Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ Αναβλήθηκε για 3η φορά η δίκη των 35 στελεχών του ΠΑΜΕ - Συγκέντρωση έξω από τα δικαστήρια

Αναβολή για τις 2 Οκτωβρίου πήρε για τρίτη φορά, η δίκη με κατασκευασμένες και συκοφαντικές κατηγορίες από το υπουργείο Εργασίας, των 35 στελεχών των συνδικάτων (ομοσπονδιών και σωματείων) και του ΠΑΜΕ, που είχαν συλληφθεί με την κατηγορία ότι έσπασαν την πόρτα του γραφείου του υπουργού Εργασίας.
Για άλλη μια φορά οι φερόμενοι ως μάρτυρες κατηγορίας απέφυγαν να παρουσιαστούν στα δικαστήρια.

Σε δηλώσεις του, ο διωκόμενος πρόεδρος της Ομοσπονδίας συνταξιούχων ΙΚΑ Δήμος Κουμπούρης, τόνισε ότι «η δίκη είναι στημένη στο πλαίσιο του δόγματος νόμος και τάξη, που επέλεξε η κυβέρνηση για να χτυπήσει το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα και να τρομοκρατήσει το λαό. Δε θα τους περάσει. Ο αγώνας θα συνεχιστεί και θα μεγαλώσει».

Στα δικαστήρια, στο πλευρό των 35 συνδικαλιστών βρέθηκαν εργαζόμενοι, εκλεγμένοι συνδικαλιστές σε σωματεία, Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα και ο Χρήστος Κατσώτης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής.

Σε ανακοινωσή του το ΠΑΜΕ σημείωνε: «Πρόκειται για την προβοκάτσια που επιχείρησε να στήσει ο υπουργός Εργασίας για να συκοφαντήσει τον αγώνα των εργαζόμενων και του ταξικού τους κινήματος για τα μέτρα που σκόπευε να πάρει σε βάρος του δικαιώματος των εργαζόμενων να έχουν σύνταξη αξιοπρεπή, Πρόνοια και Υγεία.
Θυμίζουμε ότι εκπρόσωποι συνδικάτων, στελέχη του ταξικού κινήματος και του ΠΑΜΕ είχαν πάει να διαμαρτυρηθούν για τις προκλητικές δηλώσεις του υπουργού ότι το ασφαλιστικό σύστημα έχει δομηθεί στις πελατειακές σχέσεις και όχι με τον ιδρώτα, τις κρατήσεις και το αίμα των ασφαλισμένων...».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου