Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2011

ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΔΕΗ ΣΤΗΝ ΚΑΛΛΙΘΕΑ Τραμπούκικη επίθεση σε βάρος εργαζομένων της ΔΕΗ


Προβοκατόρικη και τραμπούκικη επίθεση σε βάρος εργαζομένων στο υποκατάστημα της ΔΕΗ ΑΕ στην Καλλιθέα (Αραπάκη και Σκίππης) από 30 - 40 άτομα, που - σύμφωνα με τους εργαζόμενους στη ΔΕΗ - δήλωναν μέλη τού "Δεν Πληρώνω", φορούσαν και κρατούσαν τα σχετικά διακριτικά (καπελάκια κονκάρδες, σημαίες κ.λπ.), έγινε χθες, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν δύο εργαζόμενοι και μία πελάτης του καταστήματος και στη συνέχεια να διακομιστούν στο νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός».
Συγκεκριμένα, γύρω στις 11 το πρωί, αυτή η ομάδα ανέβηκε στον 1ο όροφο, στο τμήμα Εμπορίας. Αμέσως μετά, όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ, κάποιοι από την ομάδα που βρίσκονταν στο χώρο, είχαν ακινητοποιήσει τον προϊστάμενο του ορόφου στο γραφείο του και του έλεγαν ότι την προηγούμενη μέρα (Πέμπτη, δηλαδή) ένας υπάλληλος της ΔΕΗ συμπεριφέρθηκε άσχημα σε ένα μέλος τού «Δεν Πληρώνω». Πρόσθεταν, δε, το εξής: «Τώρα θα δείτε πώς απονέμεται η δικαιοσύνη για τον άνθρωπό μας που πειράξατε χθες. Μην ξανατολμήσετε να συμπεριφερθείτε άσχημα σε άνθρωπο που θα έρθει στη ΔΕΗ και μην τολμήσετε να κόψετε το ρεύμα σε κανέναν».
Κάποιοι από την ομάδα που βρίσκονταν στα γραφεία της ΔΕΗ, μόλις «εντόπισαν» τον υπάλληλο, ο οποίος - σύμφωνα με τους ίδιους - ήταν αυτός που «συμπεριφέρθηκε άσχημα», τον έσπρωξαν σε παρακείμενο γραφείο, έκλεισαν την πόρτα και τον ξυλοφόρτωσαν. Εκείνη τη στιγμή, ένας εργαζόμενος μόλις ζήτησε από τους συγκεντρωμένους να είναι πιο ήρεμοι δέχτηκε με την ντουντούκα χτύπημα στο πρόσωπο με αποτέλεσμα να πέσει κάτω αιμόφυρτος. Ταυτόχρονα, απειλούσαν συνεχώς τους εργαζόμενους, κυρίως γυναίκες, ακόμη και με βρισιές. «Μην τολμήσετε να κόψετε το ρεύμα κανενός ανθρώπου που δεν θα πληρώσει το χαράτσι. Θα σας σπάσουμε στο ξύλο. Θα σας σκοτώσουμε. Αν συνεχίσετε να κόβετε το ρεύμα στον κόσμο, θα ξανάρθουμε». Επίσης, έλεγαν στους εργαζόμενους πως φέρουν μεγάλη ευθύνη για το γεγονός ότι δέχονται να εισπράττουν το χαράτσι, όταν οι εργαζόμενοι από την πρώτη στιγμή μαζί με τα σωματεία τους αγωνίζονται για την κατάργησή του.
Οι εργαζόμενοι και κυρίως γυναίκες, μετά την τρομοκρατική αυτή επιδρομή, ξέσπασαν σε κλάματα και τρέμοντας έλεγαν στην αντιπροσωπεία της ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ που έφτασε λίγο αργότερα στο χώρο: «Φοβηθήκαμε για τη ζωή μας. Εμείς προσπαθούμε να εξυπηρετήσουμε τον κόσμο και συμφωνούμε με τα αιτήματα εκείνα που λένε να καταργηθεί το χαράτσι και να μην κόβεται το ρεύμα σε καμία οικογένεια». Επίσης, κάποιοι εργαζόμενοι κατήγγειλαν πως ανάμεσα στην ομάδα που φορούσε και κρατούσε τα διακριτικά του «Δεν Πληρώνω», διέκριναν και ακροδεξιά στοιχεία.
Λίγη ώρα μετά την αποχώρηση της ομάδας των 30 - 40 ατόμων από τα γραφεία της ΔΕΗ, διμοιρία των ΜΑΤ εντόπισε ομάδα του «Δεν Πληρώνω» στην οδό Θησέως και Φιλαρέττου στην Καλλιθέα (500 μέτρα από τα γραφεία της ΔΕΗ) και, όπως καταγγέλθηκε, τους ξυλοκόπησε άγρια. Δύο άτομα μεταφέρθηκαν τραυματισμένα σε νοσοκομεία.
Συνολικά οχτώ άτομα συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα.
ΠΗΓΗ rizospastis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου