Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011

Φασίστες και κυβέρνηση

Πηγή globbing






Σημ. Eπειδη αυτες τις μερες αρκετοι διαβαζουμε αρθρα και δηλωσεις του τυπου ''Ο απελπισμενος λαος αρχισε, τωρα, να...ελπιζει'',  ή και αλλοκοτα σχολια στο twitter, οπου καποιοι πραγματικα εχουν βαλθει να κανουν τη νυχτα....μερα, (!) θεωρω οτι το παρακατω αρθρο, απο το Ποντικι, θετει το ζητημα στη πρ
αγματικη του διασταση.


''Δεν πιστεύω να είστε από εκείνους που τους ενοχλεί η λέξη φασίστας. Που δυσκολεύονται να την προφέρουν γιατί τη θεωρούν passé, ντεμοντέ, όχι πολιτικά ορθή.  Από εκείνους που θεωρούν ότι ο πολιτικός πολιτισμός επιτυγχάνεται με την αφαίρεση λέξεων από το πολιτικό μας λεξιλόγιο.

Γιατί η αλήθεια είναι ότι τα τελευταία δυο – τρία χρόνια υπάρχει μια ισχυρή τάση - ιδιαιτέρως προβεβλημένη από ορισμένα ΜΜΕ σε συγκεκριμένες πρωινές ζώνες- με στόχο το πολιτικό ξέπλυμα, την αποθέωση του  πολιτικού λίφτινγκ, την επιβεβαίωση του πολιτικού μπότοξ , στις ακροδεξιές φυσιογνωμίες.


Σύμφωνα με το λεξικό του Μπαμπινιώτη «φασισμός» είναι «…οποιαδήποτε δεξιά δικτατορική ιδεολογία ή πολιτικό σύστημα όπου κυριαρχεί η απόλυτη υποταγή των μαζών στον ηγέτη, του ατόμου στον κρατικό μηχανισμό και ενδεχομένως περιλαμβάνει στοιχεία μιλιταρισμού, ρατσισμού, εθνικισμού κ.ά όπως στη χιτλερική Γερμανία» και αντίστοιχα «φασίστας» είναι «ο οπαδός του φασισμού».


Δεν ξέρω για σας αλλά εγώ βρίσκω ότι τα τέσσερα μέλη του υπουργικού συμβουλίου που προέρχονται από το ΛΑΟΣ, ταιριάζουν απόλυτα στην ετυμολογία, προωθώντας, μάλιστα, τη σύγχρονη εκδοχή της, αφού παραμένουν σταθερά «διώκτες» των σκουρόχρωμων, των Εβραίων, των ομοφυλόφιλων, κάθε αριστερής λογικής, ακραίας ή συμβατικής....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου