Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2011

Σενάρια

από
faros

Το παρακάτω κείμενο, αποτελεί σκεφτικό του συγγραφέα του, δεν απηχεί την πραγματικότητα και ό,τι ακουμπά σε πραγματικά γεγονότα ή πρόσωπα, είναι απλή σύμπτωση.

Πολύ συνοπτικά, τις επόμενες μέρες, θα γίνουμε μάρτυρες των παρακάτω ιστορικών γεγονότων, που θα βάλουν τη σφραγίδα τους στη χώρα μας και το λαό μας για πολλές δεκαετίες.

Με πρωτοβουλία του πρωθυπουργού κ. Γ. Παπανδρέου θα κληθεί το λεγόμενο Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών (όλων όσων αυτό τον καιρό δηλώνουν έτσι – από Σαμαρά, μέχρι Κουβέλη και Δημαρά) υπό τη αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Ο κ. Παπανδρέου, θα ενημερώσει τους πολιτικούς αρχηγούς για την κάκιστη κατάσταση της χώρας στον οικονομικό και όχι μόνο τομέα. Η κατάσταση, θα περιγραφεί όχι απλά με μελανά χρώματα, αλλά ως δρα-μα-τι-κή !
Κατά πάσα πιθανότητα θα μπορέσει να εκμαιεύσει την καθολική συμφωνία για πρόωρες βουλευτικές εκλογές.
Εκλογές που στόχο θα έχουν να δρομολογήσουν συμμαχίες, συγκυβερνήσεις.

Παρένθεση.
Ο στόχος της αστικής τάξης και των κομμάτων της, είναι μετά τις εκλογές από μία συγκυβέρνηση όσο το δυνατό περισσοτέρων κομμάτων – διαχειριστών του καπιταλισμού, να παρθούν ακόμα πιο αντιλαϊκά, πιο βάρβαρα μέτρα σε βάρος του λαού μας.
Κλείνει η παρένθεση.

Κατά την προεκλογική περίοδο (μιλάμε για την περίοδο από τον Οκτώβρη φέτος, μέχρι το πολύ τον Γενάρη του 2012) θα υπάρξουν δύο ζητήματα που θα κυριαρχήσουν.

- Η κρίση και οι τρόποι εξόδου απ΄ αυτήν

- Η συμμαχική συγκυβέρνηση, που θα πάρει τα μέτρα για να βγει η χώρα απ΄ την κρίση

Έτσι, θα δούμε από τη μία να στοιχίζονται όλα σχεδόν τα αστικά κόμματα, τα κόμματα του ευρωμονόδρομου, πολύ πιθανό να βρεθούν στο ίδιο «μετερίζι» και οπορτουνιστικές δυνάμεις.

Απ΄ την άλλη, θα δούμε την τεράστια προσπάθεια Εργατικών Ταξικών Δυνάμεων, όπως το ΚΚΕ, η Κ.Α., άλλα κόμματα που θα ιδρυθούν αυτό το διάστημα, Τοπικές Ομάδες και Οργανώσεις ανά την Ελλάδα, άλλες δυνάμεις που θα απεγκλωβιστούν βλέποντας κατάματα την αλήθεια, για την Οικοδόμηση μιας Νέας Συμμαχίας, μιας Λαϊκής Συμμαχίας, που θα δώσει την άλλη προοπτική.
Μια προοπτική που θα έχει στόχο να βγάλει τη χώρα από την κρίση, επιμερίζοντας τις ευθύνες σ΄ αυτούς που τις έχουν, φροντίζοντας και προστατεύοντας τον εργαζόμενο λαό, τους άνεργους, τις ευπαθείς ομάδες, όλους όσους πλήττει η μέχρι τώρα βάρβαρη πολιτική των αστών.
Με κύριο στόχο την Σοσιαλισμό !

Βασικός στόχος, διακηρυγμένος, που τα επιχειρήματα όλων των πλευρών θα γίνει προσπάθεια να αναλυθούν καθ΄ όλη τη προεκλογική περίοδο, είναι η ΕΞΟΔΟΣ της χώρας από την Ζώνη του Ευρώ.
Μια έξοδος, που θα έχει ως χαραχτηριστικό της, την διατήρηση του ευρώ ως νόμισμα της χώρας, ή αν εκδοθεί η λεγόμενη «νέα δραχμή» να ισχύσει η ισοτιμία 1 προς 1.
Όλοι γνωρίζουν, άλλωστε, ότι το όποιο «κούρεμα», δηλαδή χειρότερη ισοτιμία, θα κάνει άνω κάτω την αγορά, τις καταθέσεις, τα πάντα !
Αν τις εκλογές (που θα γίνουν το πολύ αρχές Φλεβάρη του 2012) τις κερδίσει το μπλοκ των αστικών κομμάτων, τότε η χώρα θα μπει σε μόνιμη κατάσταση Μνημονίων, Συνεχών Περικοπών, Μόνιμης Υψηλής Ανεργίας, Κούρεμα (κλείσιμο) των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.
Σε αντάλλαγμα, η αστική κυβέρνηση, θα «πετύχει» το «κούρεμα» των δανειακών χρεών της χώρας, ίσως φτάσει και το 20% – δηλαδή πάνω από 80 δις ευρώ.
Φυσικά, οι δανειστές της χώρας, γνωρίζουν ότι αν δεν «προσφέρουν» κάτι, θα τα χάσουν όλα !

Τώρα να γίνει ξεκάθαρο ότι, αν τις εκλογές τις κερδίσει η Λαϊκή Συμμαχία, πράγμα πολύ πολύ πιθανό, τότε η επιστροφή στη Δραχμή θα συνοδευτεί με την πλήρη αποδέσμευση από την Ε.Ε., την πλήρη άρνηση εξυπηρέτησης των δανείων της πλουτοκρατίας.

Στο χέρι του λαού μας είναι ποιο από τα δύο παραπάνω σενάρια (όσον αφορά ποιος θα κερδίσει τις εκλογές) θα γίνει και … έργο !


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου