Πέμπτη 7 Μαρτίου 2013

Ούγκο Ραφαέλ Τσάβες Φρίας-Συλλυπητήρια μηνύματα του Π.Α.ΜΕ της ΚΝΕ & του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ειρήνης.

ΠΑΜΕ
Είμαστε στο πλευρό των εργαζομένων της Βενεζουέλας
Σε μήνυμά της προς τη Γενική Συνομοσπονδία Εργαζομένων Βενεζουέλας (Central Unitaria de trabajadores de Venezuela) η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ τονίζει:
«Η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ εκφράζει τη βαθιά της θλίψη, την αλληλεγγύη και τη συμπαράστασή της στην εργατική τάξη και το λαό της Βενεζουέλας για το θάνατο του Προέδρου της, Ούγκο Ραφαέλ Τσάβες Φρίας.
Από την πρώτη εκλογή του το 1998 ο Ούγκο Τσάβες μπήκε στο στόχαστρο του αμερικανικού ιμπεριαλισμού και των ντόπιων αντιδραστικών δυνάμεων. Ανέπτυξε πολιτικές πρωτοβουλίες και πήρε μέτρα για να αντιμετωπίσει την ακραία φτώχεια του λαού της Βενεζουέλας, τον αναλφαβητισμό, την αξιοποίηση προς όφελος του λαού του φυσικού και ορυκτού πλούτου της χώρας.
Το ΠΑΜΕ ως μέλος της ΠΣΟ θα είναι δίπλα στο λαό της Βενεζουέλας και κόντρα στις αντιδραστικές δυνάμεις που θα επιδιώξουν να χτυπήσουν εκ νέου τη λαϊκή θέληση.
Παρακαλούμε να μεταβιβάσετε τα συλλυπητήριά μας στην οικογένεια του προέδρου».
ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΙΡΗΝΗΣ
Στήριξε το αντιιμπεριαλιστικό φιλειρηνικό κίνημα
Τη λύπη του για το θάνατο του Ούγκο Τσάβες, εκφράζει με μήνυμά του το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ειρήνης (ΠΣΕ). Μεταξύ άλλων τονίζει ότι ο Ούγκο Τσάβες και η Μπολιβαριανή Δημοκρατία της Βενεζουέλας στάθηκαν στο πλευρό του φιλειρηνικού αντιιμπεριαλιστικού κινήματος, φιλοξενώντας δεκάδες εκδηλώσεις, με αποκορύφωμα το Συνέδριο του ΠΣΕ, το 2008 όπου το Καράκας ανακηρύχθηκε ως «πρωτεύουσα του φιλειρηνικού - αντιιμπεριαλιστικού αγώνα» και καταλήγει: «Ο Τσάβες θα μείνει στη μνήμη των λαών του κόσμου, ως ένας ξεχωριστός και δυναμικός ηγέτης για τις μελλοντικές γενεές».
  • Συλλυπητήριο μήνυμα εξέδωσε και η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης που σημειώνει χαρακτηριστικά ότι ο Πρόεδρος Τσάβες «υπήρξε σταθερός υπερασπιστής των δικαιωμάτων των φτωχών και άκληρων της χώρας του».

Συλλυπητήριο μήνυμα της ΚΝΕ
Για το θάνατο του Προέδρου της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες, το Γραφείο Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ εξέδωσε το παρακάτω συλλυπητήριο μήνυμα:
«Η Κομμουνιστική Νεολαία Ελλάδας εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια για το θάνατο του Προέδρου της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες.
Η ΚΝΕ παραμένει αλληλέγγυα στο λαό και τη νεολαία της Βενεζουέλας, στον αγώνα τους για αξιοπρεπή ζωή, για να καθορίζουν οι ίδιοι τη ζωή και το μέλλον τους, ενάντια στον ιμπεριαλισμό, την ντόπια αντίδραση και κάθε προσπάθεια καταπάτησης της λαϊκής παρέμβασης.
Ο Πρόεδρος Τσάβες εξέφραζε τη λαϊκή θέληση. Κατά τη διάρκεια της προεδρίας του στήριξε τους αγώνες της νεολαίας ενάντια στον ιμπεριαλισμό, υποστήριξε την Παγκόσμια Ομοσπονδία Δημοκρατικών Νεολαιών και με τη φιλοξενία στη Βενεζουέλα του Παγκόσμιου Φεστιβάλ Νεολαίας και Φοιτητών το 2005.
Στην οικογένειά του, στην κυβέρνηση, στο λαό και τη νεολαία της Βενεζουέλας εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας, μαζί με τη διεθνιστική μας αλληλεγγύη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου