Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

Κινητοποιήσεις στην Μαδρίτη


Με αφορμή τις τελευταίες κινητοποιήσεις στην Μαδρίτη παραθέτουμε απόσπασμα από την   την ανακοίνωση του ΚΚ των Λαών της Ισπανίας.
 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΤΗΣ ΙΣΠΑΝΙΑΣ
Οχι στο «κίνημα» που μπαίνει εμπόδιο στην ταξική πάλη
Με αφορμή τις πρόσφατες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, που γίνονται από την Κυριακή 15 Μάη σε πλατείες πόλεων της Ισπανίας με συνθήματα ενάντια στη «διαφθορά των πολιτικών, την οικονομική


κρίση, τους τραπεζίτες, την ανεργία», από το λεγόμενο κίνημα «Πραγματική Δημοκρατία Τώρα», που συντονίζεται μέσω διαδικτύου, το Κομμουνιστικό Κόμμα των Λαών της Ισπανίας εξέδωσε χτες ανακοίνωση αναλύοντας την κατάσταση. Σημειώνει ανάμεσα σε άλλα ότι το «κίνημα» αυτό «επιτίθεται στη διεύρυνση της ταξικής πάλης, πρόκειται για ένα διαταξικό μόρφωμα με ξεκάθαρο μικροαστικό χαρακτήρα», και προσθέτει: «Συμβάλλει να ανακόπτεται η ενίσχυση μιας στάσης αντιπαράθεσης με τις ρίζες της καπιταλιστικής κρίσης. Με τη χειροτέρευση της καθημερινής ζωής της εργατικής τάξης, άλλων στρωμάτων και της νεολαίας και λαμβάνοντας υπόψη τις ανεπάρκειες του επαναστατικού υποκειμενικού στοιχείου, βρίσκουν διέξοδο από τη δυσαρέσκειά τους μέσω ρεφορμιστικών και μικροαστικών εκφράσεων, ενώ γίνονται ευάλωτοι στη χειραγώγησή τους από το σύστημα ώστε να αποτραπεί το ανέβασμα συνείδησης (...) Μια τέτοια ρεφορμιστική προσέγγιση δεν αμφισβητεί καθόλου το καπιταλιστικό σύστημα, απλά επιχειρεί να το μεταρρυθμίσει ώστε να λειτουργήσει καλύτερα. Σε τέτοιες ρεφορμιστικές θέσεις, που περιγράφονται από την Ενωμένη Αριστερά και το ΚΚ της Ισπανίας στη λογική της πορείας προς έναν καπιταλισμό με ανθρώπινο πρόσωπο, συμπεριλαμβάνονται και μια σειρά θέσεις που ανοιχτά αποτελούν επίθεση στις μορφές οργάνωσης του εργατικού κινήματος, το Κόμμα και τα Σωματεία (...) Εκμεταλλευόμενο το αρνητικό προσωπείο των αστικών κομμάτων και των βασικών συνδικαλιστικών συνομοσπονδιών, (το κίνημα αυτό) εμφανίζεται ως "απολιτικό" και ενάντια στη συνδικαλιστική δράση και υποτίθεται οργανώνεται μέσω της "κοινωνικής δικτύωσης", που σ' αυτή την περίπτωση αποτελεί παραπλανητικό στοιχείο σε ό,τι αφορά ορισμένες μορφές οργάνωσης της εργατικής τάξης».
«Το καθήκον των κομμουνιστών σ' αυτήν την περίπτωση δε θα πρέπει να είναι η ενίσχυση τέτοιων συγκεχυμένων εργαλείων ή η τυφλή συμμετοχή αλλά να διπλασιάσουν την ιδεολογική τους επίθεση και την πρακτική τους δουλειά με στόχο την ενίσχυση του Κομμουνιστικού Κόμματος όσον αφορά την οργάνωση της εργατικής τάξης που γνωρίζει τον επαναστατικό της ρόλο. Αν δεν εργαστούμε έτσι, όπως αναφέρεται και στην απόφαση του 9ου Συνεδρίου μας, θα χάσουμε τον προσανατολισμό των συγκεκριμένων συνθηκών κάτω από τις οποίες αναπτύσσεται η ταξική πάλη στη χώρα μας». Επιπλέον, το ΚΚ των Λαών της Ισπανίας σημειώνει: «Ενα άλλο στοιχείο που ενισχύει τη δυσπιστία μας σ' αυτή τη διαδικασία είναι η εκτεταμένη κάλυψη των μέσων ενημέρωσης (...) Ενώ άλλες συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις που εναντιώνονται στο σύστημα δεν έχουν την ανάλογη αντιμετώπιση».

 ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ ΜΕ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΠΡΟΣΩΠΟ .ΠΑΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΔΡΑΙΩΣΗ ΜΙΑ ΑΛΛΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ...ΜΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ  ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου