «πρέπει», ότι «οφείλουμε», είμαστε «υποχρεωμένοι», ότι «επιβάλλεται» όσα έχουμε και δεν έχουμε να τα τρώμε μέχρι τελευταίας πεντάρας!
Τώρα, σύμφωνα με το νέο φιρμάνι, θα είμαστε νομοταγείς πολίτες, θα επιδεικνύουμε υψηλό αίσθημα φορολογικής συνείδησης αν ό,τι διαθέτουμε ως εισόδημα το τρώμε «μέχρι μία», και ει δυνατόν αν «καταλανώνουμε περισσότερα κι απ' όσα... βγάζουμε»!
*
Θα ήταν αστείο, αν δεν επρόκειτο για επίσημη κυβερνητική πολιτική. Θα ήταν γελοίο, αν δεν επρόκειτο για μια πολιτική που ξεκληρίζει κόσμο.
Ας το σκεφτούμε:
Πριν ήμασταν «φοροφυγάδες» γιατί - όπως έλεγαν - χαλάγαμε πάνω από αυτά που είχαμε και απ' όσα δηλώναμε.
Τώρα θα είμαστε πάλι «φοροφυγάδες», άξιοι του φορομπηχτικού τους κατατρεγμού, αν δεν χαλάμε όσα ακριβώς έχουμε, αν δεν τους αποδείξουμε πως ό,τι δηλώσαμε το φάγαμε. Ως εκ τούτου, θα έρχονται και θα μας φορολογούν και για εκείνα που δεν... καταναλώσαμε, μέχρι να τα καταναλώσουμε!
*
Ιδού λοιπόν το νέο φορολογικό καθεστώς που εξήγγειλαν:
Στην περίπτωση που δεν αρχίσουμε να «καταναλώνουμε όσα βγάζουμε ή και περισσότερα απ' όσα βγάζουμε» (!),
στην περίπτωση που δεν τους το αποδείξουμε κιόλας - με αποδείξεις - ότι «καταναλώνουμε περισσότερα απ' όσα βγάζουμε» ή έστω όσα ακριβώς βγάζουμε,
αν δηλαδή δεν τους αποδείξουμε - με αποδείξεις! - ότι δεν είμαστε ελέφαντες, τότε πάλι θα μας λεηλατήσουν! Ο,τι δηλαδή έκαναν και πριν, αλλά αυτή τη φορά για τον ακριβώς αντίθετο λόγο!
*
Αλλά πότε είχαν δίκιο:
Οταν μας έβριζαν ότι «όλοι μαζί τα φάγαμε», ότι ζούσαμε στην «αμεριμνησία», ότι «χαλούσαμε πέραν των δυνατοτήτων μας», ότι ήμασταν «σπάταλοι»
ή
τώρα που μας λένε πως όσο εισόδημα έχουμε - για την ακρίβεια: όσο εισόδημα μας έχουν αφήσει να έχουμε - θα «πρέπει» να ξεκινάμε από το πρωί και να το ξοδεύουμε (αρκεί να παίρνουμε αποδείξεις), ειδάλλως ό,τι δεν ξοδέψουμε, ό,τι μας περισσέψει, θα έρθουν και θα το... φορολογήσουν;
*
Είναι προφανές ότι οι άνθρωποι είναι φοροδήμιοι άνευ προηγουμένου.
Και έχουν δίκιο σε ένα:
Οτι ο ελληνικός λαός έχει αποδειχτεί πράγματι ένα εξόχως «υπερκαταναλωτικό» είδος όσον αφορά την κατανάλωση πολιτικής αθλιότητας.
Εχουν δίκιο: Ο ελληνικός λαός έχει «καταναλώσει» πολύ χρόνο για να τους υπομένει.
Εχουν δίκιο: Εχουμε «καταναλώσει» πολλή, μα πάρα πολλή υπομονή για να τους ανεχόμαστε.
Τόση υπομονή, που πλέον εξαντλήθηκε και «καταναλώθηκε». Ολη!

Για ποια εισοδήματα ζητάτε φόρους, βρε άθλιοι;
Οταν λένε ότι μειώνουν το αφορολόγητο όριο στις 5.000 ετήσιο εισόδημα, ξέρετε τι στην πραγματικότητα λένε;
Οτι από έναν εργαζόμενο με μηνιάτικο 350 ευρώ (μεικτά), θα του ζητούν να πληρώνει ...φόρο εισοδήματος!
*
Οτι από αυτόν τον άνθρωπο, που στην τσέπη του θα έχει λιγότερα από 10 ευρώ την ημέρα
και που μ' αυτά πρέπει να φάει, να πιει, να στεγαστεί, να ντυθεί, να μετακινηθεί, να πληρώσει νερό, τηλέφωνο, ρεύμα, πετρέλαιο και βενζίνες, να πληρώσει τις φωτοτυπίες για τα ανύπαρκτα βιβλία στο σχολείο των παιδιών, να συντηρήσει το σαρκίο του και αν έχει οικογένεια να παλέψει για να την κρατήσει στη ζωή,
λένε στον άνθρωπο που με αυτά τα 10 ευρώ «πρέπει» να πληρώσει τα χαράτσια τους στη ΔΕΗ, στην έκτακτη εισφορά, στην αναδρομική φοροκλοπή, στον ΦΠΑ 23% κ.ο.κ.,
ότι στο τέλος του χρόνου θα του ζητάνε να πληρώνει από πάνω και ...φόρο εισοδήματος!
*
Οι «σωτήρες», οι «αντιεξουσιαστές», αυτά τα σοσια-ληστρόνια άνευ προηγουμένου, έχουν το θράσος να λένε ότι από αυτόν τον άνθρωπο των 350 ευρώ το μήνα (μεικτά),
από τον άνθρωπο που τον έχουν κυριολεκτικά στην πείνα, στην ανείπωτη εκμετάλλευση, που του έχουν ληστέψει και την τελευταία δεκάρα σε έμμεσους φόρους, που δεν του επιτρέπουν να καλύψει ούτε μέρος από τις στοιχειώδεις ανάγκες του, που του έχουν συνθλίψει το επίπεδο διαβίωσης,
στο τέλος του χρόνου και κάθε χρόνο θα έρχονται, θα εμφανίζονται μπροστά του ως άλλοι «λυκόμορφοι φορολόγοι» - κατά την έκφραση του Ευγένιου Γιαννούλη του Αιτωλού - και θα του ζητάνε από πάνω να τους πληρώσει και ...φόρο!
*
Αλλά για ποια εισοδήματα να τους πληρώσει φόρο; Για τα κλεμμένα; Για τα κομμένα; Για τα ανύπαρκτα εισοδήματα της απλήρωτης εργασίας που ένεκα η «σωτηρία της πατρίδας» τα τρώει η κλίκα των «αφεντικών»;
Για ποια εισοδήματα ζητάνε φόρο; Για εκείνα του «απασχολήσιμου», για τα άλλα του «εργασιακώς έφεδρου» (!) ή για τα άλλα του «εκ περιτροπής» άνεργου;
Για ποια εισοδήματα ζητάνε φόρο; Για κείνα που τα βουτάνε προκαταβολικά για να τα δίνουνε στους τοκογλύφους ή για τα άλλα που τα λεηλατούνε κανονικά, για να μειώνουν τους φόρους στους βιομήχανους και να γεμίζουν με «πακέτα» τους τραπεζίτες;
Για ποια εισοδήματα ζητάνε φόρους; Οι άθλιοι!
Ενας - ένας, μη σπρώχνεστε!
Ο κ. Παπανδρέου κάλεσε προχτές τους Γερμανούς βιομήχανους να έρθουν στην Ελλάδα να ...«επενδύσουν». Φυσικά, από τις «επενδύσεις» της «Χόχτιφ» (που έχει καπαρώσει το αεροδρόμιο) ή της Τίσεν (που έβγαλε «οφ» τα ναυπηγεία) ή της «Ζήμενς» (τι καλή εταιρεία) ή της «Ντόιτσε Τέλεκομ» που κατάπιε τον ΟΤΕ, ως λαός δεν είδαμε καμία προκοπή.
Εν πάση περιπτώσει...
*
Ελα όμως που τα ίδια που είπε στους Γερμανούς βιομήχανους, ο κύριος πρωθυπουργός τα είχε πει πέρσι και στους ...Αμερικανούς.
Θυμίζουμε τα λόγια από την ομιλία του Γιώργου Παπανδρέου σε εκδήλωση του «Economic Club» της Νέας Υόρκης στις 22 Σεπτέμβρη 2010, προς το ακροατήριο των Αμερικανών ...«επενδυτών»:
«Το Δημόσιο διαθέτει ακίνητη περιουσία, η αξία της οποίας υπερβαίνει τα 270 δισ., ποσό που περίπου ισούται με το δημόσιο χρέος της χώρας. Τα ακίνητα αυτά παραμένουν, ως επί το πλείστον, ανεκμετάλλευτα. Για το λόγο αυτό, ξεκινούμε ένα φιλόδοξο πρόγραμμα, που εφαρμόζεται σε ένα ευρύτατο φάσμα τομέων, όπως μεταφορές, ενέργεια, τηλεπικοινωνίες, ακίνητα, ΔΕΚΟ και τράπεζες, μέσω απευθείας πώλησης, υπογραφής σύμβασης παραχώρησης, δημοσίου διαγωνισμού, ιδιωτικοποιήσεων, στρατηγικών συνεργασιών ή χρηματοοικονομικών εταιρειών συμμετοχικού κεφαλαίου - εταιρειών "holding" (...). Σε ό,τι αφορά τους φυσικούς πόρους, η Ελλάδα έχει όλες τις απαιτούμενες προϋποθέσεις υπέρ της πράσινης ανάπτυξης, με δυνατότητες για ενεργειακά αποδοτικές κατοικίες, έως και έξυπνα δίκτυα καθαρής ενέργειας, που μπορούν να διατρέχουν τα νησιά μας. Το αιολικό μας δυναμικό, επίσης, είναι το μεγαλύτερο στην Ευρώπη».
*
Αλλά ως γνωστόν το ΠΑΣΟΚ είναι ένα κόμμα «σοσιαλιστικό» που σημαίνει ότι είναι και «πατριωτικό». Μπορεί, δηλαδή, να δίνει σε Γερμανούς και σε Αμερικανούς, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι ξεχνάει τους «δικούς μας», τους εγχώριους «επενδυτές» ντε!
Που πάει να πει ότι ...«έχει για όλους παιδιά»!
Αμερικανοί, Γερμανοί και Γάλλοι, Ελληνες και Πορτογάλοι, όλοι θα πάρετε! Είναι τόσος ο πλούτος που έχει δημιουργήσει ο ελληνικός λαός, που δεν χρειάζεται να σπρώχνεστε. Ενας - ένας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου