Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΣΤΗΝ ΑΜΦΙΛΟΧΙΑ Εκοψαν το νερό σε ίδρυμα για άτομα με αναπηρίες!


Σε διακοπή του νερού στο Κέντρο Αποθεραπείας Φυσικής και Κοινωνικής Αποκατάστασης (ΚΑΦΚΑ) προχώρησε από την περασμένη Παρασκευή η δημοτική αρχή του ΠΑΣΟΚ στην Αμφιλοχία. Η δημοτική επιχείρηση ύδρευσης αποχέτευσης προχώρησε στη διακοπή του νερού εξαιτίας οφειλών από το 2009 που φτάνουν περίπου τα 28.000 ευρώ με αποτέλεσμα να μπουν επιπλέον εμπόδια στην παροχή των υπηρεσιών σε άτομα με ειδικές ανάγκες και κινητικά προβλήματα.
Πρόκειται για τη σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι των μεγάλων και οξυμένων προβλημάτων που αντιμετωπίζει το παραπάνω ίδρυμα, όπου εκφράζεται με τον πλέον χαρακτηριστικό και τραγικό τρόπο η υποβάθμιση και συνειδητή απαξίωση των υπηρεσιών Υγείας σε άτομα που χρήζουν ιδιαίτερης φροντίδας και μέριμνας για την αποκατάσταση της υγείας τους.
Στο φόντο της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης οι επιπλέον περικοπές για την Υγεία και συγχωνεύσεις υγειονομικών ιδρυμάτων που οδηγείται και το ΚΑΦΚΑ συντελούν στη συνειδητή υποβάθμιση και το παραπέρα ξήλωμα των υπηρεσιών του. Ενδεικτικό είναι ότι μόλις πριν ένα μήνα προσλήφθηκαν κάποιοι φυσικοθεραπευτές και βοηθητικό προσωπικό με ληξιπρόθεσμες συμβάσεις, όπως ήταν άλλωστε και όλο το προηγούμενο διάστημα η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων που δούλευε εκεί. Αποτέλεσμα αυτών των ελλείψεων, της τραγικής κατάστασης που έχει διαμορφωθεί, είναι δεκάδες ασθενείς που έχουν ανάγκη να μην μπορούν να διανυκτερεύσουν, ενώ σύγχρονα μηχανήματα μένουν καταχωνιασμένα στις αποθήκες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου