Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013

Αυταπάτες και εφησυχασμό σπέρνει ο ΣΥΡΙΖΑ

Πανηγύρια για την απόφαση του ΣτΕ που νομιμοποιεί τις χιλιάδες απολύσεις
Μόνο πανηγύρια δεν έστησε ο ΣΥΡΙΖΑ για την απόφαση του ΣτΕ, ισχυριζόμενος ότι επρόκειτο για νίκη του κινήματος, όπως κι άλλες φορές έχει πράξει στο παρελθόν, καλλιεργώντας αυταπάτες και εφησυχασμό. Κι αυτό την ώρα που η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου ισχύει στο ακέραιο και η απόφαση του ΣτΕ όχι μόνο δεν παρεμποδίζει αλλά διευκολύνει την κυβέρνηση να προχωρήσει τα σχέδια διάλυσης της ΕΡΤ και χιλιάδων απολύσεων.
Αλλωστε, στο περιθώριο της επινίκιας προπαγάνδας και στο πλαίσιο των μοιρασμένων ρόλων για το λαϊκό αποπροσανατολισμό, ορισμένα στελέχη του όπως ο Αλ. Μητρόπουλος, ομολογούσαν ότι η απόφαση του ΣτΕ κάθε άλλο παρά για πανηγυρισμούς ενδείκνυται.
Στην αρχική του ανακοίνωση, ο ΣΥΡΙΖΑ εκτίμησε ότι «η απόφαση του ΣτΕ βάζει φρένο στα σχέδια της κυβέρνησης και την υποχρεώνει στην επαναλειτουργία της ΕΡΤ, η οποία οφείλει να γίνει με βάση το καθεστώς που ίσχυε πριν την κατάθεση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου και με το σύνολο των εργαζομένων στη δημόσια ραδιοτηλεόραση».
Λίγο αργότερα επανήλθε για να καταγγείλει απ' τη σκοπιά της αστικής νομιμότητας, που τσακίζει το λαό, σαν «παράνομο» τον πρωθυπουργό επειδή δε λειτουργεί η ΕΡΤ, καλώντας τον μάλιστα να


συμμορφωθεί αμέσως με τη δικαστική απόφαση. Με τρίτη στη σειρά ανακοίνωση δήλωσε ότι στηρίζει «τους αγώνες και τις αποφάσεις» των εργαζομένων της ΕΡΤ, προσθέτοντας «δεν είναι δυνατόν να συνεχίζει να παρανομεί ο πρωθυπουργός, οφείλει να συμμορφωθεί άμεσα», εννοείται με την απόφαση του ΣτΕ για την οποία οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ εκφράζουν έντονο σκεπτικισμό.
Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Π. Σκουρλέτης (ΣΚΑΪ) ισχυριζόταν χτες ότι «η απόφαση αντικειμενικά βάζει φρένο στα σχέδια Σαμαρά, εξαναγκάζει σε μια αναδίπλωση τον πρωθυπουργό (...) Θεωρώ λοιπόν ότι αποτελεί ένα πρώτο βήμα το οποίο έχει στοιχεία νίκης (...) Διότι τι να κάνουμε, η εκπομπή του δημόσιου σήματος είναι κατοχυρωμένη από το ίδιο το Σύνταγμα»!
Σε ό,τι αφορά στις απολύσεις το μόνο που βρήκε να πει είναι πως «οι εταίροι κλείνουν το μάτι στις απολύσεις», αλλά πρόσθεσε «έχει δημιουργηθεί μια νέα πραγματικότητα», κοτσάροντας και το νέο κάλπικο δίλημμα «είναι σαφές (...) Δημοκρατία ή λιτότητα».
Στο ίδιο πνεύμα και ο Δ. Παπαδημούλης («Κόκκινο») ανέφερε: «Η λαϊκή κινητοποίηση και ο αγώνας των εργαζομένων της ΕΡΤ μαζί και με τη διεθνή κατακραυγή οδήγησαν στην απόφαση του ΣτΕ που είναι ένα "χαστούκι" στον Σαμαρά», ενώ με τη σειρά του υιοθέτησε το στόχο της αναδιοργάνωσης της ΕΡΤ έτσι που «να φτιαχτεί μια ΕΡΤ που να θυμίζει περισσότερο BBC».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου