Τετάρτη 11 Ιουλίου 2012

ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ Τα κόμματα να στηρίξουν στην πράξη τους απεργούς χαλυβουργούς Συνάντηση με το σωματείο των χαλυβουργών του Ασπροπύργου είχε χτες η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ


Από τη χτεσινή συνάντηση
Συνάντηση με τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του σωματείου των εργαζομένων στην «Ελληνική Χαλυβουργία» στον Ασπρόπυργο που βρίσκονται εδώ και 8,5 μήνες σε απεργία, διεκδικώντας την επαναπρόσληψη των 120 απολυμένων, είχε χτες το μεσημέρι η Αλέκα Παπαρήγα ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Η συνάντηση έγινε στα πλαίσια συναντήσεων του σωματείου με κοινοβουλευτικά κόμματα, τα οποία ενημερώνει για τις προτάσεις που έχει καταθέσει με σχετικό υπόμνημα σε εταιρεία και κυβέρνηση (μετά από ομόφωνη απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των χαλυβουργών) και ζητάνε να πάρουν θέση.
Αμέσως μετά τη συνάντηση, η Αλέκα Παπαρήγα δήλωσε: «Καλούμε καταρχήν όλα τα κόμματα της Βουλής να στηρίξουν την τελευταία απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των απεργών της Χαλυβουργίας, που κατά τη γνώμη μας είναι μία απόφαση που περιέχει προτάσεις που οπωσδήποτε μπορούν και πρέπει να ικανοποιηθούν για μια απεργία που έχει κρατήσει τόσους μήνες. Οι


εργαζόμενοι έχουν δίκιο και οφείλει ο ίδιος ο υπουργός Εργασίας να προχωρήσει άμεσα σε τριμερή συνάντηση, στην οποία πρέπει να επιβάλει να πάρει μέρος η εργοδοσία, ούτως ώστε σε αυτήν την τριμερή συνάντηση να δοθεί μία διέξοδος, μία λύση. Θεωρούμε ότι σ' αυτό - θα το πω για άλλη μια φορά - πρέπει να συμβάλουν όλα τα κόμματα της Βουλής, γιατί όλα τα άλλα τα περί συμπαράστασης είναι λόγια. Πρέπει να βρεθεί λύση και σήμερα οι εργαζόμενοι, με την πρότασή τους, κάνουν ένα βήμα σ' αυτήν την κατεύθυνση. Τα πάντα τώρα κρίνονται από τον υπουργό, τον εργοδότη και τα κόμματα».


Ο Γιώργος Σιφωνιός, πρόεδρος του σωματείου, δήλωσε μεταξύ άλλων ότι: «Επειτα από 9 μήνες απεργίας, οι χαλυβουργοί κάνουν παρεμβάσεις σε όλα τα κόμματα, σε όλους τους πολιτικούς φορείς για να πάρουν επιτέλους θέση σε αυτό το τεράστιο κοινωνικό πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί, σπάζοντας την αδιαλλαξία του εργοδότη που δεν κάθεται καν να συζητήσει. Εμείς βαδίζουμε με βάση την απόφαση της ΓΣ των χαλυβουργών που από την πρώτη στιγμή αρνήθηκαν να δεχτούν περικοπή δικαιωμάτων και να βαδίσουμε με ψηλά το κεφάλι, με υπερηφάνεια, αξιοπρέπεια, να μην υποκύψουμε στις πιέσεις των μνημονίων εξαθλίωσης της ζωής μας».
Επιμένει στην αδιαλλαξία
Την ίδια στιγμή, η εργοδοσία επιμένει στην αδιαλλαξία, αφού επανέλαβε και χτες μονότονα την αξίωσή της να σπάσουν οι χαλυβουργοί την περιφρούρηση, να ανοίξουν την πόρτα στους απεργοσπάστες και στα φορτηγά της εταιρείας και μετά να συζητήσει!!!
Προκλητική είναι και η επιχειρηματολογία, με την οποία εμφανίστηκαν οι εκπρόσωποι της εταιρείας στη χτεσινή τριμερή συνάντηση που έγινε στα κεντρικά γραφεία του ΣΕΠΕ για την απόλυση του Χάρη Μανώλη (ο οποίος είναι πρόεδρος της Επιτροπής Υγιεινής και Ασφάλειας), επιμένοντας ότι η απόλυση είναι νόμιμη, παρά την ιδιότητα του εργαζόμενου.
Στο μεταξύ, αναστάτωση έχει δημιουργήσει και στους χαλυβουργούς του Ασπροπύργου η αποκάλυψη ότι εντοπίστηκε από τις Αρχές της Σαρδηνίας ραδιενεργό φορτίο που μετέφερε πλοίο από το εργοστάσιο της επιχείρησης στο Βόλο. Οπως έλεγαν χτες οι χαλυβουργοί, άγνωστο είναι το αν γίνονται έλεγχοι για ραδιενεργά στοιχεία τόσο στα παλιοσίδερα (σκραπ) που χρησιμοποιούνται στην παραγωγή όσο και στη συνέχεια στα απόβλητα που δημιουργούνται αλλά και στο τελικό προϊόν, αλλά και το αν αυτοί λαμβάνονταν υπόψη από την εταιρεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου