902.gr

Δείτε το βίντεο με την τοποθέτηση της Λ. Κανέλλη
Την άρση της ασυλίας του βουλευτή του ναζιστικού μορφώματος της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη, αποφάσισε η Ολομέλεια της Βουλής, σχετικά με την υπόθεση της τραμπούκικης επίθεσης σε βάρος της βουλευτή του ΚΚΕ, Λιάνας Κανέλλη.
205 βουλευτές ψήφισαν υπέρ της άρσης της ασυλίας, 3 κατά και βρέθηκε και 1 «παρών».
Την άρση της ασυλίας του έχει εισηγηθεί η επιτροπή δεοντολογίας της Βουλής.
Υπενθυμίζεται πως η υπόθεση κινήθηκε αυτεπάγγελτα από την εισαγγελία πρωτοδικών.
Προκλητικός ο Ηλ. Κασιδιάρης χαρακτήρισε «γελοίο», «κατασκευασμένο» το κατηγορητήριο και ισχυρίστηκε πως... δέχθηκε πρώτος χτύπημα. Περηφανεύτηκε για την αποφυγή του αυτοφώρου λέγοντας πως δεν πέτυχαν το στόχο να τον περιφέρουν στα κανάλια με χειροπέδες. Ζήτησε άρση της ασυλίας του και προανήγγειλε μάλιστα πως θα αθωωθεί.
Επικαλέστηκε μάλιστα λόγους «ισοτιμίας» για να ζητήσει άρση της ασυλίας της Λιάνας Κανέλλη και της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Ρένας Δούρου, στις οποίες έχει καταθέσει μήνυση. Υπενθυμίζεται πως στη Ρ. Δούρου στην ίδια τηλεοπτική εκπομπή, ο Ηλ. Κασιδίαρης πέταξε ένα ποτήρι με νερό.
«Δε θα χρησιμοποιείτε την ιδιότητα του βουλευτή για να υπονομεύσετε τη βουλευτική ιδιότητα. Και 


αυτό σας το λέει άνθρωπος, που επιθυμεί άλλο κοινοβούλιο και άλλο σύστημα», τόνισε η Λ. Κανέλλη. Σημείωσε πως το αδίκημα είναι αυτεπάγγελτο, πως είναι υπόθεση του κράτους να υπερασπίζεται τη δημόσια παρουσία του βουλευτή και πως η ίδια δεν καταδέχθηκε να καταθέσει μήνυση στον Ηλ. Κασσιδιάρη.
Η βουλευτής του ΚΚΕ απάντησε επίσης στη φραστική επίθεση την οποία δέχθηκε στην ίδια εκπομπή: «κομμούνι θα σε κάνω σαπούνι» λέγοντας χαρακτηριστικά : «Σε τελευταία ανάλυση, υπάρχουν και αρωματικά σαπούνια, που δε μπορούν ναζιστική βρώμα να ξεπλύνουν όσα και αν είναι. Και δεν είναι από ανθρώπινη σάρκα φτιαγμένα. Ούτε τα χαλιά τα βουλευτικά είναι φτιαγμένα από τρίχες ανθρώπων στους φούρνους. Ο “κύριος” αυτός, με τη βοήθεια και άλλων, έφυγε από τον σταθμό για να αποφύγει το αυτόφωρο και δε χρειάστηκε να ντυθεί παπάς. Του αρκούσε που φόραγε τα μαύρα της Χρυσής Αυγής… ευτυχώς για τους παπάδες».
Αξίζει να σημειωθεί πως νωρίτερα κατά την κύρωση πρωτοκόλλου συνεργασίας με την Ουκρανία, ο  Γιώργος Γερμενής από το μόρφωμα της Χρυσής Αυγής, προέβη σε χυδαίο και ανιστόρητο αντικομμουνισμό και ανέφερε πως αν για κάτι θα έπρεπε να «ανταλλάξουμε συνεργασία» και να πάρουμε «πολύτιμες» εμπειρίες από την Ουκρανία είναι η απαγόρευση του Κομμουνιστικού Κόμματος.
«Σας καίει. Τι να κάνουμε. Ο Χίτλερ έχασε και έχασε από τους κομμουνιστές και κάποια στιγμή άλλη σημαία σηκώθηκε στο Ράιχσταγκ» απάντησε η Λιάνα Κανέλλη (Δείτε ΕΔΩ το βίντεο).
Πρόσθεσε πως «θέλει πολύ κουράγιο, να έχεις επιζήσει, να είσαι κομμουνιστής στην Ελλάδα και να μη ζητάς απαγόρευση των ναζιστών. Και να βασίζεσαι στην αντιμετώπισή τους από το λαό, όπως στην Τσαριτσάνη. Γιατί έτσι αντιμετωπίζονται».