Τετάρτη 18 Μαΐου 2011

ΤΕΙ ΗΠΕΙΡΟΥ




Επί ξύλου κρεμάμενοι σπουδαστές, καθηγητές και εργαζόμενοι
Περιοδεία στα Τμήματα του ΤΕΙ στην Αρτα έκανε ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Μωραΐτης
Στα Τμήματα του ΤΕΙ Ηπείρου στην Αρτα περιόδευσε χτες κλιμάκιο της Νομαρχιακής Επιτροπής Αρτας του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον βουλευτή του Κόμματος, Νίκο Μωραΐτη, που συναντήθηκε με


σπουδαστές, εκπαιδευτικούς και εργαζόμενους στο Ιδρυμα. Στο επίκεντρο βρέθηκε η ανησυχία για τις συνέπειες που θα έχουν οι πρόσφατες εξαγγελίες του υπουργείου Παιδείας για κόψιμο των εισακτέων φέτος από 24 τμήματα μεταξύ των οποίων είναι και 3 τμήματα στο ΤΕΙ Ηπείρου και αναδείχθηκαν παράγοντες που καθιστούν αυτά τα τμήματα «μη επιλέξιμα», όπως οι ελλείψεις σε μόνιμο εκπαιδευτικό προσωπικό (περίπου το 80% των καθηγητών είναι ωρομίσθιοι και τους οφείλονται δεδουλευμένα μηνών), στη φοιτητική μέριμνα κ.ά.
Ο βουλευτής του ΚΚΕ είπε ότι «οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ όλα αυτά τα χρόνια, με πρόσχημα τη "στήριξη των τοπικών κοινωνιών", έσπειραν σε όλη τη χώρα δεκάδες σχολές και τμήματα, με ασαφή γνωστικά αντικείμενα, λειψές υποδομές και προσωπικό. Τώρα αξιοποιούν την κατάσταση που δημιούργησαν για ένα ακόμη χτύπημα στην ανώτατη εκπαίδευση. Το κόστος αυτής της πολιτικής θα το πληρώσουν τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών. Θα το πληρώσει το εκπαιδευτικό προσωπικό των κατώτερων βαθμίδων, το βοηθητικό και διοικητικό προσωπικό με τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις που για χρόνια σήκωσαν το βάρος της λειτουργίας των περιφερειακών ιδρυμάτων και σήμερα θα πεταχτούν στην ανακύκλωση της ανεργίας».
Ο βουλευτής του ΚΚΕ τόνισε ότι η διέξοδος βρίσκεται στην πάλη για ενιαία ανώτατη εκπαίδευση αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν, χωρίς καμία επιχειρηματική δραστηριότητα, με μόνιμο εκπαιδευτικό και διοικητικό προσωπικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου