Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2011

Κάλεσμα της ΕΕΔΥΕ για την επέτειο του Πολυτεχνείου


Ανακοίνωση - κάλεσμα της ΕΕΔΥΕ, σχετικά με τις εκδηλώσεις για την 38η επέτειο του Πολυτεχνείου
«Ο ξεσηκωμός του λαού και της νεολαίας το Νοέμβρη του 1973 εναντίον της στρατιωτικής δικτατορίας ήταν το σημαντικότερο γεγονός του αντιδικτατορικού αγώνα. Τα αντιιμπεριαλιστικά συνθήματα και η αποφασιστικότητα του λαϊκού παράγοντα να καθορίσει τις εξελίξεις αποτελούν πηγή έμπνευσης για τον ελληνικό λαό, ακόμη και σήμερα, 38 χρόνια μετά». Τα παραπάνω σημειώνει η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ), σε ανακοίνωση - κάλεσμα «για συμμετοχή στις εκδηλώσεις για την 38η επέτειο από τον ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου».
Η ΕΕΔΥΕ σημειώνει πως ο λαός πρέπει να ξέρει ότι:
  • Την ώρα που η κυβέρνηση επιβάλλει βαριά χαράτσια στο λαό, ξοδεύει δισεκατομμύρια ευρώ για τους ΝΑΤΟικούς εξοπλισμούς, ενώ οι στρατιωτικές αποστολές εκτός συνόρων, που χρησιμοποιούνται σε βάρος άλλων λαών, στοιχίζουν τουλάχιστον 300 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο.
  • Η ιμπεριαλιστική επιθετικότητα εντείνεται με την επέμβαση του ΝΑΤΟ στη Λιβύη, με νέους εξοπλισμούς, με τη χάραξη της «Νέας Μέσης Ανατολής» που είναι εχθρική στα δικαιώματα όλων των λαών της περιοχής, με την Κοινή Ευρωπαϊκή Πολιτική Ασφάλειας και Αμυνας που οργανώνει μαζί με το ΝΑΤΟ και την εσωτερική καταστολή απέναντι στα λαϊκά κινήματα της Ευρώπης.
  • Η συνεκμετάλλευση του Αιγαίου προχωρά σε βάρος των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας.
Καλεί «ΝΑ ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΜΕ ΤΩΡΑ: Την άμεση επιστροφή όλων των ελληνικών στρατιωτικών και αστυνομικών δυνάμεων από το εξωτερικό. ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ ΜΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ: Αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ, την ΕΕ και όλους τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς. Να ανοίξει ο δρόμος για τη λαϊκή εξουσία». Καλεί το λαό «να παλέψει μαζί με το αντιπολεμικό - αντιιμπεριαλιστικό κίνημα της χώρας μας, την ΕΕΔΥΕ. Ολοι στην αντιιμπεριαλιστική πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία την Πέμπτη 17/11».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου