Τρίτη 24 Μαΐου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΚΚΕ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΕΠΙΔΡΟΜΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ.    ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

 
   

    ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ

    ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΕΠΙΔΡΟΜΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

   

    Μπορούμε να αποκρούσουμε τη νέα επιδρομή που οδηγεί το λαό στην εξαθλίωση. Κανείς δεν πρέπει να σκύψει το κεφάλι στα τρομοκρατικά διλήμματα κυβέρνησης - ΕΕ - πλουτοκρατίας. Πατριωτισμός είναι το δίκιο του λαού!

    Τώρα είναι ώρα ευθύνης, ώρα συμμετοχής στην ταξική - λαϊκή πάλη και συμπόρευσης με το ΚΚΕ. Για να σωθεί ο λαός, όχι η πλουτοκρατία και ο καπιταλισμός.

    Όλοι στη μάχη. Τώρα να οργανώσουμε την πάλη στους τόπους δουλειάς, στους κλάδους, στις


συνοικίες. Να εμποδίσουμε, την άγρια περικοπή μισθών, επιδομάτων ανεργίας, συντάξεων. Τη νέα αύξηση των φόρων για τα λαϊκά στρώματα και του ΦΠΑ στα τρόφιμα (ψωμί, γάλα, κρέας) στο 23%, στο πετρέλαιο θέρμανσης, στο φυσικό αέριο. Το κλείσιμο νοσοκομείων, το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και επιχειρήσεων. Για την προστασία των ανέργων και της λαϊκής οικογένειας. Να απαντήσουμε στην κλιμάκωση της επίθεσης στα εργασιακά - ασφαλιστικά δικαιώματα, συνολικά στη ζωή του λαού και της νεολαίας.

    Καμία συναίνεση, καμία ανοχή! Τέλος στις αυταπάτες.

    Φρένο στην πτώχευση του λαού δεν μπορεί να βάλει η αγανάκτηση ή τα εκτονωτικά ξεσπάσματα. Αυτό που μπορεί να ορθώσει εμπόδια είναι η ριζοσπαστικοποίηση, η οργανωμένη πάλη των εργαζομένων και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων.

    Ριζική αλλαγή του συσχετισμού των δυνάμεων μέσα στους τόπους δουλειάς και σ' όλο του λαό σε βάρος των κομμάτων που υπηρετούν τα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρηματιών και της ΕΕ, υπέρ της πρότασης συμμαχίας και εξουσίας που προτείνει το ΚΚΕ.

    Τέρμα οι θυσίες για την κρίση και το χρέος που δημιούργησε η κερδοφορία του κεφαλαίου και τα αδιέξοδα του καπιταλιστικού συστήματος.

    Τώρα είναι η ώρα να μιλήσει, να δράσει ο λαός οργανωμένα, αποφασισμένα, να περάσει στην αντεπίθεση για τα σύγχρονα δικαιώματά του, την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής, για τη λαϊκή εξουσία, την αποδέσμευση από την ΕΕ.

   

   

    ΑΘΗΝΑ 24/5/2011 ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

1 σχόλιο:

 1. Καλώς τον στην γειτονιά μας.
  Καλώς τον στην υπηρεσία αφύπνισης!
  Και θα μου πεις μέσα από το διαδίκτυο;
  Ε, όχι βέβαια, αλλά εδώ μπορεί να γίνει μια ανταλλαγή απόψεων μεταξύ ανθρώπων που έχουν τους ίδιους προβληματισμούς, τις ίδιες αγωνίες.
  ασφυκτιούν κάτω από τα ίδια προβλήματα και είναι ευαισθητοποιημένοι για το αύριο και σε πολλές περιπτώσεις έτοιμοι να αντιμετωπίσουν δυναμικά τις προκλήσεις του μέλλοντος.
  Αυτό φυσικά δεν αποκλείει την καθημερινή πάλη μέσα από τα σωματεία, από τους συλλόγους, τους χώρους δουλειάς και κυρίως μέσα στην συνοικία.
  Ίσα ίσα, η δουλειά έξω στο πεζοδρόμιο, στην καθημερινότητα, είναι το ποιο σημαντικό και είναι εκείνο που μπορεί να έχει και τα επιδιωκόμενα και αναγκαία αποτελέσματα.
  Θα τα λέμε ελπίζω
  ΥΓ:Αισθάνομαι ενθάρρυνση, όταν φίλοι και σύντροφοι, συμμερίζονται τον τρόπο με τον οποίο εκφράζω τους προβληματισμούς μου.
  Σε ευχαριστώ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή