Η στήλη αρνείται διαρρήδην την παραπάνω κακόβουλη κριτική εναντίον της κυβερνήσεως.
Επιπλέον:
Ενεκα των κρισίμων στιγμών που διανύουμε, με υψηλό αίσθημα ευθύνης, στεκόμεθα παρά τω πλευρώ της πατριωτικής και σωτήριας κυβέρνησης του τόπου και προτείνουμε στους κ.κ. Παπανδρέου - Βενιζέλο, μερικές πιο «ελληνικές» ιδέες για την επιβολή και είσπραξη φόρων.
Με την επιλογή ταύτη, αφ' ενός θα διευρυνθεί το πεδίο της φορολογικής βάσης, αφ' ετέρου θα καταρρεύσουν οι αιτιάσεις των κακόπιστων που κακολογούν την κυβέρνηση περί «οθωμανικής πρακτικής».
Τέτοια μέτρα, πιο «φιλικά» προς τον άνθρωπο, πιο «ευέλικτα» και - επαναλαμβάνουμε - πιο «ελληνικά», θα μπορούσε να αντλήσει το οικονομικό επιτελείο (σ.σ.: σε συνεργασία με την τρόικα, βεβαίως) από την εμπειρία, για παράδειγμα, του Βυζαντίου.
*
Ενδεικτικώς:
*
Επί Μέγα (και Αγίου) Κωνσταντίνου, στο Βυζάντιο, τα έσοδα του κράτους«καλύπτονταν με την εξοντωτική εισφορά σε χρυσό και ασήμι, το διαβόητο "Χρυσάργυρο" φόρο, που θα φέρει σ' απόγνωση τα φτωχότερα στρώματα.
Η αδυναμία καταβολής αντιμετωπιζόταν με βασανιστήρια και φυσική εξόντωση.
Οι γονείς αναγκάζονται να πωλούν τα παιδιά τους, και εκπόρνευαν τις θυγατέρες, γράφει ο Ζώσιμος: "Ηδη δε και μητέρες απέδοντο τους παίδες και πατέρες επί πορνείου θυγατέρας αστήσαντο".
Οι αγρότες πλήρωναν, πάντα σε χρυσό και ασήμι, φόρο για τα βόδια, τα μουλάρια, τους σκύλους...
Επιβλήθηκε φόρος οικοδομής, ο "αερικός" και ο καπνικός, "κεφαλικός" φόρος.
Φορολογήθηκαν ακόμα και τα αφοδεύματα και τα ούρα, όπως μας ιστορούν οι Bυζαντινοί χρονογράφοι Κεδρηνός και Γλυκάς.
Κι ο Μανασσής μας λέει στην έμμετρη ιστόρησή του:
"... άπας ανήρ τε και γυνή, παις, κόρη τε και βρέφος
προσαίτης, απελεύθερος, οικέτης ουκ οικέτης
υπέρ σκυβάλου κοπρηρού και δυσοσμίας ούρου
εν εξ αργύρου νόμισμα παρείχε τω ταμείω..."»
*
(Γιώργος Φαρσακίδης, «Ιαματικά ψεύδη και "βέβηλες" προσεγγίσεις», εκδόσεις «Σύγχρονη Εποχή», σελ. 174)
«Μηχανισμός»... χρεοκοπίας!
Τι ήταν η συμφωνία εντός της ΕΕ για τη δημιουργία του λεγόμενου «Μόνιμου Μηχανισμού Στήριξης» (ESM);
Θέλει ρώτημα; Ηταν... «ορόσημο»!
Μα διότι «πρόκειται για μεγάλη επιτυχία τόσο για την Ελλάδα όσο και για την Ευρώπη»...
Μα διότι μετά την απόφαση για το Μηχανισμό «η προηγούμενη περίοδος, όπου κυριαρχούσε η κρίση, είχε αίσιο τέλος με τη συμφωνία που επετεύχθη στην ΕΕ».
Σύμπασα η φυλή των «ενσωματωμένων» και των «προθύμων» είχαν σπεύσει τότε να δοξολογήσουν τον κ. Παπανδρέου για το «Μηχανισμό».
Το «λιβάνι» πήγαινε σύννεφο όχι μόνο γιατί ο «Μηχανισμός» ήταν «ορόσημο», όχι μόνο γιατί ήταν «μεγάλη επιτυχία», όχι μόνο διότι έτσι (σσ: με το Μηχανισμό) έμπαινε «αίσιο τέλος» στην κρίση (!),
αλλά και - κυρίως - διότι η συγκρότησή του, όπως τόνιζε το ασπάλαγκο παπαγαλιστάν, ήταν «κατόρθωμα» του ιδίου του πρωθυπουργού καθ' ότι ήταν η Ελλάδα που είχε «πρωτοστατήσει στη δημιουργία του».
«Σήμερα δεν τίθεται ζήτημα πτώχευσης. Προς το παρόν δεν υπάρχουν τα απαιτούμενα προς τούτο εργαλεία. Αυτά θα διαμορφωθούν μετά τη σύσταση του Μόνιμου Μηχανισμού Στήριξης (ΕSM)...»!
Πρόκειται για δηλώσεις των πέραν πάσης υποψίας «φιλοευρωπαϊστών», των υψηλά ισταμένων και των επισήμων. Της Γερμανίας...
Θέλει ρώτημα; Ηταν... «ορόσημο»!
*
Και γιατί ήταν «ορόσημο»;Μα διότι «πρόκειται για μεγάλη επιτυχία τόσο για την Ελλάδα όσο και για την Ευρώπη»...
*
Και γιατί ήταν «μεγάλη επιτυχία»;Μα διότι μετά την απόφαση για το Μηχανισμό «η προηγούμενη περίοδος, όπου κυριαρχούσε η κρίση, είχε αίσιο τέλος με τη συμφωνία που επετεύχθη στην ΕΕ».
*
Αυτά,
όπως όλοι θυμόμαστε, ήταν τα λόγια του κυρίου Παπανδρέου όταν το 2010
αποφασίστηκε στις Βρυξέλλες η σύσταση του «Μόνιμου Μηχανισμού Στήριξης».Σύμπασα η φυλή των «ενσωματωμένων» και των «προθύμων» είχαν σπεύσει τότε να δοξολογήσουν τον κ. Παπανδρέου για το «Μηχανισμό».
Το «λιβάνι» πήγαινε σύννεφο όχι μόνο γιατί ο «Μηχανισμός» ήταν «ορόσημο», όχι μόνο γιατί ήταν «μεγάλη επιτυχία», όχι μόνο διότι έτσι (σσ: με το Μηχανισμό) έμπαινε «αίσιο τέλος» στην κρίση (!),
αλλά και - κυρίως - διότι η συγκρότησή του, όπως τόνιζε το ασπάλαγκο παπαγαλιστάν, ήταν «κατόρθωμα» του ιδίου του πρωθυπουργού καθ' ότι ήταν η Ελλάδα που είχε «πρωτοστατήσει στη δημιουργία του».
***
Ομως, περί το «ποιόν» του εν λόγω «Μηχανισμού», υπάρχουν κάποια... νεότερα δεδομένα.
*
Τώρα, πια, για το είδος (όπως και το αβυσσαλέο μέγεθος) του λάκκου
που ανοίχτηκε από την ελληνική κυβέρνηση και τους συμμάχους της στην ΕΕ
για τον ελληνικό λαό, οι ομολογίες προέρχονται - ανοιχτά - από το ίδιο
το υπουργείο Οικονομίας της Γερμανίας.
*
Δήλωσε ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομίας, σχετικά με τα περί χρεοκοπίας της Ελλάδας (και επανέλαβε η Μέρκελ):«Σήμερα δεν τίθεται ζήτημα πτώχευσης. Προς το παρόν δεν υπάρχουν τα απαιτούμενα προς τούτο εργαλεία. Αυτά θα διαμορφωθούν μετά τη σύσταση του Μόνιμου Μηχανισμού Στήριξης (ΕSM)...»!
***
Να το, λοιπόν, το... «ορόσημο»! Να τη η «μεγάλη επιτυχία», να το και το «κατόρθωμα»!
*
Ο «ευρω-Μηχανισμός» τους δεν είναι παρά το εργαλείο για την... πτώχευση, για τη χρεοκοπία, για τον αφανισμό του ελληνικού λαού!
*
Και τώρα, πλέον, δεν μιλάμε για εκτιμήσεις, για ερμηνείες ή για «κακίες» των γνωστών «καταστροφολόγων» του ΚΚΕ, που από την πρώτη στιγμή εξηγούσαν περί τίνος επρόκειτο.Πρόκειται για δηλώσεις των πέραν πάσης υποψίας «φιλοευρωπαϊστών», των υψηλά ισταμένων και των επισήμων. Της Γερμανίας...
Και εκεί που ο κ. Παπανδρέου ...αγόρευε στη Θεσσαλονίκη, πέταξε και κείνο το «ενάμιση φοράπαραπάνω»!
Από ομιλία σε ομιλία, δηλαδή, γίνεται διαρκώς (μα διαρκώς!) και «μιάμιση» φορά ...καλύτερος.
Από ομιλία σε ομιλία, δηλαδή, γίνεται διαρκώς (μα διαρκώς!) και «μιάμιση» φορά ...καλύτερος.
«Με ήπια κριτική και χειροκροτήματα απάντησαν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ»
(«Ελευθεροτυπία»), όταν άκουσαν την ομιλία του πρωθυπουργού στη
συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματός του, μια μέρα μετά
τα μέτρα που ανακοίνωσε στη Θεσσαλονίκη.
«Είμαι περήφανος για την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ»...
*
Πόσο δίκιο είχε, επομένως, ο κ. Παπανδρέου όταν δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου στη ΔΕΘ:«Είμαι περήφανος για την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ»...
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου