Τρίτη 3 Ιουλίου 2012

Θα τους ρημάξουμε στην ... «επαναδιαπραγμάτευση»!

Θύμιος Καρακατσάνης


 

Αν μείνουμε σε όσα έλεγαν προεκλογικά, αλλά και κατά τη συγκρότηση της μεταξύ τους κυβερνητικής τρόικας, θα κάνουν «επαναδιαπραγμάτευση» του μνημονίου...
Ετσι έλεγαν - και συνεχίζουν να λένε - στους εδώ, στους «ιθαγενείς»...
*
Για να μάθουμε, όμως, τι πραγματικά θα κάνει η συγκυβέρνηση, το προτιμότερο είναι να δούμε πώς η ίδια περιγράφει τα «μελλούμενα», τι δεσμεύεται ότι θα πράξει (αλλά και πώς το δεσμεύεται), όταν απευθύνεται όχι στον «λαουτζίκο», αλλά στους εταίρους και ευρω-συνομιλητές της.
Διαβάζουμε, λοιπόν, από την επιστολή του πρωθυπουργού Σαμαρά προς τους ομολόγους του της ΕΕ, την οποία και μετέφερε για λογαριασμό του στη Σύνοδο των Βρυξελλών ο Κάρολος Παπούλιας:
*
«(...). Με την παρούσα επιστολή - αναφέρει ο κ. Σαμαράς - θα ήθελα να σας επαναβεβαιώσω ότι η Ελλάδα είναι απόλυτα αποφασισμένη να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις που προκύπτουν από την πρόσφατη συμφωνία διάσωσης.
Η νέα κυβέρνηση της Ελλάδας αποδέχεται την ιδιοκτησία του προγράμματος σταθεροποίησης και


είναι πλήρως δεσμευμένη στους στόχους, στους αντικειμενικούς σκοπούς και σε όλες τις βασικές πολιτικές του Προγράμματος.
Θα επιταχύνω την εφαρμογή του Προγράμματος με έμφαση στον τομέα των Ιδιωτικοποιήσεων (...)».
*
Οτι η κοροϊδία εις βάρος του ελληνικού λαού παίρνει αστρονομικές διαστάσεις, αποτελεί - εδώ που έχουν φτάσει τα πράγματα - το ελάχιστο. Είναι το δευτερεύον συμπέρασμα που προκύπτει τόσο από το ύφος, όσο και από το περιεχόμενο αυτής της εξευτελιστικής (για όσους τη συνέταξαν) επιστολής.
*
Το κύριο συμπέρασμα για τον ελληνικό λαό είναι ότι δεν έχει κανένα, πια, περιθώριο.
Οτι δεν μπορεί και δεν πρέπει να χάσει ούτε μια μέρα, δείχνοντας ανοχή σε μια κυβέρνηση που στο όνομα της «επαναδιαπραγμάτευσης» (!) του μνημονίου,
πριν καν ακόμα προχωρήσει στην ανάγνωση των προγραμματικών της δηλώσεων στη Βουλή,
διατρανώνει - προς εκείνους με τους οποίους υποτίθεται ότι θα «επαναδιαπραγματευτεί» -
ότι προσέρχεται ενώπιόν τους
«πλήρως δεσμευμένη» και
«απόλυτα αποφασισμένη» στην εφαρμογή του - υπό «επαναδιαπραγμάτευση» τάχα - μνημονίου!

Γράφει:
ο Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου