Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΡΤΑΣ



Μπλόκο στα χαράτσια και την απλήρωτη εργασία
Σε συμβολική κατάληψη του ταμείου των Εξωτερικών Ιατρείων του Γενικού Νοσοκομείου Αρτας προχώρησαν προχτές οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου, στήνοντας μπλόκο στην πολιτική εμπορευματοποίησης της υγείας του λαού. Σε γενική τους συνέλευση οι εργαζόμενοι αποδέχθηκαν


και υλοποίησαν την πρόταση των δυνάμεων του ΠΑΜΕ για την παραπάνω συμβολική κινητοποίηση που θα συνεχιστεί μέχρι την Παρασκευή, διεκδικώντας παράλληλα την καταβολή των απλήρωτων εφημεριών, υπερωριών και νυχτερινών που οφείλονται από το 2009.
Η παραπάνω ενέργεια βρήκε την ευρεία απήχηση ασθενών και των συνοδών τους που εξετάζονταν χωρίς να πληρώνουν το 5ευρω χαράτσι. Τη στήριξή τους στο δίκαιο αγώνα εξέφρασε ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Μωραΐτης, που παραβρέθηκε στην κινητοποίηση. Η απλήρωτη εργασία και μειώσεις μισθών που χτυπούν και τους εργαζόμενους στον ευρύτερο δημόσιο τομέα αποτυπώθηκε στη συνάντηση που είχε ο βουλευτής του Κόμματος με 23 εργαζόμενους που μετατάχθηκαν υποχρεωτικά στα πλαίσια του «Καλλικράτη» από τη Νομαρχία σε υπηρεσίες του Δήμου Αρταίων. Οι παραπάνω εργαζόμενοι που δουλεύουν σε ΚΕΠ, υπηρεσίες Υγείας - Πρόνοιας και στην Πολεοδομία έχουν υποστεί μείωση των αποδοχών τους 25-40% ανάλογα με την κατηγορία και τα χρόνια υπηρεσίας. Συγκεκριμένα, από την αρχή της νέας χρονιάς δεν έχει καταβληθεί από το δήμο το επίδομα της τάξης των 295 ευρώ το μήνα που τους αναλογεί και έχουν υποστεί μείωση 100 ευρώ το μήνα στα πλαίσια της πολιτικής πετσοκόμματος μισθών και συντάξεων που εφαρμόζει η κυβέρνηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου