Πέμπτη 19 Ιουλίου 2012

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ Πάγωμα κάθε διαδικασίας ιδιωτικοποίησης της «ΔΩΔΩΝΗΣ» και της ΑΤΕ


Πάγωμα κάθε διαδικασίας ιδιωτικοποίησης της «ΔΩΔΩΝΗΣ» και της ΑΤΕ τώρα, για να κερδίσει χρόνο το κίνημα, ώστε να οργανώσει την αντεπίθεσή του και όχι για να βρει το κεφάλαιο τον «καλύτερο» αγοραστή, είναι το κάλεσμα που απευθύνει σε μικρομεσαίους παραγωγούς και εργαζόμενους η Επιτροπή Περιοχής Βορειοδυτικής Ελλάδας του ΚΚΕ στο φόντο των εξελισσόμενων διεργασιών που λαμβάνουν χώρα για την ιδιωτικοποίηση της μεταποιητικής βιομηχανικής μονάδας.
Σχετικά με τις προτάσεις («φυσικοί φορείς», «στρατηγικός επενδυτής», «ηπειρώτικα χέρια») που εκφράστηκαν στην πρόσφατη σύσκεψη αγροτοσυνδικαλιστών, αιρετών και άλλων παραγόντων, πολιτικών φορέων του ευρωμονόδρομου, σημειώνει ότι κινούνται στην ίδια ρότα με την πολιτική που ακολουθεί η σημερινή τρικομματική κυβέρνηση όπως και οι προηγούμενες.
«Κανένας δεν κάνει λόγο, σημειώνει η Επιτροπή Περιοχής Βορειοδυτικής Ελλάδας, για μη ιδιωτικοποίηση της ΑΤΕ (του κρατικού φορέα - αστικού βεβαίως χαρακτήρα - που βρίσκεται πίσω από τη ΔΩΔΩΝΗ) το ξεπούλημα της οποίας θα σημάνει το θάνατο του μικρομεσαίου αγροτοκτηνοτρόφου με τις υποθήκες γης που έχει στα χέρια της, έτσι κι αλλιώς. Για τις Ανώνυμες Εταιρείες μεγαλοεπιχειρηματιών στις οποίες μετέτρεψαν τις Ενώσεις με την ψήφιση του νέου νόμου


για τους αγροτικούς συνεταιρισμούς και τους συλλόγους και μάλιστα με διαδικασίες fast truck.
Η κουβέντα κατευθύνεται στο να μην πουληθεί τζάμπα η ΔΩΔΩΝΗ και όχι στο να μην ιδιωτικοποιηθεί.
Είναι συνένοχοι. Εχουν βάλει πλάτη για να φτάσει η κατάσταση ως εδώ!
Ευθύνες έχουν και όλες εκείνες οι δυνάμεις τύπου ΑΝΤΑΡΣΥΑ που καλούσαν και καλούν σε στήριξη κάθε αγώνα με μόνο κριτήριο τη μαζικότητα και βέβαια, με αποτέλεσμα την καλλιέργεια πνεύματος ταξικής συνεργασίας και συναίνεσης στο λαϊκό κίνημα.
Το λαϊκό κίνημα όμως δεν πρέπει να τηρήσει στάση αναμονής. Ούτε ώρα χαμένη! Τώρα, να ζωντανέψουμε τους αγροτικούς συλλόγους στον τόπο μας, κόντρα στους νόμους που μας θέλουν διαλυμένους και ενάντια ο ένας στον άλλον! Τώρα, οι εργαζόμενοι στα σωματεία τους δίνοντας περιεχόμενο ταξικό στη δράση τους! Τώρα με το ΠΑΜΕ, την ΠΑΣΥ, την ΠΑΣΕΒΕ, την ΟΓΕ δυναμώνουμε τη συμμαχία μας από τα κάτω. Βάζουμε στο στόχαστρο τον πραγματικό εχθρό: τα μονοπώλια, την εξουσία τους και τους πολιτικούς εκφραστές τους. Αυτόν τον δρόμο πρέπει να ακολουθήσουμε, για να μπορέσουμε να γίνουμε αφέντες του πλούτου που παράγουμε, να πάρουμε τα κλειδιά της οικονομίας στα χέρια μας, για να μπορέσει ο μόχθος μας να επιστρέψει σε εμάς και τα παιδιά μας και όχι να συγκεντρώνεται στα σεντούκια των καπιταλιστών.
Τα πραγματικά συμφέροντα των εργατών, των φτωχών κτηνοτρόφων μπορούν να εκφραστούν μόνο μέσα από τον αγώνα ενάντια στην ιδιωτικοοικονομική λειτουργία της "ΔΩΔΩΝΗΣ". Η παραγωγή εγχώριων τροφίμων, φτηνών και ποιοτικών μπορεί να γίνει με την κοινωνικοποίηση της μεγάλης καπιταλιστικής αγροτικής παραγωγής και της βιομηχανίας αγροτικών εφοδίων και μεταποίησης, που θα παράγουν όχι για το καπιταλιστικό κέρδος αλλά για τις διατροφικές ανάγκες του λαού. Με κεντρικό σχεδιασμό, καθετοποιημένες κρατικές επιχειρήσεις και παραγωγικούς συνεταιρισμούς μικρομεσαίων αγροτών».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου