Παρασκευή 20 Ιουλίου 2012

ΔΗΜΑΡ και ΣΥΡΙΖΑ για τις εξελίξεις στο εργοστάσιο της Χαλυβουργίας



Με ανακοίνωσή της η ΔΗΜΑΡ αναφέρεται στις εξελίξεις στην Χαλυβουργία.
Αναλυτικά:
"Οι εξελίξεις στο εργοστάσιο της Χαλυβουργίας αποκτούν δραματικό χαρακτήρα. Το υπουργείο Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, οφείλει να συμβάλει αποφασιστικά  ώστε να υπάρξει άμεση λύση, το εργοστάσιο να επαναλειτουργήσει και οι εργαζόμενοι να μην βρίσκονται σε εσωτερική αντιπαράθεση. Η όξυνση της κατάστασης, η οποία τροφοδοτείται με την παρουσία των ΜΑΤ, συνιστά  μια αρνητική εικόνα σε περίοδο που τα προβλήματα της Ελληνικής οικονομίας απαιτούν ευρύτερες συναινέσεις και συνεννοήσεις. Πρέπει να υπάρξει λύση".

*Δεν μπορουσα να φανταστω διαφορετική αντιδραση από ένα κομμα που ονομάζεται ''ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ΄΄ και αυτοπροσδιοριζεται ως ''Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΤΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ'

Τι λέει ο ΣΥΡΙΖΑ για τις εξελίξεις στη Χαλυβουργική

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ«Η σημερινή επέμβαση των ΜΑΤ ενάντια στους απεργούς της Χαλυβουργίας Ελλάδος, αποτελεί ωμή πράξη βίας και αυταρχισμού με αποκλειστική ευθύνη του κράτους και της εργοδοσίας.


Η εργοδοσία Μάνεση για 9 μήνες επιστρατεύει απεργοσπαστικούς μηχανισμούς,...

προχωρά σε απολύσεις και εκβιασμούς, στρώνοντας το δρόμο για την σημερινή κατάληξη.
Η πολιτική ευθύνη της σημερινής ευθείας καταπάτησης δια της βίας, των συλλογικών αποφάσεων των εργαζομένων της Χαλυβουργίας ανήκει αποκλειστικά στην κυβέρνηση και τα στελέχη της που εδώ και καιρό έχουν αναλάβει το ρόλο της εμπροσθοφυλακής στην εκστρατεία ενάντια στους απεργούς χαλυβουργούς.

Η αλληλεγγύη όλου του κόσμου της εργασίας και της νεολαίας προς τους Χαλυβουργούς, είναι τώρα το άμεσο καθήκον μας.

Ο αγώνας για αξιοπρέπεια δεν σβήνει, δεν καταστέλλεται.

Όλοι και όλες στην Πύλη της Χαλυβουργίας. »
*Ο αγώνας των χαλυβουργών στην Ελευσίνα ειναι δίκαιος.Αυτό ήταν πολύ για να το αρνηθούν οι ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΤΕΣ.Πια ήταν η στάση του ΣΥΡΙΖΑ και των συνδικαλιστων του στο εργοστασιο του Βόλου;Πόσο στηριξαν την εκεί προσπάθεια για κινητοποιήσεις;  Και με τον αστυφυλαξ και με τον χωροφυλαξ..πάντα ίδιοι πάντα επικίνδυνοι για το λαικό κινημα.
**τα σχόλια δικά μου 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου