Τετάρτη 13 Μαρτίου 2013

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ Λαϊκή απάντηση στα μέτρα και την κοροϊδία της κυβέρνησης Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ


Σε ανακοίνωση, με τίτλο «Οχι στα νέα μέτρα και την κοροϊδία της κυβέρνησης - Κλιμάκωση της λαϊκής πάλης», το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει για τις συναντήσεις κυβέρνησης - τρόικας:
«Το ΚΚΕ καλεί το λαό να απορρίψει τα μέτρα σφαγιασμού που προετοιμάζουν σε βάρος του κυβέρνηση, ΕΕ και ΔΝΤ. Να μην υποκύψει στην κοροϊδία ότι η κυβέρνηση αντιδρά στις απαιτήσεις της τρόικας και διαπραγματεύεται, προκειμένου να ανακουφίσει το λαό από τα βάσανα που καθημερινά πολλαπλασιάζονται.
Τα νέα μέτρα είναι προδιαγεγραμμένα από τα μνημόνια και τις επιλογές της ΕΕ. Είναι μέτρα που απαιτούν οι επιχειρηματικοί όμιλοι, για να ξεπεράσουν την κρίση και να ενισχύσουν την κερδοφορία τους. Οι όποιες διαφωνίες μεταξύ κυβέρνησης - τρόικας αφορούν τον τρόπο, με τον οποίο θα υλοποιηθούν τα βάρβαρα μέτρα και με τις λιγότερες δυνατές αντιδράσεις από το λαό.
Ο νέος τρόπος καθορισμού του κατώτατου μισθού συνδέοντάς τον με την ανταγωνιστικότητα και την ανεργία θα οδηγήσει σε νέα συμπίεση μισθών, ειδικά για τους νέους, όπως επιδιώκουν οι μεγαλοεργοδότες.
Οι απολύσεις στο Δημόσιο δεν αφορούν τους επίορκους και τους αργόμισθους. Είναι ψευδεπίγραφο το δίλημμα "διαθεσιμότητα ή απόλυση", αφού ως γνωστόν η διαθεσιμότητα οδηγεί μετά από 12 μήνες σε απόλυση, αν δε βρεθεί κενή θέση. Στόχος τους είναι το χτύπημα της σταθερής εργασίας σε


δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, η συγχώνευση φορέων σε κρίσιμους τομείς κοινωνικής πολιτικής, όπως Υγεία, Παιδεία, Πρόνοια κ.ά. με υποβάθμιση των αντίστοιχων υπηρεσιών προς τις λαϊκές οικογένειες και ενίσχυση των επιχειρηματικών συμφερόντων σε αυτούς τους τομείς.
Η ρύθμιση των οφειλών σε περισσότερες δόσεις για τα χρέη των λαϊκών νοικοκυριών σε εφορίες, ασφαλιστικά ταμεία και τράπεζες κρύβει ότι η πλειοψηφία των εργαζομένων, αυτοαπασχολουμένων και φτωχών αγροτών δεν μπορούν να πληρώσουν αυτές τις οφειλές, όσες δόσεις κι αν μπουν. Ενώ την ίδια στιγμή η κυβέρνηση ενεργοποιεί μηχανισμούς κατάσχεσης μισθών και συντάξεων και διατηρεί το χαράτσι στα ακίνητα, είτε με τη σημερινή μορφή μέσω της ΔΕΗ είτε με άλλη μέσω της εφορίας.
Ευθύνη στην επιχείρηση αποπροσανατολισμού του λαού έχει ο ΣΥΡΙΖΑ και τα άλλα κόμματα του "ευρωμονόδρομου" που, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, αναπαράγουν την ίδια λογική, ότι με μία άλλη διαχείριση, με μία άλλη κυβέρνηση εντός των τειχών της ΕΕ και με τα μονοπώλια κυρίαρχα στην οικονομία, μπορεί να υπάρξει διαπραγμάτευση προς όφελος του λαού. Εγκαλούν την κυβέρνηση ότι δεν παίρνει μέτρα ανάπτυξης, κρύβοντας ότι αυτή ακριβώς η επιστροφή στην ανάκαμψη είναι που απαιτεί μέτρα τσακίσματος του λαού, φοροασυλία για το μεγάλο κεφάλαιο, άρση των όποιων περιορισμών, περιβαλλοντικών κ.ά., υπάρχουν σήμερα για τις επενδύσεις του.
Ο λαός δεν πρέπει να περιμένει τίποτα από τα κόμματα της συγκυβέρνησης και της ΕΕ. Οι εργαζόμενοι, τα λαϊκά στρώματα να εμπιστευτούν τη δύναμή τους και να υψώσουν αποφασιστικά το ανάστημά τους για τα δικαιώματα και το δίκιο τους. Να οργανώσουν την πάλη τους για την άμεση επιβίωση του λαού, για τις Συλλογικές Συμβάσεις ενάντια στους φόρους και τα χαράτσια, την επιβίωση των ανέργων, της φτωχής αγροτιάς και των αυτοαπασχολούμενων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου