Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΕΙΡΗΝΗΣ ΣΤΟ ΑΚΤΙΟ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 15 ΙΟΥΝΗ 2013-ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Ο.Τ.Α. Α΄ Βαθμού Ν. ΠΡΕΒΕΖΑΣ & ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΠΡΕΒΕΖΑΣ


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Ο.Τ.Α. Α΄ ΒαθμοΥ Ν. ΠΡΕΒΕΖΑΣ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΕΙΡΗΝΗΣ ΣΤΟ ΑΚΤΙΟ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 15 ΙΟΥΝΗ 2013
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΓΕΝΝΑ
ΓΙΑ ΤΗ ΦΙΛΙΑ, ΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ, ΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΠΑΛΗ ΤΩΝ ΛΑΩΝ
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ

Το Δ.Σ. των εργαζομένων στους ΟΤΑ Α΄ Βαθμού στο Νομό Πρέβεζας εκφράζει τη συμπαράστασή του στην πορεία ειρήνης που έχει προγραμματίσει η ΕΕΔΥΕ (Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη) στη Νατοϊκή Βάση του Ακτίου το Σάββατο 15 Ιούνη 2013 στις 19:30.
Τούτες τις μέρες το αντιϊμπεριαλιστικό-φιλειρηνικό κίνημα της περιοχής μας ετοιμάζεται να βαδίσει ξανά στους δρόμους του αγώνα ενάντια στην ΝΑΤΟϊκή Βάση του Ακτίου, 


που με τα ιπτάμενα ραντάρ των Άβακς συντόνισε όλες τις πολεμικές επιχειρήσεις στη Γιουγκοσλαβία, Αφγανιστάν και Ιράκ, που επιδεικνύει μεγάλη κινητικότητα, κάθε φορά που υπάρχει εστία έντασης, που τώρα ετοιμάζεται να συμμετάσχει και στο αιματοκύλισμα του Συριακού λαού.
Στις συνθήκες της καπιταλιστικής κρίσης δυναμώνει η επιθετικότητα των μεγάλων οικονομικών ομίλων, των μονοπωλίων που είναι το κύτταρο του καπιταλισμού σ΄αυτό το ανώτατο, το ιμπεριαλιστικό στάδιο.
Η αναζήτηση νέων πηγών κερδοφορίας οδηγεί στην όξυνση των ενδοϊμπεριαλιστικών αντιθέσεων, τον ανταγωνισμό για το μοίρασμα αγορών και περιοχών, τον έλεγχο των ενεργειακών πηγών και των δρόμων μεταφοράς τους, οδηγεί σε νέους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, με θύματα τους λαούς.
Καταδικάζουμε την ιμπεριαλιστική επέμβαση στη Συρία και καλούμε το λαό να αντιδράσει αποφασιστικά κατά των ιμπεριαλιστικών σχεδίων στη Συρία και στο Ιράν, να είναι γενικότερα σε ετοιμότητα παίρνοντας υπόψη πως οι ενδοϊμπεριαλιστικές εντάσεις και αντιθέσεις στην περιοχή εγκυμονούν σοβαρούς κινδύνους για το ξέσπασμα πολέμου.
Καταδικάζουμε την καταστολή και τον αυταρχισμό της τουρκικής κυβέρνησης Ερντογάν εναντίον των διαδηλώσεων στην Κωνσταντινούπολη και σε άλλες πόλεις της Τουρκίας. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στο λαό και τη νεολαία της Τουρκίας.
Δυναμώνουμε τις προσπάθειες για τον τερματισμό της κατοχής στην Κύπρο, για λύση του Κυπριακού προβλήματος, για Κύπρο ενιαία, δικοινοτική-διζωνική Ομοσπονδία με μια διεθνή προσωπικότητα και μια ιθαγένεια.
Στηρίζουμε τον αγώνα του παλαιστινιακού λαού, ενάντια στην Ισραηλινή κατοχή, για παλαιστινιακό ανεξάρτητο κράτος, στα σύνορα του 1967, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.
Kαλoύμε τον εργαζόμενο λαό, τους άνεργους, τις νέες και τους νέους, τα στρατευμένα παιδιά του λαού, όσους ρημάζει τη ζωή τους η βαθειά καπιταλιστική κρίση, να βαδίσουν αγωνιστικά στην πορεία ειρήνης στο Άκτιο.
Τιμούμε με σεβασμό τη μνήμη του αγωνιστή Γρηγόρη Λαμπράκη και την ιστορική συνεισφορά των Μαραθώνιων Πορειών Ειρήνης εδώ και 50 χρόνια.
Φέτος, που συμπληρώνονται 50 χρόνια από τη δολοφονία του από το αστικό κράτος και τους φασιστικούς παρακρατικούς μηχανισμούς, αναλαμβάνουμε την ευθύνη να δώσουμε το πραγματικό περιεχόμενο της δράσης του συνδέοντας στην πράξη την ανυπακοή στην κυρίαρχη πολιτική, με τον αγώνα κατά της κοινωνικής αδικίας και των αιτιών που την προκαλούν.
Γιατί τότε και τώρα ίδιος είναι ο εχθρός, ο καπιταλισμός, όπου στην εποχή των μονοπωλίων, σημαδεύεται από τη φτώχεια, την πείνα, τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, την εργοδοτική, κρατική και παρακρατική καταστολή, τις ναζιστικές-ρατσιστικές συμμορίες, όπως σήμερα η «Χρυσή Αυγή».



ΣΑΒΒΑΤΟ 15 ΙΟΥΝΗ 2013
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΕΙΡΗΝΗΣ ΣΤΟ ΑΚΤΙΟ
19:30 συγκέντρωση μπροστά στη ΝΑΤΟϊκή Βάση
20:30 πορεία στους δρόμους της Πρέβεζας



               ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
                    Ν. ΠΡΕΒΕΖΑΣ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΕΙΡΗΝΗΣ ΣΤΟ ΑΚΤΙΟ
ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 15 ΙΟΥΝΗ


    Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων καλεί τους εργαζόμενους να αντιδράσουν αποφασιστικά κατά των ιμπεριαλιστικών σχεδίων στη Συρία και στο Ιράν, να είναι γενικότερα σε ετοιμότητα, παίρνοντας υπόψη πως οι εντάσεις στις ελληνοτουρκικές σχέσεις με επίκεντρο τον καθορισμό της ΑΟΖ και της Υφαλοκρηπίδας, η διαιώνιση του κυπριακού προβλήματος και ο γενικότερος ανταγωνισμός των αστικών τάξεων, των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων, για τους υδρογονάνθρακες στην περιοχή, εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για το ξέσπασμα πολέμου.
    Σε συνθήκες καπιταλιστικής κρίσης μεγαλώνει η επιθετικότητα των μονοπωλίων στην προσπάθειά τους να βρουν νέες πηγές κερδοφορίας. Αυτή με τη σειρά της οξύνει τις ενδοιμπεριαριαλιστικές αντιθέσεις, τον ανταγωνισμό για το μοίρασμα των αγορών και των περιοχών, τον έλεγχο των ενεργειακών πηγών και των δρόμων μεταφοράς και οδηγεί σε νέους ιμπεριαλιστικούς πολέμους με θύματα τους λαούς.
    Καλούμε την εργατική τάξη, τα λαϊκά στρώματα, να πυκνώσουν τις γραμμές της λαϊκής συμμαχίας, να εντείνουν τη δράση τους ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, επεμβάσεις και απειλές, ενάντια στην ειρήνη με το πιστόλι στον κρόταφο και στην καπιταλιστική βαρβαρότητα που γεννάει αυτή την επικίνδυνη κατάσταση.
ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ, ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

  • Να απεμπλακεί η Ελλάδα από τις πολεμικές προετοιμασίες κατά της Συρίας και του Ιράν.
  • Να κλείσει τώρα η βάση της Σούδας.
  • Να κλείσουν όλες οι βάσεις και τα στρατηγεία του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.
  • Να επιστρέψουν όλοι οι Έλληνες ένστολοι που βρίσκονται εκτός συνόρων σε ιμπεριαλιστικές αποστολές.
  • Να ακυρωθούν τα στρατιωτικά γυμνάσια κι όλες οι συμφωνίες στρατιωτικής συνεργασίας με το Ισραήλ.

ΣΑΒΒΑΤΟ 15 ΙΟΥΝΗ 2013
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΕΙΡΗΝΗΣ ΣΤΟ ΑΚΤΙΟ
19:30 συγκέντρωση μπροστά στη Νατοϊκή Βάση
20:30 πορεία στους δρόμους της Πρέβεζας


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου