Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

Η αρρώστια βρίσκεται διάχυτη εντός του συστήματος

από redflyplanet

Το Καπιταλιστικό σύστημα σε όλο του το μεγαλείο. Την ίδια στιγμή που οι λαοί της Ευρώπης καταπίνονται απο την χοάνη της "ελεύθερης αγοράς" και εκατομμύρια ανθρώπων δεν μπορούν πλέον να ικανοποιήσουν ούτε τις βασικές ανάγκες τους, την ίδια στιγμή διάφοροι επενδυτές αεριτζήδες, βλέπουν την Καπιταλιστική Κρίση ως μια ευκαιρία για να βγάλουν όσα περισσότερα χρήματα μπορούν και μάλιστα θεωρούν πως πρέπει να μοιραστούν τις ανησυχίες τους με τους εργαζόμενους της Ευρώπης. Δεν μας απασχολούν τόσο οι προβλέψεις του, γιατί απο αντεπιστημονικές προβλέψεις με σκοπό την παραπληροφόρηση για την περισυλλογή κέρδους, είμαστε πλήρεις ... Μας ενδιαφέρει όμως η κυνικότητα με την οποία αντιμετωπίζει, την καπιταλιστική κρίση και την δυστυχία εκατομμυρίων ανθρώπων.

Τον παρακάτω διάλογο στο δελτίο ειδήσεων του ΒBC, τον βρήκαμε απο το Granma, και είπαμε να σας εκθέσουμε λιγάκι στην αρρώστια που πλεον βρίσκεται διάχυτη, όχι μονάχα στις κυρίαρχες τάξεις, αλλά και σε αρκετά μικροαστικά κοινωνικά στρώματα, όπως του παρακάτω επενδυτή. Τα συμπεράσματα είναι όλα δικά σας ...

Ακολουθεί μετάφραση για όσους δεν τα παν καλά με την Αγγλικήν
Μετάφραση του διαλόγου : Manny Calavera
Επενδυτής: Οι αγορές διακατέχονται από φόβο, οι επενδυτές (τα "μεγάλα λεφτά") δεν πείθονται από το σχέδιο διάσωσης. Ξέρουν ότι οι αγορές μετοχών είναι τελειωμένες, δεν ενδιαφέρονται για το ευρώ και μεταθέτουν τα λεφτά τους σε πιο ασφαλή "προϊόντα" (όπως τα 30ετή ομόλογα και το αμερικάνικο δολάριο).
Δημοσιογράφος: Ακούμε πως, ότι προτείνουν οι πολιτικοί μέχρι τώρα, δεν είναι σωστό. Μπορείτε να εντοπίσετε τι θα ήταν αυτό που θα χαροποιούσε τους επενδυτές, τι θα τους έκανε να αισθανθούν αισιοδοξία?
Επενδυτής: Δύσκολο. Προσωπικά είμαι trader (σημ: επενδυτής - χρηματομεσίτης), για μένα, δεν έχει σημασία, δεν με ενδιαφέρουν όλα αυτά. Όταν βλέπω ευκαιρία να βγάλω λεφτά, την ακολουθώ. Οι περισσότεροι traders δεν ενδιαφέρονται ιδιαίτερα να φτιάξουν την οικονομία Δουλειά μας είναι να βγάλουμε λεφτά από αυτό. Προσωπικά, ονειρευόμουν αυτή τη στιγμή εδώ και 3 χρόνια  Σας κάνω μια εξομολόγηση: πάω για ύπνο κάθε βράδυ ονειρευόμενος μια καινούρια ύφεση. Οι άνθρωποι δεν φαίνεται να το θυμούνται, αλλά η ύφεση του 30', δεν είχε να κάνει μόνο με την κατάρρευση των αγορών. Υπήρχαν κάποιοι άνθρωποι, οι οποίοι ήταν προετοιμασμένοι να βγάλουν λεφτά  από αυτή την κατάρρευση. Ο καθένας μπορεί να το κάνει αυτό.  Δεν αφορά μόνο ορισμένους, δεν αφορά μόνο την ελίτ. Ο καθένας μπορεί να βγάλει χρήματα. Είναι μία ευκαιρία. Όταν μία αγορά καταρρέει, όταν το ευρώ καταρρέει, αν ξέρεις τι πρέπει να κάνεις, αν έχεις καταρτίσει το σωστό σχέδιο, μπορείς να βγάλεις πολλά λεφτά από αυτό. 

Δημοσιογράφος: Αν μπορούσατε να δείτε τους ανθρώπους γύρω μου, έχει πέσει το σαγόνι τους με αυτά που μόλις είπατε, εκτιμούμε την ειλικρίνειά σας, αλλά αυτή δεν βοηθάει εμάς τους υπόλοιπους, την Ευρωζώνη.
Επενδυτής: Αυτή η οικονομική κρίση είναι σαν τον καρκίνο. Αν απλά περιμένεις, νομίζοντας ότι θα φύγει από μόνη της, όπως ακριβώς ο καρκίνος, η κρίση θα μεγαλώνει μέχρι να είναι πολύ αργά. Αυτό που έχω να πω σε όλους είναι: προετοιμαστείτε. Δεν είναι ώρα τώρα για ευσεβείς πόθους, ότι δηλαδή οι κυβερνήσεις θα τακτοποιήσουν τα πράγματα. Οι κυβερνήσεις δεν κυβερνούν τον κόσμο. Η Goldman Sachs κυβερνά και δεν την ενδιαφέρουν τα πακέτα διάσωσης. Θέλω να βοηθήσω τους ανθρώπους. Μπορούν και οι άνθρωποι να βγάλουν λεφτά από αυτό (σημ: την κρίση). Το πρώτο που πρέπει να κάνουν είναι να προστατεύσουν τα (χρηματοπιστωτικά) περιουσιακά στοιχεία τους, διότι σε λιγότερο από 12 μήνες, η προσωπική μου πρόβλεψη είναι, ότι οι καταθέσεις εκατομμυρίων ανθρώπων θα χαθούν. Και αυτό είναι μόνο η αρχή. Οπότε λέω, να είστε προετοιμασμένοι και να ενεργήσετε τώρα.

Και εμείς αυτό λέμε, ενεργήστε τώρα και ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ.
Πραγματικά, η αρρώστια του, μας σκοτώνει ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου